به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی بعد از ظهر امروز در دیدار با رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور، با تاکید بر اینکه نیازمند تغییر در فرهنگ اقتصادی جامعه هستیم، اظهار داشت: در کشور با جوانان تحصیل کرده بسیاری روبرو هستیم اما به لحاظ آموزشهایی که دیدهاند کمتر میتوان آنها را به مراکزی که نیازمند نیروی کار هستند معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه در نظام تعلیم و تربیت، نیروها مبتنی بر نیازها تربیت نمیشود، گفت: امروز نیازمند آموزش مهارت به جوانان در جامعه هستیم.
امام جمعه همدان، با تأکید بر اینکه از آمایش سرزمینی و نیازشناسی میتوان برای اصلاح فرهنگ اقتصادی کمک گرفت، یادآور شد: اسلام بر تولید حداکثری تأکید دارد و حتی از حضرت امیر(ع) نیز میتوان به عنوان الگویی در این عرصه نام برد که ۶ شغل داشتهاند.
وی افزود: چه ضرورتی دارد یک نفر ۳۰ سال تنها درس بخواند و آموزشی ببیند که معلوم نیست بعدا بتواند از آن استفاده کند، اظهار کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که نیروی مولد در جامعه تربیت کنیم، نه نیروی پشت میز نشین و در این عرصه مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی میتواند به خوبی به ایفای نقش بپردازد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان، با اشاره به اینکه گاهی از اوقات همت کار کردن در فرد وجود دارد اما توانایی و مهارت ندارد، گفت: فراهم کردن بستر برای آموزش و مهارت به جامعه بسیار ضروری است.
وی با طرح سؤالی مبنی بر این که از جوانی که آموزش ندیده چگونه میتوان انتظار تولید ثروت داشت، خاطرنشان کرد: نظام تعلیم و تربیت و آموزشی ما تولید ثروت را آموزش نداده، بنابراین باید بدانیم که امروز ثروت در ذهن و مغز انسانها است نه در نفت.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی افزود: در فقه بحثی مطرح شده که بعضی از مشاغل در جامعه اسلامی جز واجبات است، به بیان دیگر اگر جامعه نیاز به نیرو و مهارت خاصی داشته باشد، حاکم باید عدهای را موظف کند تا آن را یاد بگیرد.
وی با بیان اینکه نباید سرمایه چندین ساله جوانان صرف مسائلی شود که خروجی آن پشت میز نشینی است، یادآور شد: امروز تمرکز به سمت رشتهای که در آن تورم ایجاد شده رفته است، در حالی که باید به سمتی حرکت کنیم که بشود از آن ثروت تولید کرد.
انتهای پیام./