به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی در دوره دانش افزایی و توانمندسازی مسئولین و اعضای شورای بسیج اساتید کشور که در هتل امامت برگزار شد، با اشاره به انقلاب فرهنگی امام باقر(ع)، اظهار داشت: در آن زمان چون اسلام بهعنوان یک مکتب تربیتی و انسان ساز و یک جریان علمی و فکری در خط ویژه زندگانی فردی و اجتماعی مطرح نبود، لازم بود تا ابتدا قیام حضرت زید صورت بگیرد که زمینه فکری و آگاهی مردم برای انقلاب فرهنگی امام باقر(ع) فراهم شود.
وی با بیان اینکه با این تفسیر، قیام حضرت زید مورد تائید امام باقر(ع) و در خط جریان فکری و حرکتی ایشان بود، افزود: اگر چنین اتفاقی نمیافتاد، مردم بدون آمادگی و وجود یک جریان فکری و فرهنگی عمیق در جامعه اسلامی نمیتوانستند با انقلاب فرهنگی امام باقر(ع) همراه باشند، لذا ابتدا باید مقدمهای برای ایجاد اعتراض و حرکت مبارزاتی که حکومت را یک حکومت ظالم و جنایتکار معرفی کند، صورت میگرفت.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، با اشاره به اینکه این انقلاب فرهنگی برای زندگی سیاسی و اجتماعی امروز ما یک راهبرد بسیار عظیم و قابل توجه است، ادامه داد: اگر بنا شد جریانهای فکری و فرهنگی جامعه به سمت مقابله با دین و ارزشهای اسلامی کشیده شود، دیگر عدل اسلامی در جامعه رخ نخواهد داد.
وی نتیجه مدیریت فرهنگی و اجتماعی جامعهای که براساس سلامت فکری اسلامی صورت میگیرد را یک نظام مدیریت عادلانه و دور از تبعیض معرفی کرد و یادآور شد: بههمین دلیل نباید شما اساتید اجازه دهید تا افکار انحرافی وابسته به تفکر مدرنیته و پسامدرنیته در جریان مسائل فرهنگی و سیاسی ایجاد شود.
آیت الله علم الهدی، با بیان اینکه متاسفانه برخی از جریانات فکری و سیاسی برای حفظ قدرت در عرصه سیاست به اندیشهها و نوآوریهای غربی تکیه میکنند که این موجب سقوط جامعه از عدل اسلامی خواهد شد، اظهار کرد: پیشگیری این موضوع نیازمند توجه خاص شما اساتید است که زمامدار فکر و فرهنگ در جامعه دانشگاهی هستید.
وی با اشاره به اینکه باید بپذیریم امروز دانشگاه در رأس جامعه است، عنوان کرد: جامعه روحانیت بخشی از جریانهای اجتماعی را با حوزههای علمیه مدیریت میکند ولی بخشی دیگر از جریان اجتماعی توسط حوزه قابل مدیریت نیست و آن جریان آکادمیک و دانشگاهی است.
امام جمعه مشهد ابراز کرد: شما اساتید گرامی با توجه به مبانی اعتقادی و اسلامی که دارید نسبت به مساله مدیریت فکری و فرهنگی قشر دانشگاهی رسالت اجتماعی و دینی دارید، اگر بتوانید در این مسیر موفق عمل کرده و جریان فرهنگی و فکری را در این قشر مدیریت کنید، جامعه به سوی ارزشهای دینی و جامعه اسلامی حرکت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه سیره امام باقر(ع) برای ما یک راهبرد، منش رفتاری و فکری است، بیان کرد: اگر بنا شد در عرصه دانشگاهی و نسلی که مغایر با این فرهنگ رشد کردهاند حرکت کنیم، در جریان پیشبرد جریان نظام و انقلاب دچار رکود میشویم.
آیت الله علم الهدی، مبدا انحرافات اجتماعی از زمان پیامبر(ص) تاکنون را انحرافات سیاسی اعلام کرد و گفت: در جامعه ولایی و اسلامی تمام راه حلهای مسائل اجتماعی و سیاسی در آموزههای دینی و سیره اهل بیت(ع) مشخص است که اگر این موارد را مورد توجه قرار دهیم، راه حرکت خود را در عرصههای سیاسی و اجتماعی پیدا میکنیم، اگر منحرف شویم هیچ عذری در درگاه خداوند نداریم که چرا دچار انحراف سیاسی و اجتماعی شدیم.
انتهای پیام. /
نظر شما