جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
تصاویر/ آیین خطبه خوانی شب شهادت امام رضا علیه السلام در حرم مطهر رضوی

حوزه/ تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه هرگونه احساس مسئولیت در دفاع از ارزش‌ها در ادبیات دینی به «غیرت» تعبیر می‌شود، گفت: جامعه رضوی جامعه‌ای مسئولیت پذیر و غیور است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، شامگاه جمعه (۲۴ شهریور ۱۴۰۲) در مراسم خطبه‌خوانی شب شهادت امام رضا(ع) که با حضور جمعی از مسئولان کشوری، استانی، خادمان و زائران بارگاه منور رضوی در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت امام علی بن موسی الرضا(ع)، به فرازهایی از زیارت جامعه‌ی کبیره اشاره و ابراز کرد: یکی از اوصاف اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، صفت «محب» است، در فرازی از زیارت جامعه کبیره در این خصوص عبارت «التَّامِّینَ فِی مَحَبَّةِ اللَّه، کاملان در دوستی خدا‏» آمده است.

وی با بیان اینکه ائمه اطهار(ع) در رفیع‌ترین جایگاه محبت نسبت به خداوند سبحان قرار گرفته‌اند، خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآن و روایات، ملاک و درجه ایمان به میزان «محبت» است، به هر میزان ایمان و معرفت نسبت به خداوند تبارک و تعالی و اولیای الهی بیشتر باشد، به همان اندازه عشق و محبت انسان نسبت به ایشان نیز بیشتر خواهد شد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه ایمان، جز عشق و محبت نیست؛ تصریح کرد: ابراز محبت نسبت به خداوند متعال، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) به تنهایی کافی نیست؛ این محبت باید آثار، نشانه و ظهور داشته باشد همانگونه که خداوند در قرآن می‌فرماید «قل ان کنتم تحبون اللَّه فاتّبعونی یحببکم اللَّه، (ای پیامبر) بگو اگر کسی خدا را دوست می‌دارد، دلیل صدق او تبعیّت از پیغمبر است.»

حجت الاسلام والمسلمین مروی عنوان کرد: یکی از از آثار محبت نسبت به خداوند، پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع)، احساس مسئولیت و غیرتمندی دینی است.

وی با بیان اینکه در ادبیات دینی اسلام از محبت با عنوان «غیرت» تعبیر شده است، اظهار کرد: غیرت تنها در حوزه مسائل ناموسی نیست، مفهوم «غیرت» بسیار وسیع و گسترده است و هرگونه احساس مسئولیت در دفاع از ارزش‌ها را شامل می‌شود.

تولیت آستان قدس رضوی غیرت دینی، غیرت ولایت مداری، غیرت پاسداری از فضیلت‌ها و مبارزه با منکرات را از جمله اقسام غیرتمندی خواند و با اشاره به این روایت پیامبر(ص) که فرمودند «کانَ إبراهیمُ أبی غَیورا وأنا أغیَرُ مِنهُ، پدرم ابراهیم با غیرت بود و من با غیرت تر از اویم»، اذعان کرد: گمشده جامعه اسلامی پس از پیغمبر(ص) غیرت دینی بود، هرچه اسلام اموی و ابوسفیانی بر جامعه بیشتر حاکم شد به همان میزان غیرت دینی و مسئولیت پذیری انسانی در جامعه بیشتر فراموش و به انزوا رفت.

وی عنوان کرد: مردمی که روزگاری برای خدا از تمام هستی خود می‌گذشتند و در میدان‌ها مبارزه و جهاد حضور فعال داشتند و موجب رشد اسلام شدند؛ به سبب اسلامی اموی و ابوسفیانی پس از پیغمبر(ص)، سکوت، بی‌تفاوتی، بی‎مسئولیتی نسبت به جامعه اسلامی اختیار کردند و درد امیرالمؤمنین(ع) این بی‌تفاوتی‌ها در جامعه بود.

حجت الاسلام والمسلمین مروی تصریح کرد: بی‌تفاوتی‌، بی‌غیرتی و بی‌مسئولیتی دینی نسبت به قرآن، پیغمبر(ص) و اهل بیت(ع) باعث هجرت امام حسین(ع) به سوی کوفه شد؛ اگر مردم کوفه امام حسین(ع) را تنها گذاشتند، پیش از آن‌ها این مردم مدینه بودند که آن حضرت را تنها گذاشتند، اگر مردمان مدینه از امام حمایت می‌کردند، اباعبدالله(ع) هیچ‌گاه از مدینه خارج نمی‌شدند؛ بی وفایی اول را مردم مدینه انجام دادند حال آنکه در میان آن‌ها صحابه پیغمبر(ص)، انصار و مهاجرین بودند اما آنچنان بی‌غیرتی دینی بر آن‌ها حاکم شده بود که فرزند رسول الله(ص) در مدینه جایی برای خویش نمیدید.

وی با تأکید بر اینکه جامعه علوی، حسینی و رضوی، جامعه‌ای مسئولیت پذیر و غیور است، بیان کرد: امت اسلام باید همانگونه که نسبت به ناموس، اموال، فرزندان و همسران خود غیور و مسئولیت پذیر است؛ نسبت به دین، ارزش‌ها و فضیلت‌های انسانی نیز غیور و مسئولیت پذیر باشد و این درسی است که باید از پیغمبر اکرم(ص) بگیریم.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: «غیرت» یک فضیلت و ارزش بی‌مانند و با اهمیت است؛ غیرت و تعصب درست و صحیح و مسئولیت پذیری، یکی از بهترین و ارزشمندترین صفات انسانی بوده که نمونه‌های آن را در زندگی معصومین(ع) فراوان است، زندگی نورانی ائمه اطهار(ع) سرشار از غیرتمندی دینی، مسئولیت پذیری و دفاع از اسلام، حقایق قرآن، ارزش‌ها و مردم است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: ائمه معصومین(ع) هیچ کجا از بیان حقیقت و روشنگری مردم و ظهور و بروز غیرت دینی کوتاهی نکردند و این یک درس و الگوست برای مسلمانی که می‌خواهند جامعه‌ای زنده و پویا داشته باشند.

وی در ادامه سخنان خود به جایگاه رفیع و مقام والای زائران حضرت امام رضا(ع) اشاره و اظهار کرد: زیارت حضرت رضا(ع) بسیار ارزشمند است اما زمانی متعالی می‌شود که زائر از این بارگاه نورانی توشه بگیرد و خود را در کلاس تربیتی ثامن الحجج(ع) قرار دهد، تا زیارت با معرفت شامل حال او شود.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: زائر رضوی باید تلاش کند رنگ و جلوه‌ای از سلوک و رفتار علی بن موسی الرضا(ع) را در وجود و زندگی خود محقق سازد و به میزان توان و مقدورات مرام این امام را در پیش بگیرد؛ مشرف شدگان به این حرم مطهر باید سلوک، ادب، اخلاق، عبادت، رسیدگی به نیازمندان، مردم داری و تواضع رضوی را سرلوحه زندگی خود قرار دهند تا حقیقتا «زائر» تلقی شوند.

حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: به عنوان کوچک خادم این دستگاه قدسی، از خانواده بزرگ خدمت و خادمان گرامی که خالصانه و با سعه صدر و تحمل دشواری‌ها به زائران و مهمانان حضرت رضا(ع) خدمت می‌کنند، تشکر و قدردانی می‌کنیم و خدمت تمام زائران خیرمقدم و خوش آمد عرض می‌کنم و امیدوارم اگر علی‌رغم تمام تلاش‌های دلسوزانه دولت، مسئولانی استانی و آستان قدس رضوی بازهم کاستی‌هایی وجود دارد، به بزرگواری خود ببخشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha