به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک،به همت معاونت فرهنگی مدرسه عالی تخصصی ریحانه الرسول(س)ساوه و پایگاه بسیج فارغ التحصیلان؛ جلسه نهج البلاغه خوانی با شرح حکمت یکم نهج البلاغه توسط خانم سکینه خاتون سنمبر استاد حوزه علمیه خواهران استان مرکزی در جمع کادر و طلاب سطح چهار صبح امروز برگزار گردید.
خانم سنمبر استاد حوزه علمیه خواهران در شرح حکمت یکم نهج البلاغه بیان کرد: امام(علیه السلام) در این حکمت پرمعنا به روش برخورد فتنه ها پرداخته است و می فرماید: «در فتنه ها همچون شتر کم سن و سال باش; نه پشت او قوی شده که سوارش شوند نه پستانی دارد که بدوشند»; (قَالَ(علیه السلام): کُنْ فِی الْفِتْنَةِ کَابْنِ اللَّبُونِ، لاَ ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ، وَلاَ ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ).
وی گفت: برای روشن شدن محتوای این کلام بسیار پرمعنا ، تفسیر واژه «فتنه» لازم است.
سنمبر افزود: فتنه، از ماده «فتن»در اصل به معنای قرار دادن طلا در کوره است تا خالص از ناخالص جدا شود سپس به معنای هرگونه آزمایش و امتحان و بلا و عذاب و حتی شرک و بت پرستی و آشوب های اجتماعی آمده است.
وی با اشاره به نقش خواهران طلبه در فتنه ها تصریح کرد: طلاب باید آگاهی و بصیرت داشته باشند و در فتنه ها، وظیفه جهاد تبیین و روشنگری خود را با استدلال قوی و منطقی در برابر فتنه گران انجام دهند.
استاد حوزه علمیه خواهران خاطر نشان ساخت: گاهی نیاز است که با توجه به شرایط و نوع فتنه با آن روبرو شد و از آن به سلامت گذشت و این به معنی سکوت و کناره گیری در هنگام فتنه ها نیست زیرا گاهی سکوت، راه را برای سواری گرفتن و بهره بردن عده ای فتنه جو باز می نماید.
نظر شما