به گزارش خبرگزاری حوزه، علی رضایی در کتاب «رجعت از منظر فریقین» تلاش کرده با عبارتهای صریح، دلایل محکم و مستندات موثّق و معتبر از کتابهای بزرگان اهلسنت، ثابت کند که رجعت پس از ظهور، باوری عمومی، اصیل و مشترک میان سنی و شیعه و برخلاف مشهور، در منابع موثّق اهلسنت بر آن بسیار تأکید شده است.
این کتاب دو بخش دارد و هر بخش، از چند فصل تشکیل شده است. فصلهای سهگانه بخش اول شامل تعریف لغوی و اصطلاحی رجعت، پیشینه تاریخی رجعت، از ابتدای تاریخ اسلام تاکنون، بخشی از فواید رجعت و نیز فلسفۀ آن است.
در بخش دوم، نظر موافقان و مخالفان از فریقین بیان شده است. در این بخش ابتدا دیدگاه علمای شیعه را دربارۀ حقانیت و ضرورت رجعت و سپس دیدگاههای واقعی علمای اهلسنت را دربارۀ اعتقاد به رجعت، با استناد به کتابهای تفسیری و حدیثی اولیه و معتبر اهلسنت بیان کرده است. در ادامۀ بخش دوم، دستکم سی نمونه از دیدگاههای اهلسنت را دربارۀ رجعت به همراه شواهد مستند از منابع معتبر ایشان آورده است.
در فصل سوم، دلایل چهارگانه اعتقاد شیعیان به رجعت مطرح شده است. در ادامۀ بحث رجعت در قرآن، با استناد به آیاتی از این کتاب آسمانی، نقش قدرت الهی در رجعت پس از ظهور بررسی شده است و سپس با استناد به کتابهای معتبر، دیدگاههای اهلسنت و شیعه را دربارۀ واقعیتهای قرآنی رجعت مقایسه کرده است.
این پژوهش به روش کتابخانهای گردآوری شده و برای رسیدن به مطلوب، کتابها و منابع اصیل و اصلی فریقین، همچون قرآن کریم، روایات متواتر و اجماع علمای تراز اول شیعه مطالعه شده است. همچنین افزون بر بهرهگیری از دلایل عقلی، از منابع معتبر و قدیمی برادران اهلسنت و بیشتر کتب تفسیری موجود فریقین از قرون اولیه تاکنون نیز استفاده شده است.
کتاب «رجعت از منظر فریقین» به همت انتشارات کتاب جمکران در ۳۵۰ صفحه و به قیمت ۲۲۰ هزارتومان منتشر شده است.
نظر شما