دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
افتتاحیه کتابخانه گناباد

حوزه/ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیانیه گام دوم انقلاب می‌فرمایند «روی دیگر دانایی، توانایی است». اگر انسان بداند، توانا و اگر بخواند، قدرتمند می‌شود لذا امروز برای رسیدن به ایران قدرتمند باید به دنبال ایران دانا و کتاب‌خوان باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در آئین افتتاح کتابخانه عمومی مشارکتی «سلام» شهرستان گناباد امروز دوشنبه ۲ بهمن‌ماه ضمن تبریک ولادت امام جواد (ع) و گرامیداشت ۴۵ مین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: امام صادق (ع) به مفضل می‌فرماید «بنویس و علمت را گسترش بده و به میراث بگذار» و تأکید می‌فرمایند «یک روزی فرامی‌رسد که مردم آرامش را در انس با کتاب می‌یابند».

وی با اشاره به فضای مشوش جهان امروز، تصریح کرد: امروز زمانی است که امام صادق (ع) از آن یادکرده‌اند. قرص‌های آرام‌بخش و التیام‌بخش در بهبود حال انسان بازه زمانی دارند؛ اما مطالعه یک کتاب خوب، یک‌عمر انسان را بیمه و آرام می‌کند.

وی ادامه داد: امام سجاد (ع) می‌فرمایند «در این کره خالی اگر فقط قرآن باشد و هیچ‌کس نباشد، من از هیچ‌چیز خوف نمی‌کنم»، این بدین معناست که اگر کتاب به‌عنوان پایدارترین و ماناترین ابزار در زندگی باشد، انسان قطعاً آرام خواهد گرفت.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی تأکید کرد: اثر خوب کتاب را باید به جامعه منتقل کنیم. اگر کتاب خوب، معرفی و خوانده شود، موجب تغییر و تحول مثبت در سبک زندگی انسان می‌شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات و معضلات رفتاری و فکری انسان با کتاب درمان می‌شود.، اظهار داشت: همان‌گونه که امیرالمؤمنین (ع) فرموده‌اند «اگر انسان با کتاب آرامش بگیرد، هیچ آرامشی را از دست نخواهد داد». این قبیل تأکیدات بزرگان و ائمه اطهار (ع) درباره کتاب بر این است که هر آنچه به دانایی انسان کمک کند، بدون شک تبدیل به توانایی می‌شود.

وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیانیه گام دوم انقلاب می‌فرمایند «روی دیگر دانایی، توانایی است». اگر انسان بداند، توانا و اگر بخواند، قدرتمند می‌شود لذا امروز برای رسیدن به ایران قدرتمند باید به دنبال ایران دانا و کتاب‌خوان باشیم.

حجت‌الاسلام سبزیان افزود: اگرچه امروز شاهد استفاده بی‌رویه از فضای مجازی برای دستیابی به سطح دانش در جامعه هستیم، اما خوشبختانه کتاب همچنان جایگاه خود را به‌عنوان منبعی برای رسیدن به عمق دانش حفظ کرده است؛ کتاب ابزاری است که انسان را اندیشمند، اهل فکر و تصویرساز می‌کند.

وی با اشاره به برخی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کتاب و اهمیت کتاب‌خوانی، بیان کرد: ایشان علی‌رغم بسیاری از دغدغه‌ها و مسئولیت‌های فراوانی که بر عهده‌دارند، همچنان مطالعه را یک اولویت قرار داده‌اند؛ لذا ما دیگر نمی‌توانیم دلیلی برای نادیده گرفتن این امر داشته باشیم.

وی ضمن تقدیر از مؤسس و خیر کتابخانه عمومی مشارکتی سلام شهرستان گناباد، گفت: حضور دغدغه‌مندانه و مطالبه گری ایشان در این حوزه قابل‌تقدیر است، مسئولان شهرستان می‌توان از طریق کتابخانه مفاخر شهر، ستاها و صنایع خود را معرفی وجهانی کنند.

در ادامه محمد ملایی، خیر و مؤسس کتابخانه عمومی مشارکتی سلام شهرستان گناباد گفت: یکی از دغدغه‌های مهم در حوزه فرهنگی، تهیه طعام و خوراک ذهنی مناسب برای جامعه بوده است و بهترین بستر برای این امر راه‌اندازی کتابخانه بود.

وی تأکید کرد: در هنگام ساخت این مجموعه، توجه ویژه‌ای به معماری و بنای اسلامی و بومی شهرستان گناباد داشتیم. درواقع هدف از این کار، حفظ تاریخ و معماری و حمایت از صنایع بومی شهرستان بود.

در پایان احمد مظلوم، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان گناباد نیز گفت: کتابخانه‌های عمومی پس از مساجد و مدارس بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی جامعه هستند. کتابخانه‌ها امروز دیگر صرف امانت کتاب و سالن مطالعه فعالیت نمی‌کنند، بلکه در حال تبدیل‌شدن به پاتوق‌های اجتماعی و فرهنگی هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶ باب کتابخانه در شهرستان فعالیت دارند که ۱۱ باب آن نهادی و ۵ باب از آن به‌صورت مشارکتی فعالیت می‌کنند.

گفتنی است: کتابخانه عمومی مشارکتی «سلام» با مساحت ۴۰۰ مترمربع و زیربنای ۳۰۰ مترمربع واقع در شهرستان گناباد، خیابان سعدی ۱، روبروی بقعه سید ابراهیم (ع) با تعداد بالغ‌بر ۲۲۰۰ نسخه کتاب به ارائه خدمات کتابخانه‌ای می‌پردازد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha