سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۷
ظرفیت های علمی و فرهنگی ایران و آمریکای لاتین بررسی شد

رئیس مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی در همایش بین المللی ظرفیت های علمی و فرهنگی ایران و آمریکای لاتین، تاکید بر مباحث اشتراکی میان ایران و کشورهای منطقه آمریکای لاتین را از اهداف اصلی برگزاری این همایش دانست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ساجد در همایش در همایش بین المللی «ظرفیت های علمی و فرهنگی ایران و آمریکای لاتین» ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت رئیس جمهور و همراهان ایشان، به معرفی مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی پرداخت و گفت: زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی یکی از سه محور اصلی حوزه های دانشی المصطفی به شمار می آید و این مجتمع با سه دپارتمان مدرسه فرهنگ و ملل، مطالعات فرهنگی و ادبیات و مترجمی و یازده گروه علمی، به فعالیت علمی اشتغال دارد.

وی پرورش نیروهای فاضل آشنا با فرهنگ ملل مختلف را یکی از اقدامات ارزشمند در راستای انتقال فرهنگ اسلامی و اهل بیتی دانست و افزود: مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی طی سال های فعالیت خود، با ارائه بیش از ۶۵ رشته مصوب وزارت علوم در عرصه آموزش و تحقیق و ترجمه در حوزه های متنوع پژوهشی، دستاوردهای مهمی را رقم زده است.

ساجد، مسئله پژوهش را از ارکان مهم فعالیت های علمی و آکادمیک برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ارزشمند پژوهشی مجتمع، برگزاری همایش های بین المللی است. در سال های گذشته برخی نقاط عالم تحت پوشش همایش های مجتمع قرار گرفت و در حدود یک سال قبل نیز دبیرخانه همایش ظرفیت های علمی و فرهنگی آمریکای لاتین، با سی استاد زبان دان به پنج زبان کار خود را آغاز نمود.

وی با اشاره به برگزاری ۲۵ پیش نشست ویژه این همایش، اظهار کرد: همایش ظرفیت های فرهنگی و علمی ایران و امریکای لاتین، ارتباط علمی بسیاری خوبی با دانشگاه ها و مراکز علمی کشورهای مختلف برقرار نمود و بیش از دویست مقاله علمی از داخل و خارج از کشور به این همایش رسید.

حجت الاسلام والمسلمین ساجد ادامه داد: در راستای داوری مقالات دقت فراوانی صورت گرفته است و تلاش شد یک نگاه عمیق و علمی در دستور کار قرار گیرد. مقالات بسیار قوی علمی به پنج زبان به همایش ارسال شده است و انشالله یک محصول علمی بسیار خوب حاصل آن خواهد بود.

وی با اشاره به رونمایی چکیده مقالات در اختتامیه همایش، ابراز داشت: اثر علمی این همایش در ارتباطات میان فرهنگی، نقش کلیدی ایفا می نماید. برخی از پیش نشست های همایش با حضور سفیران کشورهای منطقه آمریکای لاتین برگزار شده است و هدف مهم این همایش، تاکید بر مباحث اشتراکی میان ایران و امریکای لاتین است.

رئیس مجتمع آموزش زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی، یکی از مهم ترین ارکان اشتراکات فرهنگی در منطقه آمریکای لاتین را موضوع الهیات آزادی بخش، استکبارستیزی و روحیه مقاومت دانست و تصریح کرد: انقلاب های صورت گرفته در منطقه آمریکای لاتین برگرفته از روح انقلاب اسلامی است. امروز گفتگو میان اسلام ناب و منطقه آمریکای لاتین به برکت انقلاب اسلامی صورت برقرار شده است که حضور فعال فرهنگی ما در این منطقه بیانگر آن است.

وی ارتباطات علمی همایش با دانشگاه های آمریکای لاتین را موجب شناخت خوب این مراکز نسبت به پیشرفت های علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران و جامعةالمصطفی العالمیه خواند و گفت: امیدواریم تلاش های صورت گرفته در برگزاری این همایش، مورد استفاده و بکارگیری بخش های مختلف قرار گیرد به ویژه در بحث مقالات، به زمینه بهتری برای انتقال نگاه گفتمانی منجر شود.

ساجد در پایان یادآور شد: کمیته های همایش به نگاه عمیق تر به محورهای همایش خواهند پرداخت و نتایج این کمیته ها در ثمرات همایش موثر خواهند بود و در آینده نزدیک، مقالات همایش چاپ و منتشر خواهد شد و امیدواریم برگزاری این همایش در راه دستیابی به مرجعیت علمی این مجتمع موثر واقع گردد.

ظرفیت های علمی و فرهنگی ایران و آمریکای لاتین بررسی شد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha