به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، خانم لیلا شاه رجبیان طلبه مدرسه علمیه تخصصی حضرت نرجس شاهین شهر صبح امروز از پایان نامه خود با عنوان: «مبانی و شاخصه های قرآن کریم در ترسیم زندگی و هویت اجتماعی جوانان» با راهنمایی حجت الاسلام هاشم مجتهدی و داوری حجه الاسلام محمد علی رستمیان دفاع کرد.
وی در ترسیم زندگی و هویت اجتماعی جوانان اظهار داشت: هویت نوعی رابطه میان شخصیت فرد و ساختار اجتماعی است که بدون آن، تعامل معنادار و مستمر افراد با یکدیگر و با جامعه امکانپذیر نیست. انسانها تنها یک هویت واحد ندارند، بلکه با هویتهای متعددی خود را معرفی میکنند، مانند هویت اجتماعی، سازمانی و فردی. این هویتها نسبی هستند و همواره در حال تغییر و بازسازیاند.
خانم شاه رجبیان گفت: از آنجایی که مهمترین و تأثیرگذارترین دوران زندگی افراد، دوران جوانی است، بررسی هویتی این قشر از جامعه از اهمیت ویژهای برخوردار است. با اندکی تأمل میتوان یافت که آیات نورانی قرآن و احادیث نقل شده از ائمه اطهار نیز برای این دوران اهمیت ویژهای قائل شدهاند.
وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع، در این نوشتار با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی و از طریق مطالعات کتابخانهای، به بیان نقش خانواده، دین، فرهنگ و سیاست در بهبود کیفیت زندگی و هویت اجتماعی جوانان پرداخته است.
خانم شاه رجبیان بیان کرد: از نتایج این تحقیق اینکه اصل کرامت انسانی، استفاده از ظرفیتهای جوانان و عدالتورزی بین فرزندان و... از اصول شکلگیری هویت اجتماعی جوانان ازمنظر قرآن کریم بوده و محبت و همدلی در خانواده، درک توجه به همسر در زندگی، تقویت حس اعتماد به نفس و خودباوری و تکریم و تعهد و مسئولیتپذیری از موارد مهمی است که برای تربیت اجتماعی صحیح جوانان، در خانواده باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی گفت: دین، فرهنگ و سیاست در هویت اجتماعی جوانان تأثیر به سزایی داشته و جوانان حقپذیری که ذکر و یاد خدا، توکل و توجه به حس مذهبی را سرلوحه زندگی خود قرار میدهند، جوانان موفقی در جامعه خواهند بود، این جوانان حس خوددوستی، خلاقیت و نوآوری، عفت و پاکدامنی را در خود پرورش داده و با بصیرت و تیزبینی، حق تعیین سرنوشت، کار و خدمترسانی و مشورت با اهل فن بهترین مسیر را برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی برای خود انتخاب میکنند.
نظر شما