به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، آنتونیو گوترش در سخنانی که در افتتاحیۀ سمینار بینالمللی رسانههای سازمان ملل در زمینه صلح خاورمیانه در ژنو مطرح کرد، گفت: جنگ غزه ماه گذشته یک ساله شد و نقض حقوق بشر به لبنان نیز گسترش یافته است. با عملیاتهای نظامی اسرائیل، وضعیت در کرانه باختری اشغالی، از جمله قدس شرقی، همچنان در حال بدتر شدن است.
وی با اظهار تأسف گفت: در غزه، خبرنگاران در سطحی کشته شدهاند که در هیچ جنگ دیگری دیده نشده است و همچنین ممنوعیت ادامهدار ورود خبرنگاران بینالمللی به غزه حقیقت را حتی بیشتر مخفی نگه میدارد.
گوترش تأکید کرد: این وضعیت غیرقابل قبول است؛ از خبرنگاران باید محافظت شود و آزادی مطبوعات باید حفظ گردد.
دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار پایان جنگ و آتشبس شد و افزود: وقت آن است که آتشبس فوری در غزه و لبنان برقرار شود و همه گروگانها به صورت فوری و بدون قید و شرط آزاد شوند، کمکهای انسانی به طور مؤثر ارائه گردد و پیشرفت غیرقابل برگشتی به سمت یک راهحل دو دولتی حاصل شود.
همچنین ریاض منصور، نمایندۀ فلسطین در سازمان ملل، در این سمینار گفت: عدم پاسخگویی، ادامه جنایت جنگی اسرائیل علیه خبرنگاران را ممکن میسازد و از کشورهای دیگر خواست که فشار بیشتری به تلآویو وارد کنند.
ریاض منصور همچنین یاد ۱۸۲ خبرنگار فلسطینی را که جان خود را در نوار غزه از دست دادند گرامی داشت و به جایزه جهانی آزادی مطبوعات یونسکو در سال جاری اشاره کرد که به تمامی خبرنگاران فلسطینی که جنگ غزه را پوشش دادهاند، اهدا شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مسئولیتپذیری کلید بازدارندگی است و فقدان آن به طور مسلم باعث شده که اسرائیل به ارتکاب چنین جنایات جنگی علیه خبرنگاران فلسطینی ادامه دهد. بیایید فشار را برای اجرای آتشبس فوری افزایش دهیم. بیایید فشار را تا زمانی که هر زندگی غیرنظامی در غزه در امان باشد و کمکها ارائه شود، بالا نگه داریم. بیایید شجاعت آنها (خبرنگاران) را با شجاعت خود همسان کنیم.
در این لحظه، تمامی حضار ایستادند و به افتخار (شجاعت) خبرنگاران فلسطینی دست زدند.
شیخ نیان، نماینده دائم سنگال در سازمان ملل و رئیس کمیته اعمال حقوق غیرقابل انکار مردم فلسطین ، در این باره گفت که حملات اسرائیل و همچنین محدودیتهای حرکتی، ایست بازرسیها و تخریب زیرساختها باعث شده است که عملکرد خبرنگاران محلی و بینالمللی به طور فزایندهای دشوار شود.
وی با تقدیر از خبرنگارانی که جنایات اسرائیل را پوشش میدهند، تصریح کرد: با وجود این مشکلات، خبرنگاران در غزه به پوشش بحران انسانی ادامه میدهند و اغلب با خطرات شخصی بزرگی مواجه هستند و تصویری دقیق از تراژدی در حال وقوع به جهان ارائه میدهند. علاوه بر خطرات فیزیکی، خبرنگاران امروزه با چالشهای فزایندهای مانند اطلاعات نادرست، حملات سایبری و افزایش محدودیتها مواجه هستند.
نظر شما