به گزارش خبرگزاری حوزه در مازندران، سمیه کلیجی، معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی حضرت خدیجه(س) بابل، روز گذشته در مراسم سوگواری امام حسین(ع)، در جمع طلاب و کارکنان، ضمن اشاره به زیباییهای کربلا، از حاکمیت صفات الهی و جلوهگری آن در صحنه کربلا سخن گفت و اظهار داشت: شکر نعمتهای الهی در هر حالتی، یکی از زیباییهای کربلاست، میبینیم امام حسین(ع) خدا را به جهت اعطای کرامت به واسطه نبوت و تعلیم قرآن و فهم دین، حمد و ستایش میکند.
وی با بیان اینکه صداقت در گفتار و عمل، مصداقی دیگر از جمال کربلا است، گفت: هماهنگی میان گفتار و عمل و عقیده در تمام مراحل زندگی امام حسین(ع) بهویژه در صحنه کربلا، جلوهگری خاصی دارد که اوج این صفت، در عدم تبعیت با یزید نمایان میشود.
کلیجی تصریح کرد: از دیگر مصادیق زیبایی در کربلا، استقلال در عقیده و عمل و عدم تبعیت از جو غالب است، که این ویژگی در پیروان این مکتب نیز دیده میشود.
وی با تأکید بر این مسئله که اعتماد و توکل به خداوند، از نمونههای زیبایی در کربلا بود، اظهار کرد: حس اعتمادپذیری به خداوند و قاطعیت در عمل که موجب عدم تسلیم شدن در برابر ظلم و جور زمان بود، مهمترین ویژگی از زیباییهای کربلا است که میتوان آن را نتیجه شهامت و شجاعت امام دانست که حتی در فرزندان و یاران و اصحاب ایشان نیز این ویژگی وجود داشت.
وی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه و تأمل در حماسه کربلا، حاکمیت عقل، عزت و احساسات است که در واقع نوعی نبرد میان عقل و نفس میباشد و میبینیم هرچه از تاریخ میگذرد، فهم آن عقل عاشورایی بیشتر میشود.
معاون پژوهش مدرسه علمیه تخصصی حضرت خدیجه(س) بابل، به عنصر غم و مصیبت در کنار احساسات و عواطف اشاره کرد و گفت: وجود عنصر احساس و عاطفه در کنار عقل از شاهکارهای این واقعه است، که مایه رشد و تعالی روح انسان میشود.
وی اظهار کرد: آنچه که موجب بقا و ماندگاری حماسه کربلا شد، وجود عنصر عزت در کنار تمام مصائب و ناگواریها بود و این وعده الهی است که اهل ایمان از عزت برخوردارند، در حقیقت اینها نکاتی است که حضرت زینب(س) در آن روز دیدند و فرمودند، مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلا.
انتهای پیام ۳۱۳/۴۸