به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، علیرضا شیخی رئیس دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر ایران، امروز، ۱۸ مهرماه، در هماندیشی ملی «بازخوانی مفهومی مکتب هنر رضوی در خصوص شکلگیری مکاتب هنری و مفهوم هنر رضوی» در محل بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی اظهار کرد: اینکه نمودهای دینی مکتب رضوی را دریابیم اهمیت بالایی دارد، از طرفی هنر اسلامی امداد الهی نبوده که به یکباره نازل شده باشد، بلکه در یک بستر تاریخی و به مرور زمان اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دوره تاریخی در هنر اسلامی تاثیرگذار بوده نباید از اثرگذاری رویکرد حاکمان در ادوار تاریخی بر فرهنگ و هنر اسلامی غافل بود.
شیخی با اشاره به مکاتب هنری تاریخی مانند مکتب هرات، قزوین، اصفهان و مشهد، بیان کرد که این مکاتب در زمان خود ساخته نشدند؛ بلکه بعدها محققان به تحقیق و شناخت آنها پرداختهاند.
رئیس دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر ایران بیان کرد: در ابتدا باید در مورد وجود هنر رضوی و شناخت آن به لحاظ هستیشناسانه و معرفتشناسانه تأمل کنیم.
وی بیان کرد: هنرهای دورههای مختلفی مانند سلجوقی و خوارزمشاهی تا جمهوری اسلامی دارای ویژگیهای خاص خود هستند و نباید بهراحتی از کنار آنها بگذریم.
رئیس دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر ایران ضمن تاکید بر شناخت و تعریف نمودهای بیرونی هنر رضوی، افزود: کنار گذاشتن زینت و تزئینات معماری و آرایههای معماری بهسادگی امکانپذیر نیست و نیاز به نگاه دقیقتری دارد و در این راستا داشتن نگاهی جامع با درک تاریخی و اجتماعی برای شناخت هنر رضوی یک ضرورت انکار ناپذیر است.
رئیس دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر ایران افزود: بحث هنر اسلامی، دست کم در اصطلاح رایج، بیشتر توسط محققان خارجی برای سرزمینهای مسلمان به کار برده شده و لازم است نگاه نقادانهتری نسبت به این مسئله داشته باشیم.
شیخی افزود: با توجه به روح حاکم بر هنر رضوی و ویژگیهای آن، ضرورتی برای ایجاد مکتب جدید نداریم؛ بلکه باید به تبیین و تفسیر آنچه موجود است، بپردازیم.
وی تصریح کرد: تجلی هنر رضوی و کاربردی شدن آن اگر به صورت علمی و آکادمیک پیش برویم به نتایجی میتوانیم برسیم، در غیر این صورت راه به جایی نخواهیم برد.
نظر شما