یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
قضیه فلسطین می‌تواند بسیاری از سؤالات هویتی نوجوانان را جواب دهد

حوزه/ نشست مجازی «بررسی چگونگی کنشگری نسل Z در مسائل منطقه» همزمان با پویش جهانی گرامیداشت روز دانش‌آموز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در یزد، همزمان با پویش جهانی گرامیداشت روز دانش‌آموز؛ نهضت سواد رسانه‌ای انقلاب اسلامی «نسرا» با همکاری معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان یزد نشست مجازی «بررسی چگونگی کنشگری نسل Z در مسائل منطقه» با حضور آقای حسین حق پناه، کارشناس سواد رسانه و پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان را برگزار کرد.

آقای حق پناه در ابتدای نشست با اشاره به نسل z که این عنوان از کجا آمده است، گفت: در ایلات متحده آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم یک نسلی شکل می گیرد که برای فرهنگ آن زمان قابل شناسایی نبود، برای همین به آنها گفتند نسل X و به نسل بعد از آن طبق حروف الفبا Y و بعد از آن Z و در حال حاضر در آمریکا دهه ۸۰ و ۹۰ را نسل آلفا می نامند.

وی افزود: اما ما به نسل Z، نسل دیجیتال می گوییم که ویژگی آنها این است که دنیای بدون دیجیتال را ندیده اند و ما با نسلی طرف هستیم که قدرت انتخاب هایی را پیدا کرده که هیچ کس در طول تاریخ نداشته؛ همچنین این که بتواند در هر لحظه و هر زمانی در هر جای دنیا با هر کسی ارتباط برقرار کند و امکان آشنایی با افکار و ارزشهای متفاوت و انتخاب ابراز خودش را هم دارد و هرچه در ذهنش است را به راحتی به اشتراک بگذارد.

آقای حق پناه با اشاره به اتفاقاتی که در منطقه و بین الملل در حال رخ دادن است، بیان داشت: نبرد تمدنی که قبلا در منطقه و جهان شکل گرفته بوده، نبرد دو اندیشه و اعتقاد به اوج خود رسیده است که این دعوای دو اندیشه‌ای است که ادعای فرهنگ و قدرت جهانی دارد؛ یکی فرهنگ صهیونیسم است که از طریق قدرت و کشتار می خواهد جاودانگی خودش را اثبات کند و دیگری فرهنگی است که نگاهی به ظهور و آخر الزمان و نبرد خیر و شر و نبرد مستضعفین و مستکبرین دارد که مظلومین بر ظالمین پیروز شود و این یک مسئله تاریخی و تمدنی است.

وی با اشاره به نوجوانی که قدرت انتخاب دارد و خود در برهه هویت یابی است، گفت: این نوجوان علاوه بر شناخت خودش، باید نسبت بین خودش و جهان اطرافش را بفهمد و این نسل هویت یابی‌اش از همیشه تاریخ سخت تر شده است؛ زیرا نسل های قبل لازم نبود که انتخاب کنند، خیلی از چیزها برایشان جبراً رخ می داد، مثلا اگر در شهری زندگی می کرد فرهنگ، دوستان، لباسش و غیره معلوم بود؛ اما در حال حاضر نوجوان سرگشته بین خود و دیگران است که بین گزینه های زیادی که حق انتخاب دارد و بین دو قدرت و اعتقاد کدام را انتخاب کند؛ مثلاً من نوجوان ایرانی با قضیه فلسطین چه برخوردی کنم.

کارشناس سواد رسانه در ادامه گفت: قضیه فلسطین می تواند بسیاری از سؤالات هویتی نوجوانان را جواب دهد، ما در مسئله فلسطین با یک معنای بزرگ طرف هستیم، مقاومت یا سازش، استقامت یا تسلیم، ایستادگی یا توقف، عزت یا لذت، ما با دوگانگی هایی طرف هستیم که با قیافه نوجوان کاری ندارد ولی با این کار داردکه برای چه زندگی می کنی؟ معنای زندگیت چیست؟ هدف نهایی تو در زندگی چیست؟

وی در مورد اهداف طوفان الاقصی، بیان داشت: برای این که جلوی عادی سازی قضیه فلسطین گرفته شود و همه کشورها بتوانند موضع خود را مشخص کنند، تاریخ نشان داد که مسلمانان در طول تاریخ دچار دغدغه‌هایی بودند که نمی توانستند عادی زندگی کنند و طوفان الاقصی نشان از زندگی غیر عادی مردم فلسطین شد.

آقای حق پناه با اشاره به اهداف نسل Z، گفت: نسل Z در دنیا مسئله اش نفع شخصی است که به واسطه فضای مجازی به او می گویند که خود را دوست داشته باش، فقط به فکر خودت باش. اما در وضعیت فلسطین ما شاهد یک امر غیر عادی جهانی هستیم و این قضیه تغییر معنای زندگی را می طلبد زیرا که مسئله غیر شخصی و بر اساس مقاومت و ایستادگی است.

وی با اشاره به کنشگری نوجوانان، گفت: در این جا باید به نوجوان گفت که کاری کن که معنای زندگیت ظلم ستیزی، استقامت و پایداری شود؛ حتی اگر کوچک باشد از اطراف خودت شروع کن، در رابطه با فلسطین صحبت و کنشگری کن؛ کنشگری به اندازه یک پست در فضای مجازی، به نوجوان بگوییم قضیه فلسطین قضیه شخص نیست، قضیه آخوندها نیست و قضیه شرافت انسانی است؛ زیرا که فلسطینی‌ها با طوفان الاقصی می خواستند زندگیشان دیده شود.

پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان در پایان در رابطه با کنشگری این نسل پیشنهادهای عملیاتی ارائه داد و گفت: اول اینکه کلید حل مسئله فلسطین احساس مسئولیت کردن است، دوم فهم عمیق از مسئله فلسطین، سوم شروع کنشگری در مسئله فلسطین از ساده ترین راه و چهارم تقویت روحیه سلحشوری در نوجوانان است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha