حوزه/ «ایستگاه خیابان روزوِلت» از کتابهای مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی است که زمستان ۱۴۰۲ روانه بازار نشر شده و به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته است.
آبان امسال (۱۴۰۳)، چهل و پنج سال از واقعهی تسخیر سفارت آمریکا میگذرد و البته جای تعجب دارد که چرا تا سال گذشته، هنوز یک اثر تحقیقی و روایی خوب از واقعهی مذکور، با چاشنی روایت از زاویهی دید ایرانی، وجود خارجی نداشت. اگر کتابهایی که بهعنوان خاطرات برخی دانشجویان پیرو خط امام منتشر شده -در قالب خودنوشت یا مجموعه مصاحبه- کنار بگذاریم، عملاً از سوی جامعهی درگیر ایرانی، روایت دیگری از واقعهی تسخیر تولید نشده است. این شگفتی و تعجب، زمانی افزونتر میشود که بدانیم، دهها کتاب از سمت طرف دیگر ماجرا، در قالبهای گوناگون تحلیلی، خاطرهای و... منتشر شده است که در تعداد و تبلیغات، به هیچوجه با کارنامهی طرف مقابل قابل مقایسه نیست. با این حال، میتوان بر این حجم از شگفتی و تعجب، تاحدودی غلبه کرد، هنگامی که بدانیم در سال گذشته، به ناگاه، و در سکوت کامل خبری، بالاخره کتابی به زبان فارسی و از زاویهی نگاه یک محقق ایرانی منتشر شده است که میتوان آن را جامعترین، تحقیقیترین و تحلیلیترین اثر –تا به اینجا- درباره واقعهی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران بدانیم.
اخبار مرتبط
-
بههمت بنیاد حفظ و نشر آثار شهید سلیمانی؛
رویداد هنری طراحی محصول «پرچم بر زمین نمیافتد» برگزار میشود
حوزه/ بنیاد حفظ و نشر آثار شهید سلیمانی رویداد هنری طراحی محصول «پرچم بر زمین نمیافتد» یا «لنتسقط لنا رایة» را از ۱۶ تا ۱۸ آبان ۱۴۰۳ در تهران برگزار…
-
برپایی کارگاه علمی «روش پژوهش» در مدرسه علمیه دارالعلم کاشان+عکس
حوزه/ مدیر مدرسه علمیه دارالعلم اسلامی آیتالله اعتمادی کاشان از آغاز بهکار کارگاه علمی «روش پژوهش» در این مدرسه خبر داد.
نظر شما