به گزارش خبرگزاری حوزه، متن یادداشت حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی مدیر حوزه علمیه مشکات قم با عنوان مروری بر مؤلفه های مکتب «سید ابراهیم» را در ادامه بخوانید:
هو الحی القیوم
چند روزی است که شهادت رئیس جمهور خدوم، مظلوم و در نهایت محبوب ملت و وزیرخارجه عزیز و مجاهدش به همراه هیات همراه، غم و اندوه سنگینی را بر دل هر ایرانی وطن پرست آوار کرده، از اینکه دیگر کشور و ملت از خدمات خالصانه و مجدانه آنان محروم شدند با تمام وجود متاسف و محزونیم. رئیسی شهید به تنهایی توانست اعتماد به نظام و انقلاب را به صورت چشمگیر و جهشی ارتقاء بخشد و امیدهای از دست رفته را برگرداند. این سید جلیل القدر که همانند سلف صالحش «رجائی» و «بهشتی» از طبقه محروم بود و با مظلومیتی مثال زدنی هدف متعالی خود را دنبال کرد و مصرانه به سمت آن حرکت کرد و با شتاب به آن نزدیک شد.
رئیسیِ محبوب و مقتدر و امیر عبدالهیانِ عزیز، تراز مدیر ارشد نظام و انقلاب بودن را ارتقاء بخشیدند و نشان دادند که یک رئیس جمهور و یا وزیر ایران اسلامی تا چه میزان میتواند و باید از ویژگیهای بارز اخلاقی و عملی برخوردار باشد. بی شک از این پس تصدی منصب ریاست قوه یا وزیر و ... ، بیش از گذشته سخت و دشوار خواهد بود زیرا مسئولان نظام اسلامی با خط کشی به نام سید ابراهیم رئیسی و حسین امیر عبداللهیان سنجیده میشوند.
در این چند روز از رسانه ها ویژگیهای فراوانی را برای رئیس جمهور فقید که به حق شهید جمهور و شهید خدمت نامیده شد شنیدیم. این ویژگی ها نشان از مکتبی میدهد که میبایست در مراکز آموزشی اعم از ابتدایی تا آموزش عالی به انحاء و روشهای مختلف آموزش داده شود تا رئیسیها و امیر عبداللهیانها تکرار شوند و نظام و انقلاب همواره بتواند از نعمت خدمتگزارانی همانند آنان بهرهمند باشد.
و بالاخره در این چند روز به عیان دیدیم که محبوب خدا و خلق خدا شدن آسان نیست و مجاهدت توأم با آگاهی لازم دارد.
بر اساس آنچه از رسانهها به کرار از سوی آگاهان و نزدیکان شهید جمهور شنیدیم مهمترین ویژگیهای «مکتب سید ابراهیم» را میتوان در موارد ذیل خلاصه کرد:
الف. ویژگی های اخلاقی مسئول نظام اسلامی:
۱- اخلاص
۲- تواضع
۳- خاکی و مردمی (از جنس مردم ضعیف و محروم)
۴- درد آشنا
۵- شجاع
۶- راعی (اهل مراعات)
۷- قاطع
۸- صبور
۹- برخوردار از اعتماد به نفس بالا
۱۰- دنده پهن و با تحمل و با ظرفیت
ب. ویژگی های فکری و اعتقادی
1- متدین و متشرع
2- ولایت مدار
3- انقلابی
4- وطن پرست (حافظ منفعت ملی)
5- با هدف (اهداف مشخصی مانند خدمت به مردم، مراقبت از منافع ملی، ارتقاء عزت و اقتدار ملی، پاسداری از ارزشهای دینی و انقلابی، مردم داری و ...)
ج. ویژگیهای رفتاری و عملی
1- جدی در کار
2- پیگیر
3- متعهد به تعهدات
4- خدوم
5- گره گشا
6- فساد ستیز
7- دغدغه مند
8- پرتلاش، سخت کوش و خستگی ناپذیر
9- فداکار
10- دارای گوش شنوا
11- اهل دلجویی
12- انتقاد پذیر
13- ساده زیست
د. اموری که از آن پرهیز داشت:
1- استفاده رانت برای خود و خانواده
2- خودنمایی
3- تشریفات و رعایت پروتکل
4- انتقام
5- جنجال و هیاهو
6- مجادله و مراء
بی شک هر یک از موارد یاد شده نیازمند واکاوی و تحلیل و بررسی بیشتر است تا در نهایت «مکتب سید ابراهیم» به خوبی مورد شناسایی قرار گیرد و در پس آن تدریس این مکتب میتواند خادمانی برای ملت انقلابی، شهید پرور، وفادار و قدرشناس تربیت کند. این مهم نه فقط نظام و انقلاب را بیمه خواهد کرد، بلکه ملتهای دیگر را نیز به الگوبرداری از این مکتب مشتاق خواهد ساخت. انشاءالله.
محمد تقی سبحانی نیا
نظر شما