دکتر مهدی اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که هفته کتاب و کتابخوانی بهترین فرصت برای تمرکز نگاه ها و رویکردها در راستای ترویج فرهنگ مطالعه است، اظهار داشت: یکی از مباحثی که برخی اساتید دانشگاه ها و کارشناسان فرهنگی مطرح کرده و می کنند ناظر به این است که چرا در بین بخش قابل توجهی از جامعه ایرانی، کتابخوانی چندان به فرهنگ رایج تبدیل نشده است.
وی افزود: البته بر اساس آمارهای جهانی، کشور ما از حیث سرانه مطالعه در رتبه سیویکم دنیا قرار دارد و این مطلب یعنی آن که آن گونه که برخی می گویند وضعیت کتابخوانی در کشور ما اسفناک و نگران کننده نیست.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: البته ما باید در حوزه فرهنگ سازی کار مستمر و جدی انجام دهیم که در این راستا نیاز است نخبگان و رسانه های جمعی، فعالیت ها و برنامه های اثربخشی برای ایجاد تغییر مناسب در فرهنگ عمومی جامعه را در دستور کار خود قرار دهند.
وی گفت: ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص تشویق نسل جدید به مطالعه کتاب های خوب و پرمحتوا دارای آثار و برکات قابل توجه فرهنگی و تربیتی و اخلاقی است و در رشد و تعالی یک نسل نقش غیرقابل انکاری دارد.
اسلامی افزود: از این رو تلاش در جهت ترویج کتاب و کتابخوانی یک ضرورت برعهده همگان به خصوص مسئولان و مدیران فرهنگی کشور است، ضمن آن که باید توجه داشت که افزایش سرانه مطالعه در کشور نیازمند ایجاد تحول مطلوب در عرصه فرهنگ عمومی است.