به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام مصطفی دری در نشست خبری چهارمین دوره همایش فقه هنر که در سالن جلسات مدرسه اسلامی هنر برگزار شد، عنوان کرد: مدرسه اسلامی هنر در سال ۱۳۸۴ در عرصه های مختلف هنر و نسبت هنر با علوم اسلامی و انسانی فعالیت خود را آغاز کرد و تا امروز بیش از ۲۰ زیر مجموعه در حال فعالیت دارد.
دبیر اجرایی چهارمین دوره همایش فقه هنر ادامه داد: مدرسه فقه هنر بیش از دو سال است آغاز به کار کرده و مسئول ساماندهی روابط بین موضوع هنر و علوم اسلامی و حوزه علمیه است.
وی با بیان اینکه مدرسه فقه هنر در سه بخش آموزش، پژوهش و فعالیتهای رسانهای فعالیت دارد، گفت: در عرصه آموزش با راهنماییهای مدیر حوزههای علمیه کار طراحی رشته های مرتبط با فرهنگ، هنر و تمدن را آغاز کردیم و سال گذشته طلاب در مقطع سطح سه (کارشناس ارشد) در رشتههای حکمت هنر، هنر اسلامی و فقه هنر پذیرش شدند.
وی اضافه کرد: در بخش رسانه سایت مدرسه فقه هنر را داریم که رویدادهای مرتبط با مدرسه فقه هنر را پوشش میدهد همچنین مجلات الکترونیکی با موضوع فقه هنر را طراحی کردیم و سال گذشته مجله فقه نمایش و مبادی فقه هنر تولید شد و در دیماه به صورت کامل رونمایی میشود همچنین چهار مجله الکترونیکی با موضوع فقه موسیقی، عناوین محرم در فقه هنر، مالکیت معنوی آثار هنری، فقه رقص و حرکات موزون در حال تولید است.
مدیر مدرسه فقه هنر در رابطه با فعالیت های پژوهشی گفت: علاوه بر پژوهشهای کلاسیک، مقالات و پایان نامه هایی که دانش پژوهان به نگارش در میآورند همایشهای ملی فقه هنر نیز برگزار میشود.
حجتالاسلام دری ادامه داد: اولین همایش در سال ۱۳۹۴ با موضوع فلسفه فقه هنر برگزار شد که این همایش با دیدار دست اندرکاران این همایش با رهبر معظم انقلاب و پیام مهم و راهگشا ایشان همراه بود.
وی با بیان اینکه همایش چهارم با موضوع «فقه هنر و حکمرانی» در ۲۵ و ۲۶ بهمن در مشهد برگزار میشود، تصریح کرد: آیتالله علیدوست دبیر علمی این همایشها هستند.
مدیر مدرسه فقه هنر با اشاره به اینکه در روز همایش از کتاب چکیده مقالات ارسالی رونمایی میشود، اظهار کرد: مهلت ارسال مقالات تا ۱۵ دی ماه تمدید شده است. علاقهمندان میتوانند عنوان و چکیده مقالات خود را از طریق نشانی الکترونیکی feghehonar@gmail.com به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
حجتالاسلام دری با اشاره به انتشار چهار جلد کتاب از مجموع مقالات همایشهای ملی فقه هنر گفت: امروز مسئله سیاستگذاری و هدایت عرصه هنر منطبق با احکام اسلامی به دغدغه مشترکی در میان اصحاب فقه و هنر تبدیل شده و بر این اساس، چهارمین دوره همایش فقه هنر با موضوع میانرشتهای بین هنر و حکمرانی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: فقه هنر؛ سیاستگذاری و قانونگذاری، فقه هنر؛ حمایت از هنر اسلامی و مقابله با انحرافات، فقه هنر؛ نظارت بر اجرای قوانین و سیاست ها، فقه هنر و حاکمان، حکمرانی در هنر و فتوای فقهی، رسانه ملی و حکمرانی در عرصه هنر، شش محور اصلی این همایش است.
دبیر اجرایی چهارمین دوره همایش فقه هنر بیان کرد: در نشستهای علمی که هر ماه با موضوعات فقه و هنر برگزار میشود تلاش شده که یک فقه پژوه و یک هنرمند به عنوان ناقد حضور داشته باشند و در همایش ها نیز این امر رعایت شده است.
وی با بیان اینکه حل موضوع همیشه فتوا به اباحه نیست، یادآور شد: رسالت فقه هنر، بررسی دانشی موضوعات است و این امر میتواند باعث حل مشکلات شود؛ برای مثال در مسأله برگزاری کنسرت در شهرهای مذهبی، به جای پرخاش و اتهام، باید ادله کراهت و حرمت در شهرهای مذهبی بررسی دانشی شود.
مدیر مدرسه فقه هنر بیان کرد: برای فتوا باید تولید محتوا صورت بگیرد و در همایش ملی فقه هنر موضوعات رو به صورت استدلالی و فقهی بررسی میکنیم.
نظر شما