به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم طی سخنانی در شورای سیاستگذاری پانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی اظهار داشت: ما طیف وسیعی از رشتههای علوم انسانی را داریم که برای پاسخ به مسألههای جامعه و رفع مشکلات کشور در زمینههای مختلف اقتصاد، سیاست و فرهنگ دارای پژوهشهای علمی متقن هستند اما به آنها بیتوجهی میشود و برای حل مسائل، تصمیمهای خلقالساعه و بدون پشتوانه علمی گرفته میشود.
وی افزود: نگاه کتابخانهای به علوم انسانی نگاه درستی نیست و بخش وسیعی از علوم انسانی، علوم کاربردی هستند، علاوه بر پژوهشهای بنیادیای که ناظر به مسائل عینی نیز هستند.
سیمایی صراف ادامه داد: در گذشته اثبات حجّیت عقل نیاز به استدلال داشت و امروز گویا باید تلاش کنیم تا حجّیت علوم انسانی را اثبات و از مظلومیت علوم انسانی بکاهیم.
وی خاطرنشان کرد: برای تقویت نگاه مثبت به علوم انسانی در بین تصمیمگیران و مدیران، میتوانیم به پژوهشهای کاربردی علوم انسانی که در راستای مسئولیت اجتماعی و برای رفع مشکلات امروز و آینده ایران تولید میشوند، امتیازات بیشتری دهیم تا کمیّت این دسته از آثار در جشنواره فارابی بیشتر شود.
وزیر علوم همچنین استفاده از داوران متخصص و برجسته که دارای ارتباط کافی با موضوع اثر مورد ارزیابی باشند را برای اعتبار جشنواره فارابی مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: برای تقویت این جشنواره بررسی کارشناسی و آسیب شناسی ادوار گذشته آن توسط متخصصان یک ضرورت است تا کمیّت و کیفیّت آثار و سطح جشنواره ارتقا یابد.
انتهای پیام. /