خبرگزاری حوزه | در بحث داغ فیلترینگ فضای مجازی، مخالفان این مسئله باور دارند که بکارگیری آن در این چند سال اخیر، نتیجه ی خاصی در برنداشته؛ بلکه در بسیاری از موارد، گسترش فحشا و فساد مشاهده شده است!
در پاسخ به باور مخالفان، چند نکته لازم به یادآوری می باشد؛
۱. مطلب نخست آنکه، هدف موافقان فیلترینگ در این سال ها صرفاً، کنترل مسائل مربوط به فرهنگ و اخلاق نبوده، بلکه به مراتب، شناخت و بستن رخنه های امنیتی در فجازی، اولویت بوده است!
۲. با این وجود، به رغم گزینش فیلترینگ، برای کنترل فضای مجازی در مشکلات امنیتی کشور، بخاطر وجود روابط خارج از رده های کلان مدیریتی، اعم از بازار داغ فیلترشکن، این طرح به موفقیت منظور دست نیافته است!
۳. امروزه در جهان معاصر، مسئله فیلترینگ فضای مجازی، امری پذیرفته برای بسیاری از کشورها است و غیر از ایران، کشورهای دیگری همچون میانمار، چین، کوبا، مصر، بلاروس، کره شمالی، عربستان، سوریه، تونس، ترکمنستان، ازبکستان، و ویتنام در شمار بزرگترین فیلتر کنندگان اینترنت در جهان قرار دارند؛ در این خصوص، باید اذعان کرد که حتی آمریکا و کشورهای اروپایی نیز از برنامه فیلترینگ، کناره نگرفتهاند و معیارها و ضوابط خاصی برای سنین مختلف ازجمله کودکان و نوجوانان تدارک دیدهاند!
بر این اساس، با توجه به سابقهی نفوذ امنیتی، اخلاقی و فرهنگی از طریق فجازی و واردساختن ضربات مهلک و جبران ناپذیر، این سوال بطور جدی مطرح می شود که چرا بجای مبارزه با بازار داغ فروش فیلترشکنها که سبب گسترش فحشا در بین اقشار آسیب پذیر شده است، جدیت برای حذف صورت مسئله، وجود دارد؟!
فاطمه شکیبرخ
نظر شما