پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
زنان، منشأ امیدواری و استقامت جبهه مقاومت هستند

حوزه/ استاد حوزه علمیه خواهران به تبیین نقش زنان در تحقق نظریه مقاومت پرداخت.

اکرم قربانی قمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: بعد از عملیات طوفان الاقصی (۷ اکتبر سال گذشته) جهان شاهد اتفاقات و حوادث متعددی بوده که تعداد این حوادث از سویی و سرعت و توالی وقوع آن‌ها از سوی دیگر به قدری است که تحلیل آن یا فهم عمق و وسعت آن برای بسیاری از مردم و حتی کارشناسان غیر قابل پیش بینی است. سرعت این حوادث سبب شده که احساس جا ماندن از حوادث یا تحیر و سرگردانی نسبت به آن‌ها داشته باشیم.

وی گفت: امام خمینی(ره)، پایه‌گذار نظریه مقاومت بودند؛ البته همه لوازم و اصول این نظریه در مبانی اسلام و آیات قرآن موجود است؛ اما امام راحل  آن را به صورت یک نظریه و دکترین ارائه داد. در این دکتری، زنان نقش و جایگاهی مهم و واقعی دارند. جلوه های از نقش و حضور زنان در نظریه مقاومت را در ابتدای انقلاب اسلامی و در دوران جنگ تحمیلی مشاهده کردیم و سپس این جلوه ها در سطح منطقه از جمله لبنان، یمن، سوریه، عراق، غزه و.. وسعت پیدا کرد.

انتقال ارزش‌ها

استاد حوزه علمیه خواهران در رابطه با نقش بانوان در تحقق نظریه مقاومت اظهار کرد: بانوان در این زمینه نقش مهم و اثرگذاری دارند که یکی از آن‌ها تبیین و انتقال ارزش‌ها به نسل بعدی است؛ برای مثال شعار «نه غزه نه لبنان» که از گذشته شنیده می‌شد و الان هم از برخی افراد شنیده می شود، نتیجه ارزش‌ها است.

وی ادامه داد: کسی نظریه مقاومت را می پذیرد که ارزش‌هایی مانند ظلم‌ستیزی، استکبارستیزی و.. را پذیرفته باشد. چنین شخصی با دیدن حوادث و مشکلاتی که در غزه در حال رخ دادن است، نمی‌تواند این شعار را بیان کنند؛ این شعار در جایی است که این ارزش‌ها به فرد منتقل نشده باشد در آن صورت چرایی و مفهوم این امور را متوجه نمی‌شود.

قربانی قمی با اشاره به نقش مادران و همسران در انتقال این ارزش‌ها به اطرافیان و نسل آینده گفت: وقتی ظلم ستیزی و استکبارستیزی به عنوان یک ارزش پذیرفته شود، جان فدا کردن معنی پیدا می‌کند، فردی که همه سرمایه و زندگی اش را که بیش از ۴۰ سال یا بیشتر برای آن تلاش کرده، در لحظه‌ای از دست می‌دهد؛ اما باز می‌گوید همه آن‌ فدای حزب الله، مفهوم پیدا می‌کند.

ایثارگری

وی با اشاره به اهمیت انتقال فرهنگ ایثارگری تاکید کرد: خداوند بانوان را با فطرت ایثارگری خلق کرده است؛ زیرا اگر یک زن ایثارگر نباشد نمی‌تواند نقش مادری را بپذیرد؛ چون پذیرش نقش مادری از همان ابتدا در دوران بارداری، شیردهی، پرورش و تربیت فرزند و راهی کردن آن به سوی میدان جنگ و مبارزه با ایثارگری و از خودگذشتگی ممکن است.

استاد حوزه علمیه خواهران افزود: این مادر زمانی که فرزندش شهید می‌شود، به جای اینکه عزاداری و گریه کند، خیلی شجاعانه و غیرتمندانه درباره فرزند شهیدش صحبت می‌کند و قربانی خود را کوچک و فرستادن او به جبهه مبارزه با صهیونیزم را ادای تکلیف می‌داند، همه این‌ها نشان از روحیه  ایثار او دارد، نه این که با رنج از دست دادن آشنا نیست.

وی بیان کرد: مادری که فرزندان خردسال دارد و همسرش را راهی جبهه‌ می‌کند که ممکن است شهید یا مجروح شود، اما این  ازخودگذشتگی را دارد؛ زیرا در زمانی که همسرش نیست باید سختی و مسئولیت مضاعف را متحمل شود؛ اما ارزش‌ها و مسئولیت انتقال آن به جامعه سبب می‌شود همه رنج‌ها را تحمل کند.

امید متکی به ایمان

قربانی قمی گفت: تصاویر زیادی دیدیم از زنان و مادرانی که خانه‌شان ویران شده و اعضای خانواده‌شان هنوز زیر آوار هستند؛ اما آن‌ها امیدوارانه ایستادند و این امیدواری را به دیگران نیز انتقال می‌دهند و می‌گویند که ما پیروز هستیم که این روحیه و استقامت نشئت ‌گرفته از ایمان است.

حضور فیزیکی

وی ادامه داد: حضور فیزیکی از دیگر نقش‌های زنان است که در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی نیز شاهد حضور زنان در راهپیمایی‌ها و حمایت و پشتیبانی آن‌ها از رزمندگان در پشت جبهه بودیم.

استاد حوزه علمیه خواهران یادآور شد: این نقش‌ها، فقط برای بانوان غزه و لبنان که امروز در خط مقدم جنگ هستند نیست؛ بلکه امروز زنان ایرانی هم نقش آفرینی در این جبهه حاضرند و حمایت می‌کنند. این حمایت گاهی از جنس فرهنگی با حضور در راهپیمایی‌هاست و گاهی از جنس بخشش و گذشتن از مادیات و طلاست و گاهی با اقداماتی و تولید اقلام مورد نیاز جبهه مقاومت است.

وی با اشاره به نقش زنان در اندیشه امام راحل گفت: امام خمینی (ره) در رابطه با حضور زنان در راهپیمایی‌های اوایل انقلاب فرمودند جامعه‌ای که زنان آن این‌گونه پیش رو باشند آن جامعه هیچ وقت شکست نمی‌خورد و امروز این نگاه عمیق و تیزهوشی ایشان را می‌بینیم که زنان تا چه اندازه نقش آفرینی‌های دارند و در تشویق سایر افراد جامعه برای حمایت از جبهه مقاومت مؤثرند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha