به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین اصغر عرفانی امروز در جلسه شورای پژوهش استان قزوین، اظهار داشت: اساتید مدارس علمیه باید طوری برنامه ریزی داشته باشند که طلاب در زمینه مسائل تحقیقی و پژوهشی، به خوبی با هم رقابت داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین عرفانی خاطرنشان کرد: تشکیل گروههای علمی یک ضرورت است و راه اندازی چنین گروههایی باعث ارتقا فعالیتهای علمی، رشد علمی اساتید، بروز رسانی و ارتقای معرفتی اساتید و طلاب میشود.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین عنوان کرد: در گروههای علمی فعالیتهای اساتید و نخبگان علمی با یکدیگر افزایش پیدا کرده و هم موضوعات به صورت تخصصی تری پیش می رود.
وی ادامه داد: امیدواریم با کارشناسی و برنامهریزی هر چه بهتر در آینده بیشتر از خدمات این گروههای علمی بهرهمند شویم.
وی به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و گفت: جهش تولید در حوزه علمیه استان قزوین، همان جهش علمی در زمینههای پژوهشی بوده که نیاز به همکاری و همراهی همه اساتید و طلاب داشته و لازم است همه در این جهت بیش از پیش فعالیت جدی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین عرفانی ضمن گرامیداشت یاد وخاطره همه علما و فرهیختگان حوزههای علمیه در کشور و در استان، بیان کرد: باید در اینجا یاد کنیم از مرحوم آیت الله باریک بین، مرحوم آیت الله موسوی شالی که در احیا و بازسازی بسیاری از مدارس علمیه قزوین نقش تعیین کنندهای داشتند و همچنین باید از دیگر علما، مرحوم آیت الله اشکوری در مدرسه صالحیه قزوین و مرحوم آیت اله حسینی که در زمینه محتوا و ترمیم مدارس علمیه قزوین فعالیتهای جدی داشتند نیز یاد کنیم.
دبیر شورای حوزه علمیه استان قزوین بیان کرد: برنامه پژوهش سرای حوزه علمیه قزوین در چهار محور پی گیری و به دنبال خروجیهای امید بخش و افتخار آفرین است که برگزاری کرسیهای أزاد اندیشی، جشنواره سالانه علامه حلی(ره)، مدیریت فعالیتهای گروههای علمی و انتشار آثار علمی در قالب مجله استانی در کنار نشریههای مدارس از جمله این برنامههاست.
وی یادآور شد: چنانچه فعالیتها به درجه مطلوب کیفی و کمی برسد، امکان ارتقاء آن به پژوهشکده هم خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین عرفانی بیان کرد: باید فعالیتهای خود را در زمینههای مختلف پژوهشی گسترش داده تا بتوانیم در آینده نزدیک این پژوهش سرا را به پژوهش کده که مورد توجه و انتظار مدیر حوزههای علمیه کشور آیت الله اعرافی است، برسانیم.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین به تشریح رسالتهای مهم پژوهش سرای حوزه علمیه قزوین پرداخت و عنوان کرد: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی یکی از فرصتهای ناب است که در آن آراء و نظرات متنوع بیان میشود و به آنها پاسخهای مناسب ارائه میشود.
وی ادامه داد: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی با هدف ریاضت علمی و توانمندسازی طلاب و اساتید صورت میگیرد و سبب ایجاد شور و شوق در مباحث علمی بین طلاب میشود.
مدیر حوزه علمیه قزوین ابراز کرد: برپایی کرسیهای آزاد اندیشی با ایجاد فضای آزاد برای طرح دیدگاهها و نظرات مختلف موجب طرح سؤالات بین طلاب و اساتید و منشا تولید علم میشود.
وی اظهار کرد: دومین رسالت پژوهش سرا، انتشار نشریه استانی است که آثار و تولیدات پژوهشی و علمی اساتید و طلاب در آنجا منتشر میشود و امیدواریم در دو ماه آینده پس از اخذ مجوز لازم بتوانیم آن را انتشار دهیم و قطعا دستاورد خوبی به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: جشنواره علامه حلی این فرصت را بهطلاب میدهد تا با مهارتهای پژوهشی آشنا شوند، لذا ترغیب طلاب جهت مشارکت بیشتر و فعالتر در این جشنواره امری ضروری است که همه مدیران و اساتید مدارس علمیه باید آن را دنبال کنند.
دبیر شورای حوزه علمیه استان قزوین بیان کرد: این جشنواره فرصت مغتنمی برای تقویت پژوهش و تحقیق در میان طلاب جوان و علاقهمند حوزوی است و در واقع این جشنواره ظرفیتی ارزشمند در جهت شناسایی استعدادهای پژوهشی در مدارس علمیه است.
حجت الاسلام والمسلمین عرفانی بیان کرد: تمام آبرو و سبد محصول حوزه علمیه باید در این جشنواره علامه حلی دیده شود و تولید علم، رونق علم و دانش به همین پژوهش سراها است.
در پایان احکام اعضای پژوهشی حوزه علمیه استان قزوین توسط مدیریت حوزه علمیه استان قزوین اعطا شد.
انتهای پیام
نظر شما