به گزارش خبرگزاری حوزه، دهمین نشست آنلاین پیش رویداد «الگوسازی سبک زندگی بانوی مسلمان» با موضوع «دینداری و زندگی در سایه جنگ شناختی و چالشهای زیست روش دینی در عصر تکینگی هوش مصنوعی» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علی قهرمانی، پژوهشگر حوزه سبک زندگی ویژه طلاب جامعةالزهرا علیهاالسلام برگزار شد.
پژوهشگر حوزه سبک زندگی با بیان مهمترین ویژگی بانوان مسلمان در طول تاریخ، گفت: حق طلبی و قیام علیه باطل مهمترین ویژگی بانوان مسلمان در طول تاریخ بوده است و رسانه غربی این ویژگی را میخواهد تقلیل دهد و با نمادسازی از او بگیرد.
حجتالاسلاموالمسلمین قهرمانی گفت: تمدن غرب بعد از مدرنیته به جای شریعت به سراغ معنویت سکولار رفت، اما آن هم جوابگو نیست و امروز به سراغ لایو استایل و سبک زندگی آمده است تا با جنگ شناختی در رسانهها، ذهن مخاطب را درگیر و تصور و تصویر ذهنی او را از حقایق عوض کند که منجر به تصدیق غلط از موضوعات میشود.
وی در ادامه افزود: غرب با تغییر پوشش عرفی به جای پوشش شرعی، ذائقهها را عوض میکند، مفهوم غیرت و حیا را بد و تبرج و خودنمایی را زیبا جلوه میدهد.
پژوهشگر حوزه سبک زندگی تصریح کرد: این تغییر ذائقهها از طریق رسانهها، تلویزیون، شبکههای اجتماعی، سینمای خانگی و غیره صورت گرفته است.
حجتالاسلاموالمسلمین قهرمانی خاطرنشان کرد: در عصر حاضر، اگر هوش مصنوعی به تکینگی و سرعت گرفتن در حد بی نهایت برسد، این هوش مصنوعی ذائقه ها را تغییر میدهد و نظام اندیشه و تمایلات انسان را تشخیص داده و بر اساس آن برنامهریزی میکند.
وی تصریح کرد: هوش مصنوعی دارای خرد نیست، اما دانشمندان نابغهای آن را میسازند و به آن الگوریتمهایی میدهند که خطرناک میشود .
مدرس حوزه سبک زندگی گفت: در سال ۲۰۰۹ در یک آزمایش که نظام پیشنهادات گوگل در ایران فیلتر شد، جستجوی مستهجن تا ۹۲ درصد کاهش یافت و این نشان از اهمیت بالای هوش مصنوعی در تغییر ذائقهها و ذهنیتها دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین قهرمانی در پایان گفت: چت GPT که هوش مصنوعی آن را کنترل میکند، برای برخی ابعاد زندگی بشر خوب است مانند دستگیری دزدها و غیره؛ اما در بعدهای عاطفی، انگیزشی و بعد نظام ارزشی و شناختی باید بسیار مراقب بود که سبک زندگی بانوی مسلمان که همان حق طلبی و قیام برای خدا همراه با لطافتهای زنانه است، از بین نرود بلکه تقویت شود.