پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
نماز جمعه

حوزه/ آیت‌الله علم‌الهدی گفت: بی‌اثر کردن تحریم‌ها از طریق تقویت و توسعه اقتصاد داخلی حاصل می‌شود که دولت و مجلس باید برای آن برنامه‌ریزی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‌های نمازجمعه که در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، با اشاره به مشکلات اقتصادی در کشور، اظهار داشت: مسائل و چالش‌های اقتصادی در جامعه وجود دارد به گونه‌ای که همه اقشار جامعه با آن مواجه هستند.

وی با بیان این‌که بروز این چالش‌ها ناشی از چند عامل است، ادامه داد: نخستین عامل تحریم‌هاست که بخشی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از این تحریم‌ها می‌باشد، بخش دیگری از مشکلات اقتصادی ناشی از ناترازی‌های جریانات داخلی مثل نوسانات ارز، بی‌ثباتی بازار و از این دست موضوعات است که چالش‌های اقتصادی ایجاد کرده است.

عداوت تاریخی غرب با ایران

آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم و بدون این که بخواهیم گریبان کسی را به عنوان مجلس، دولت، قوه قضاییه و مسئول بگیریم، این است که مسئله مشکل اقتصادی ما راهبرد آمریکا، اروپا و جریان غرب است و این عداوت و جنایت غرب نسبت به ما تنها مربوط به بعد از پیروزی انقلاب نیست.

وی با بیان اینکه ایران به خاطر سه ویژگی از نظر کشورهای غربی به‌عنوان یک نقطه خطر مطرح بوده، خاطرنشان کرد: عملکرد ۲۵ سال سلطه آمریکا بر این کشور این واقعیت را ثابت می‌کند که آمریکا و انگلیس در زمان تسلط بر کشور تا جایی پیش رفتند که ایران را تجزیه کنند تا کشوری به نام ایران وجود نداشته باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری، ویژگی خاص ایران از نظر جغرافیایی را یکی از عوامل تلاش غرب برای تجزیه ایران دانست و گفت: ایران سر چهارراه دنیا قرار گرفته و آنان از هر طرف بخواهند بروند، باید از ایران عبور کنند.

وی منابع طبیعی را دیگر عامل اهمیت ایران عنوان کرد و یادآور شد: سرمایه‌های خدادادی مثل نفت، معادن و سرمایه‌هایی که در این سرزمین وجود دارد در کنار ظرفیت همسایگی با روسیه و چین، دیگر عواملی است که وجود ایران یکپارچه را برای غرب خطرناک می‌کند.

آیت‌الله علم‌الهدی اضافه کرد: غرب حساب کرده اگر بنا باشد ایران با این ثروت و سرمایه به قدرت روسیه و چین مرتبط شود، آقایی آمریکا و اروپا از بین رفته است، به خاطر این ویژگی‌ها اروپا و آمریکا همیشه وحشت داشتند که نکند ایران به‌صورت یک جریان برهم زننده سیادت و آقایی غرب در دنیا به وجود بیاید.

وی به پیروزی انقلاب اسلامی و تقویت مؤلفه‌های قدرت ایران اشاره کرد و ادامه داد: ویژگی شاخصی که پیروزی انقلاب اسلامی به مؤلفه‌های سه‌گانه قدرت ایران اضافه کرد، اسلامیت این نظام و کشور بود، مردم این کشور مسلمان هستند، اسلام ناب دارند، شیعه و وابسته به اهل بیت پیغمبر هستند، با اهل بیت پیغمبر که بزرگ‌ترین آموزگار مقابله با استکبار در روی کره زمین بودند نیز رابطه قلبی و مغزی دارند و این وابستگی به اهل بیت(ع)، منجر به ایجاد جریان حکومتی به نام ولایت فقیه شد که مشکل بزرگ غرب، آمریکا و اروپا نیز همین موضوع است.

امام جمعه مشهد مقدس ویژگی سوم قدرت ایران را مردم سالاری و پشتیبانی مردم از حاکمیت برشمرد و ابراز کرد: غرب در برابر این سه ویژگی امروز کشور، دو راه دارد یا باید دست به حرکت نظامی بزنند و این مردم و مملکت را براندای کنند که متوجه شدند این کار ازعهده‌شان بر نمی‌آید و یا اقدامات اقتصادی و فرهنگی انجام دهند.

وی یادآور شد: برای غرب تنها یک راه باقی مانده و آن «جنگ اقتصادی» است که متأسفانه کشور ما از نظر اقتصاد این ضعف را دارد که دشمن به ما فشار بیاورد، از این رو تحریم‌ها و توطئه‌ها را شروع کردند و نوسان ارز و بازار را از بیرون کشور مدیریت می‌کنند تا در این جنگ وچالش اقتصادی، ما و کشور ما را از پا در بیاورند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر این‌که در جنگ اقتصادی و فرهنگی هستیم، متذکر شد: یقه کسی را نگیرید، کسی را هم بدنام نکنید و فردی را مسئول ندانید، درجنگ هستیم و دشمن به اندازه‌ای که در جنگ اقتصادی موفق بوده، در جنگ فرهنگی موفق نبود از این رو بر جنگ اقتصادی تکیه کردند.

سه رویکرد در مواجهه با جنگ اقتصادی

وی با بیان این‌که در مواجهه با جنگ اقتصادی سه رویکرد و نظریه وجود دارد، اظهار کرد: یکی این که با کدخدا بنشینیم و مشکلاتمان را حل کنیم، مذاکره کنیم، قرارداد ببندیم و آنان از توطئه‌ها دست بردارند که در دولت یازدهم و دوازدهم این نقشه عملی شد و جز خسارت، ضرر و زیان چیزی ندیدیم.

آیت‌الله علم‌الهدی یادآور شد: این که با آمریکا و اروپا بنشینیم و با مذاکره بخواهیم دست از تحریم اقتصادی ما بر دارند مثل این است که در میدان جنگ برویم به طرف مقابل بگوییم «خواهش می‌کنیم اسلحه خود را زمین بگذارید»، تحریم اسلحه آمریکاسات، شما بروید بگویید اسلحه خود را زمین بگذارید؟ بعد از برجام ۱۳۰۰ تحریم جدید اضافه شد.

وی دومین نظریه برای مقابله با جنگ اقتصادی را حل مشکلات اقتصاد از داخل عنوان کرد و یادآور شد: دومین نظریه بر مبنای حل ناترازی‌های اقتصادی، اصلاح نظام بانکی، ثبات بازار ارز و برخی حرکت‌های اقتصادی و فناوری در داخل است که منجر به حل مشکلات می‌شود، اما این در صورتی است که مشکلات اقتصادی ما مربوط به خودمان باشد.

امام جمعه مشهد، سومین راهبرد را بی اثر کردن تحریم‌های دشمن برشمرد و اظهار کرد: بی‌اثر کردن تحریم‌های دشمن با دو حرکت اتفاق می‌افتد، یکی از درون خودمان که از همه امکانات داخلی استفاده کنیم و حرکت دوم، بازارسازی در اطراف است.

وی بیان کرد: باید سطح تولید را بالا ببریم، نه تنها تولید صنایع و کارخانجات بلکه تولید کشاورزی، دامداری و معادن، آنقدر سطح تولید را بالا ببریم که مازاد بازار مصرفی خودمان باشد و بتوانیم بازارهای دیگر را در سایر کشورها تصاحب کنیم.

آیت‌الله علم‌الهدی، رشد اقتصادی کشور را در گروی توسعه تولید دانست و اظهار کرد: وقتی اقتصاد ما رشد پیدا کرد، دیگر کسی در دنیا حریف ما نمی‌شود، بسیاری کشورها مثل ژاپن همین کار را کردند تولید بالا رفت، توسعه اقتصادی را فراگیر کردند و امروز تبدیل به غول اقتصادی شدند که آمریکا نه تنها نمی‌تواند آنان را از بین ببرد بلکه نمی‌تواند به پایشان هم برسد.

لزوم هدایت نقدینگی به سمت تولید

وی با یادآوری اینکه راهبرد اقتصادی مقام معظم رهبری نیز همین است، تصریح کرد: ایشان هر سال می‌فرمایند توسعه تولید، امسال فرمودند جهش تولید، اگر فرمان رهبری در جهش تولید اجرا شود، دیگر رشد نقدینگی نخواهیم داشت، اگر رشد نقدینگی کنترل شود مشکلات خودرو، مسکن، ارز و طلا نیز حل می‌شود، زیرا امروز پول دست مردم است اما نمی‌دانند با آن چه کنند.

نماینده ولی ققیه در خراسان رضوی، هدایت نقدینگی جامعه به سمت تولید را از عوامل مهم رشد اقتصادی کشور دانست و گفت: اگر تولید را توسعه دادیم و توانستیم جریان نقدینگی را به تولید جذب کنیم، طبیعی است که رشد اقتصادی بالا می‌رود و وقتی رشد اقتصادی بالا رفت، دیگر تحریم‌های دشمن بر ما اثرگذار نیست.

وی با بیان این‌که سیاست اقتصادی دولت سیزدهم نیز همین بود، اضافه کرد: البته این سیاست در کوتاه مدت بازدهی ندارد و ممکن است سفره را در کوتاه مدت علاج نکند اما راهبرد قطعی در مقابل جنگ اقتصادی است که دشمن علیه ما ایجاد کرده و نتیجه اعمال این سیاست، بازگشت هشت هزار و ۸۰۰ کارخانه به چرخه تولید و رشد اقتصادی از صفر به پنج درصد بود.

آیت‌الله علم‌الهدی ابراز کرد: اگر بنا شد این سیاست که راهبرد اصلی‌اش مربوط به مقام معظم رهبری است که امر به اقتصاد مقاومتی، توسعه تولید و جهش تولید کردند، انجام شود و در کنار آن توانستیم بازارسازی کنیم کاری که دولت سیزدهم در معاهدات و پیمان‌های خاص همچون شانگهای انجام داد و در عرصه‌های بازرگانی نیز فعالیت کنند، موفق می‌شویم.

وی با تأکید بر این‌که حرف از مذاکره، تغییری در دشمنی آمریکا و اروپا با ما ایجاد نخواهد کرد، گفت: دشمن بر همان عداوتش استوار است، مسئله نسل‌کشی، غزه و فلسطین نیست، نسل‌کشی مسلمانان است، این نسل‌کشی راهبرد آمریکا و اروپا است، اسرائیل سرباز جیره خوار آمریکا و اروپا است و اصل بر این است که اگر نتوانستند بر دنیای اسلام مسلط شوند، تا جایی پیش بروند که هرچه مسلمان است را از بین ببرند، این شروع کار است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: دولت و مجلس دو کار می‌توانند انجام دهند، امکانات توسعه تولید را فراهم کنند و دوم در کشورهای دیگر برای تولیدات داخلی بازارسازی انجام دهند.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha