جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
شعر انقلاب

حوزه/ مدیر کل آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: حوزه هنری خود را متولی ادبیات انقلاب اسلامی می‌داند؛ ادبیاتی که تنها به ایام پیروزی انقلاب خلاصه نشده بلکه مفاهیم انقلاب را در زمان حال نیز پیگیری می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری از تهران، نشست خبری سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب امروز ۲۹ بهمن در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار شد. در این جلسه؛ میلاد عرفان‌پور، مدیر کل آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، بهزاد دانشگر؛ دبیر علمی جشنواره و تیمور آقامحمدی؛ مجری و کارشناس حضور داشتند. میلاد عرفان‌پور در آغاز جلسه با بیان اینکه این جشنواره گامی در جهت اعتلای شعر و داستان انقلاب است، گفت: مرکز آفرینش‌های حوزه هنری رسالت خود را حمایت از شعر و داستان انقلاب می‌داند چراکه اساساً هنر و انقلاب مأمنش در حوزه هنری است. ساده‌ترین کار مدیر فرهنگی می‌تواند انجام دهد برگزاری جشنواره یا شب شعر است. کارهایی که در جای خود شایسته، اما کافی نیست. اقدامات مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری همیشه در جهت اعتلای شعر و ادبیات انقلاب است بدون اینکه صرفاً به ظاهر بپردازد.

وی افزود: حوزه هنری خود را متولی ادبیات انقلاب اسلامی می‌داند؛ ادبیاتی که تنها به ایام پیروزی انقلاب خلاصه نشده بلکه مفاهیم انقلاب را در زمان حال نیز پیگیری می‌کند. در همین رابطه در ماه‌های اخیر کارهای خوبی انجام شده است. برای مثال به دوره «مطلع» اشاره می‌کنم در این دوره به شاعرانی که نخستین کتابشان را می‌خواهند چاپ کنند کمک می‌شود. چاپ ۲۰ مجموعه اولین ثمر این دوره  است. این دوره با همکاری مرکز آفرینش‌های هنری حوزه ادب و دفتر شعر شهرستان ادب برگزار می‌شود.

این مدیر فرهنگی با اشاره به اینکه در حوزه هنری به بانوان شاعر انقلاب اسلامی هم توجه می‌شود، گفت: در بخش خواهران ظرفیت‌هایی بالای شعر داریم. حوزه هنری در این رابطه سیاست‌های حمایتی ویژه دارد. ادبیات ما نقطه اوج هنر اسلامی است که سبقه و پیشینه آن از هر هنری بالاتر است برای همین توجه به ادبیات باید در اولویت باشد. توجه کافی به ادبیات رشد دیگر بخش‌ها را در پی خواهد داشت حتی تاثیرگذاری آن را در سینما و موسیقی نیز می‌توانیم مشاهده کنیم.

در بخش بعدی مراسم بهزاد دانشگر تصریح کرد: جامعه ما عطش رمان و داستان دارد؛ رمانی‌که با فرهنگ ایرانی اسلامی نیز همخوانی لازم را نیز داشته باشد. در این دوره از جشنواره در بخش داستان‌نویسی اتفاق‌های خوبی رقم خورده است. برای مثال در «باغ رمان» شرایطی فراهم آورده‌ایم تا جوانان بتوانند با استفاده از مشاوره پیشکسوتان در امر داستان نویسی پیشرفت داشته باشند.

وی افزود: یکی دیگری از کارهایمان برگزاری کارگاه‌هایی با موضوع رمان‌نویسی است در این بخش به صورت ویژه به رمان نویسی دینی توجه شده است. جشنواره شعر و داستان انقلاب به دلیل شیوع کرونا دو سال برگزار نشد اما در دوره سیزدهم شاهد اتفاق‌های خوبی در این رویداد هستیم.

دانشگر با بیان اینکه جوایز جشنواره شعر و داستان انقلاب بیش از هر رویداد هنری است تصریح کرد: جوایز این دوره رقم بالایی را به خود اختصاص داده است. در داستان نویسی بزرگسال ۲۰۰ میلیون تومان، داستان نویسی نوجوان ۱۰۰ میلیون تومان، مجموع داستان ۱۰۰ میلیون، و در بخش مجموعه شعر نیز ۱۰۰ میلیون تومان به برگزیدگان اختصاص داده‌ایم. این جوایز جدا از ۴ جایزه حمایتی ما می‌شود. هیئت داوران ۴ اثری را که مستحق حمایت تشخیص داده باشند انتخاب کرده و آن آثار به چاپ خواهد رسید.

وی تصریح کرد: در این دوره استقبال بسیار چشمگیر بوده به نحوی که ۱۰۷ رمان بزرگسال، ۳۵ داستان نوجوان، ۱۳۲ مجموعه داستان و ۱۵۱ مجموعه شعر به جشنواره رسیده است. نگاهمان به موضوع تنها به وقوع انقلاب اسلامی خلاصه نشده است بلکه دستاوردهایی انقلاب نیز در این جشنواره مورد نظر است همچنین به آدمهای تاثیرگذار در عرصه انقلاب اسلامی نیز پرداخته‌ایم.

دبیر علمی جشنواره اضافه کرد: داوری بخش‌های مختلف جشنواره را ۱۹ کارشناس بر عهده داشتند. آثار در دو مرحله داوری شد. در مرحله اول ارزیابی‌های اولیه رخ داد و ۱۲۰ اثر به مرحله دوم رسید در مرحله دوم داوری‌های شکل تخصصی به خود گرفت و ۷ اثر در هر بخش برگزیده شد که اول اسفند برگزیدگان هر قسمت معرفی می‌شوند. لازم به ذکر سوره مهر حوزه هنری آثار برگزیده را بدون نوبت به چاپ خواهد رساند.

وی در خاتمه سخنانش اعلام کرد: در مجموعه شعر؛ غلامرضا کاخی و علی داوودی و حسنا محمدزاده، در رمان نوجوان و مجموعه داستان داوران ساسان ناطق، تیمور آقامحمدی و سیده عذرا موسوی، در رمان بزرگسال محمدرضا شرفی خبوشان ، مهدی زارع و ‌وحید حسنی داوری آثار را بر عهده دارند. همچنین در مراسم اختتامیه ۱۱ خاطره اکبر خلیلی گرامی داشته خواهد شد.

اسامی نامزدهای هر بخش به شرح زیر اعلام شد:

رمان بزرگسال:

- «ابرشهر» محمد رودکگر

-«بی سردار» محمد اسماعیلی حاجی علیان

«-بنز» از علی‌رضا نعمت اللهی

‌-«زخم پاییز» از سلمان کریمی

-«قزل اهو» از ام البنین ماهر

-«گعده‌های دور اتش» از سید موسویان

-«ملاقات زیر رادیکال» از لیلی طباطبایی

-«ول» از میثم فرهمندیان

رمان نوجوان:

-«اسپاگتی» با سس قرمز از هادی حکیمیان

-«بهشت آباد» از طیبه مهدی‌زاده

-«طوطی و قالین» از فایزه کردفیروزجایی

-«چرخ و فلک» از زهرا پریایی

-«فرار ماردوش» از سمیه سلیمانی

-«قلک‌های دوقلو» از مریم فرجی

مجموعه داستان:

-«دوستان الیس» از مهدی درباب

-«لطفا پیغام خود را بگذارید» از مصطفی میرزایی

-«جاده از راست باریک می‌شود» از فریناز ربیعی

-«خشت هاب سیاه خشت‌های قرمز» از وحید اقاکرمی

-«جنگ بدون جنگ» از مریم سادات میرحسینی

-«یک گاری انار ترک خورده» از خدیجه خانی

مجموعه شعر

—«مناره الله اکبر» از رضا نیکوکار

-«به افتتاح قسم» از عاطفه جوشقانیان

-«پادشاه لخت» از مهدی جهاندار

-«مجموعه شعر تاویل» از اسماعیل مجمدپور

-«در امتداد صبح» از فاطمه عارف نژاد

-«سرو سرود» از فائزه زرافشان

-«من یک زنم» از زهرا سپه کار

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha