پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
ا

حوزه / حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده گفت: نباید اجازه داد سرمایه اصلی تعاونی‌ها، یعنی اعتماد عمومی دچار خدشه شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده امروز در دیدار مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان و تعاونی‌های برتر استان که به مناسبت هفته تعاونی برگزار شد، با اشاره به نظام‌های اقتصادی حاکم‌بر جهان، اظهار داشت: پیش از فروپاشی شوروی ۲ تفکر کمونیسم و لیبرالیسم در جهان وجود داشت و دنیا نیز تمرکز خود را بر روی این ۲ نوع تفکر قرار داده بود که پس از فروپاشی شوروی تکیه بر اقتصاد دولتی کم‌رنگ‌تر شد.

وی با اشاره به نگاه اسلام به اقتصاد، عنوان کرد: اسلام اقتصاد تکیه بر بخش خصوصی و اقتصاد تکیه بر دولت در قسمت‌هایی خاص را مورد تائید قرار داده، اما تناسب این ۲ امر در بخش‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است، به عنوان مثال برخی از کشورها حوزه امنیت را به بخش خصوصی واگذار کرده‌اند که مورد پذیرش اسلام نیست.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان تصریح کرد: اسلام بخش سومی را برای اقتصاد در نظر گرفته که در آن اقتصاد تعاونی‌ها میان اقتصاد بخش خصوصی و اقتصاد بخش دولتی قرار گرفته و نوع نگاه متوازنی را در رابطه با اقتصاد ارائه می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، شاکله تعاونی‌ها را متکی به حضور مردم و جمع‌آوری ظرفیت‌های مردمی دانست و خاطرنشان کرد: دنیای غرب معمولا از سرمایه‌داران کلان در اهداف اقتصادی حمایت می‌کند و از سرمایه‌گذاران خرد نیز استفاده نمی‌شود که نتیجه نیز این می‌شود که ۹۸ درصد سرمایه این کشور در دست ۲ درصد سرمایه‌داران است، اما هدف از تعاونی‌ها بهره‌گیری حداکثری از سرمایه‌های خرد و متوسط مردمی است.

وی مهم‌ترین وظیفه دولت را نظارت دانست و ابراز کرد: دولت باید برای جلوگیری از سلب اعتماد عمومی مردم نسبت به تعاونی‌ها از بروز تخلفات با ابزارهای نظارتی جلوگیری کند، اما این نظارت نباید منجر به دخالت به امور تعاونی‌ها شود.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به سه عنصر تولید، توزیع و مصرف در اقتصاد، تشریح کرد: در هر سه بخش اقتصادی به ویژه در بخش تولیدی امکان فعالیت تعاونی‌ها وجود دارد، پس باید سرمایه‌های سرگردانی که در دست مردم است از طریق تعاونی در خدمت تولید قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، کلیدواژه رفع مشکلات اصلی کشور را تولید دانست و اظهار کرد: تعاونی‌ها باید ظرفیت‌های موجود در بخش تولید را شناسایی کنند و وارد میدان شوند.

وی اظهار کرد: برخی از چالش‌ها در تعاونی‌ها باعث سلب اعتماد از فعالیت شده که آسیب‌شناسی لازم برای جلب اعتماد عمومی مردم نسبت به تعاونی‌ها در دستور کار قرار گیرد و نباید اجازه داد سرمایه اصلی تعاونی‌ها، یعنی اعتماد عمومی دچار خدشه شود.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، ضمن تاکید بر لزوم ارائه آموزش‌های لازم در بخش تعاونی‌ها، اظهار کرد: دستگاه قضایی باید برای کمک به تعاونی‌ها پای کار بیاید و اجازه ندهد برخی از افراد سودجو به اعتماد تعاونی‌ها لطمه بزنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، عنوان کرد: ظرفیت‌های استان هرمزگان باید احصاء شود و تعاونی‌ها را به سمت ظرفیت‌های استان سوق دهیم.

وی با ذکر این نکته که سهم تعاونی‌ها از اقتصاد کشور بسیار کم است، گفت: تعاونی‌ها برای لایه‌ها و حلقه‌های میانی اقتصاد دیده شده که اگر تقویت شوند بخش اعظمی از جامعه از آن سود می‌برند که یکی از وظایف تعاونی بهره‌گیری از ظرفیت طبقه متوسط و حلقه‌های میانی اقتصاد برای تقویت این قشر است.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha