به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت پیمان دبیر کل مجمع جهانی شیعه شناسی در نشست علمی ژئوپلیتیک شیعه به ناکافی بودن ارتباطات بین المللی اشاره کرد و گفت: شیعیان جهان آگاه هستند و توقع حمایت مادی و عمرانی و رفاهی از ایران ندارند اما گله مند هستند و منظور آنها از توقع حمایت بیشتر همان ارتباطات قوی و مستمر فرهنگی و تبلیغی و سیاسی است و انتظار دارند که در برابر تبعیض و ظلم فاحش دولت ها ام القرای شیعه حمایت مدنی و حقوقی موثر از آنها داشته باشد.
وی افزود: وزارت امور خارجه، نهادهای بین المللی، حوزه ها، دانشگاهها و موسسات موظف هستند که برای امور شیعیان جهان پرکارتر و کارآمدتر باشند و زمینه اعزام و حضور مبلغین و اساتید و کارشناسان بیشتری را فراهم کنند؛ این فعالیت ها امروز بسیار حداقلی انجام می شوند و در برابر فعالیت رقبا و دشمنان شیعه عملکرد مجموع ما در شرایط کنونی بسیار ناچیز شده است.
دبیر شورای دین پژوهان گفت: با قطع شدن بودجه های دولتی بسیاری از موسسات که به این بودجه ها وابسته شده بودند و روی پای خود نبودند چند سال است که کارایی لازم را ندارند.
وی ادامه داد: در این شرایط با اتکاء به عنایات امام زمان باید همه فرصت های کوچک و بزرگ را مغتنم بشماریم و راهکار هم افزایی و تعاون را برای فعالیت های مشترک در پیش بگیریم و از اسیر ماندن در ذیل نام و آرم و عنوان خلاصی یابیم و خروجی های خود و دستاوردهای خویش را بدون بخل در اختیار دیگر فعالان عرصه بین الملل قرار دهیم، متاسفانه در این عصر ارتباطات موسسات و نهادهای شیعی همدیگر را نمی شناسند و تعامل و همکاری باهم ندارند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در بسیاری از نقاط دنیا شیعیانی داریم که با دفتری کوچک و دست خالی با سرمایه اخلاص و توکل کار می کنند و ارتباطات شان و کارکردشان بیشتر از موسساتی است که صدها میلیارد بودجه و چند صدنفر پرسنل دارند، و این نشان می دهد که دیوان سالاری و عریض و طویل بودن نهادها و موسسات خودش آفت و مانع تحرک و پویایی و سبب ناکارآمدی است.
وی به معایب عدم شفافیت اشاره کرد و گفت: بسیاری از مراکز و موسسات جزیره ای عمل می کنند و عدم وجود نظارت و نبود مطالبه گر قانونی یا مردمی موجب شده است که هدر رفت منابع کشور در بخش دینی و فرهنگی بسیار تاسف بار شده است .
دبیرکل مجمع جهانی شیعه شناسی درپایان خواستار بازنگری جدی در ملاکها و شاخص های توزیع و تخصیص بودجه های فرهنگی کشور در همه عرصه ها بخصوص در عرصه بین الملل شد و علاج ناکارآمدی ها را تغییر و اصلاح شاخص های سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و افزایش نظارت و ارزیابی عملکردها دانست و درپایان شفاف سازی و میدان دادن به رسانه ها ی منتقد را لازمه بهبود و پیشرفت دانست.
انتهای پیام
نظر شما