جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
رویداد فرهنگی

حوزه/ فهیمی با بیان اینکه اصل مدارا نیاز امروز جامعه ماست و باید حاکم بر رفتارهای ما در جامعه باشد، گفت: مدارا رفتاری است که با تفکر و خرد به دست می‌آید و و در عمل زمانی شکل می‌گیرد که عالم به زمانه باشیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، هفتمین نشست آنلاین رویداد «الگوسازی سبک زندگی بانوی مسلمان» با موضوع «مدارا در خانواده» ویژه طلاب جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها برگزار شد.

در این نشست، سرکار خانم صغری فهیمی محقق و پژوهشگر رشته تاریخ اهل بیت علیهم‌السلام، اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله فرمودند: «ثَلاثٌ مَن لَم یَکُن فِیه لِمَ یَتِمَّ لَهُ عَمَلٌ: وَرَعٌ یَحجُزُهُ عَن مَعاصِی اللّهِ، و خُلُقٌ یُدارِی بِهِ النّاسَ، و حِلْمٌ یَرُدُّ بِهِ جَهلَ الجاهِلِ؛ سه چیز است که هر کس نداشته باشد هیچ عملی از او تمام و کامل نیست: پاکدامنی و ورعی که او را از نافرمانی خدا بازدارد و خویی که به سبب آن با مردم مدارا کند و بردباری و حلمی که به وسیله آن رفتار جاهلانه نادان را دفع کند».

استاد و پژوهشگر جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها خاطرنشان کرد: جامعه هدف ما در این بحث، جامعه اسلامی و خانواده است و منظور از مدارا، در رابطه با تبلیغات شدیدی است که باعث دین‌گریزی می‌شود.

فهیمی با اشاره به آیه «وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم»، گفت: «بَینَهُم» در این آیه شریفه، بین افراد جامعه و کسانی است که باید رحمت و شفقت و مهربانی باشد تا بتوانیم تأثیرگذاری خود را انجام دهیم.

وی با طرح این پرسش که با توجه به مسائلی که در فضای مجازی مطرح می‌شود و باعث ایجاد شبهه و دین‌گریزی می‌شود چه باید کرد؟، تصریح کرد: امروز در زمان حساس تاریخ قرار گرفتیم و در صورت بروز هرگونه رفتار غیرعالمانه، نتایج غیرعالمانه دربر خواهد داشت و اثر این رفتار باقی می‌ماند.

استاد و پژوهشگر جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها با تصریح بر اینکه به واکنش‌های مدارا محور تمسک پیدا می‌کنیم، تأکید کرد: مدارا رفتاری است که بدون تفکر و خرد به دست نمی‌آید، مدارا نام یک رفتار است که مرزبندی نمی شناسد و در عمل زمانی شکل می‌گیرد که عالم به زمانه باشیم.

فهیمی با اشاره به مدارا در طول زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و با بیان اینکه واکنش‌های مدارا محور از ویژگی‌های میراث حدیثی ماست، اظهار داشت: مدارا به هر حلمی که به وسیله آن، رفتار جاهلانه نادان درک شود، گفته می‌شود.

وی با بیان ویژگی‌های مدارا گفت: ما در ابتدا باید نقاط ضعف خود را بشناسیم و برطرف کنیم؛ از ویژگی‌های مداراکننده، حسن خلق است که باید ظرفیت خود را در مدارا با مردم بالا ببریم.

استاد و پژوهشگر جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها افزود: مداراکننده باید در برخورد با شبهات، علم کامل به آن موضوع داشته باشد و پاسخ آن را بداند.

فهیمی درپایان تأکید کرد: در مدارا نمودن، تعصبات را کنار بگذرایم، مشکل را به مسئله تبدیل کنیم، اصل مدارا نیاز امروز جامعه ماست و باید حاکم بر رفتارهای ما باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha