سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
همایش

حوزه/ دبیر علمی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان گفت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با مدیران و استادان جامعه الزهراء چند وظیفه مهم جامعه الزهرا (س) را متذکر شدند که از جمله آن ها «تبیین معارف دینی برای زنان و دختران داخل کشور»، «تبیین نگاه اسلامی و تمایز نگاه اسلامی و نگاه لیبرال نسبت به زن و خانواده» و «تبیین برنامه های صهیونیسم جهانی و نقشه‌های شیطانی آنان علیه زنان و دختران» بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، بتول زاهدی در آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان که امروز ۶ آذر ۱۴۰۳ در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا سلام الله علیها برگزار شد، عنوان کرد: خداوند متعال را شاکرم که در حال برگزاری اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان توسط بزرگترین مرکز علوم حوزوی جهان، جامعة الزهرا سلام الله علیها هستیم.

وی بیان کرد: در این چهار همایش ارزشمند به بررسی جایگاه و نقش بانوان در تولید، نشر و گسترش معارف اصیل دینی در میان عموم مردم که لازمه حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی است، پرداخته شده است و با توجه به هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی علمی و اثرگذار تربیتی و پیشبُرد معنوی که توسط مدیریت همایش خانم برقعی و سایر مسئولین صورت گرفته، الحمدلله شاهد رشد کمی و کیفی شگفت‌انگیز آثار هستیم.

دبیر علمی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با تأکید بر اینکه از دیرباز، قرآن کریم و احادیث معصومین (علیهم‌السلام) فارغ از جنسیت توجه ویژه‌ای به مقام و منزلت علم و عالمان داشته‌اند، تصریح کرد: در اسلام آیات و روایات بی شماری که بعضا احتراقیه نامیده می شوند؛ یعنی در اوج تأثیرگذاری هستند، وجود دارد.

وی گفت: در کتاب کافی آمده است: «مُحَمَّدُ بْنُ إِسْمَاعِیلَ عَنِ اَلْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ عَنِ اِبْنِ أَبِی عُمَیْرٍ عَنْ جَمِیلِ بْنِ دَرَّاجٍ عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: لَوَدِدْتُ أَنَّ أَصْحَابِی ضُرِبَتْ رُءُوسُهُمْ بِالسِّیَاطِ حَتَّی یَتَفَقَّهُوا؛ محمد بن اسماعیل، از فضل بن شاذان، از ابن ابی عُمیر، از جمیل بن درّاج، از ابان بن تَغلِب، از امام جعفر صادق علیه السلام روایت کرده است که آن حضرت فرمود که: «هر آینه دوست می‏دارم که اصحاب و یاران من، تازیانه‏ها بر سرهای ایشان زنند، تا طلب دانش کنند و فقه بیاموزند»

زاهدی ادامه داد: کتاب و علم، ابزاری هستند که ما را به درک عمیق‌تری از خالق هستی، جهان و خودمان رهنمون می‌سازند و در قرآن کری نیز به اهمیت علم اشاره شده است.

وی افزود: در تاریخ اسلام، شاهد نقش کلیدی بانوان در عرصه علم و دانش هستیم. از حضرت خدیجه سلام الله علیها که بزرگترین بانوی پشتیبان در عرصه ترویج علوم و معارف و حضرت فاطمه (سلام‌الله‌علیها) که الگوی بی‌نظیری از علم و حکمت است، تا عالمان و محدثان زن که در دامن تاریخ پر بار اسلام تأثیرگذار بودند.

زاهدی بیان کرد: انرژی های متراکم در پشت سد در حوزه های علمیه و جامعه الزهرا(س) جمع شده است که باید این سد شکسته شود و کتابت هم پای با علم به سراسر دنیا ارسال شود. این رسالتی عظیمی است که رهبر معظم انقلاب بر ما گذاشتند. علیرغم رشد کیفی برخی قلم ها ضعیف است.

دبیر علمی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان به اشاره به اهمیت توجه به کتابت در کنار علم، ادامه داد: نگاهی گذرا به تمدّن‌های گوناگون، نشانگر آن است که جوامع متمدّن، به کتابت و نگارش ارج می‌نهادند و انسان همواره آن را وسیله‌ای برای گسترش و انتقال فرهنگ‌ها و ثبت و ضبط حوادث تلقّی کرده و از آن بهره جسته است.

وی تاکید کرد: قرآن کریم و سنّت قویم نبوی، این عرف عقلا و شیوه پسندیده انسان‌ها را ارج نهاده و بر آن تأکید ورزیده است. بر پایه این تعلیمات است که عالمان و بزرگان، کتابت را مهم‌ترین آموزه مکتب و برترین عامل حراست علوم شرعی انگاشته‌اند و بدان تأکید ورزیده‌اند.

زاهدی افزود: کتابت از مهم‌ترین مطالب دینی و بزرگ‌ترین وسیله حفظ کتاب و سنّت و علوم شرعی و عقلی است. کتابت به لحاظ حکم شرعی، بر اساس علم مکتوب تقسیم می‌شود؛ بدین‌سان که اگر دانشی که نگاشته می‌شود وجوب عینی داشته باشد، کتابت آن نیز واجب عینی خواهد بود؛ چون حفظ و حراست از آن متوقف بر کتابت است؛ و اگر واجب کفایی باشد، نگاشتن و کتابت آن نیز کفایی خواهد بود.

دبیر علمی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب با اشاره به لزوم حضور زنان دارای سطح بالای معارف دینی در رسانه‌ها و اجتماعات بین‌المللی و نقش جامعةالزهرا(س) فرمودند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان فاضل پرشماری در جامعه حضور دارند که باید برای بیان مسائل مرتبط با زن و خانواده در رسانه‌ها آماده شوند و همچنین باید بتوانند در مجامع بزرگ جهانی و اسلامی با استناد به آیات و روایات و نهج‌البلاغه، مطالب عالی دینی را بیان کنند که این کار هم در پیشرفت و شناساندن کشور در دنیا و هم در ایجاد امت اسلامی تأثیرگذار خواهد بود.

وظایف جامعه الزهرا (س) از نگاه رهبر معظم انقلاب

وی ادامه داد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با مدیران و استادان جامعه الزهراء چند وظیفه مهم جامعه الزهرا (س) را متذکر شدند که از جمله آن ها «تبیین معارف دینی برای زنان و دختران داخل کشور»، «تبیین نگاه اسلامی و تمایز نگاه اسلامی و نگاه لیبرال نسبت به زن و خانواده» و «تبیین برنامه های صهیونیسم جهانی و نقشه‌های شیطانی آنان علیه زنان و دختران» بود.

دبیر علمی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان تصریح کرد: امروز نیز در این عرصه ها فعال هستیم و بخش های متعدد جامعه الزهرا (س) به ویژه حوزه آزاد که پیشرفت های چشمگیری داشته و پژوهش محور و سازنده گرا عمل کرده است.

زاهدی گفت: حوزه آزاد با تبیین و تعمیق معارف اسلامی بستر مناسبی را برای تربیت طلبه طراز حوزه علمیه محیا کرده که می تواند مقدمه‌ نظریه پردازی و تمدن سازی بانوان در جهان معاصر باشد. این حوزه علاوه بر تربیت و ارتقای دانش‌پژوه، به تدوین و تولید محتواهای علمی پرداخته است که هر چند از بار علمی بالایی برخوردار بوده، اما به علت تواضع اساتید از درج نام خود بر روی آثار امروز آثارشان در گمنامی باقی ماند.

دبیر علمی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان تاکید کرد: امروزه و با توجه به نقش تمدن سازی که بانوان مسلمان دارند، تولید علم و به اشتراک‌گذاری آن باید برای بانوان، به عنوان یک وظیفه لحاظ شود و با تولید آثار فاخر آینده ای متعالی تر برای همگان رقم بزنند.

زاهدی توصیه کرد: پیشنهاد می شود بانوان فرهیخته برای پنجمین همایش بین المللی آثار فاخری در ارتباط با محورهای زن، خانواده، مقاومت، تحقق الگوی سوم زن مسلمان تولید کنند و ارسال نمایند.

ارسال بیش از ۸۶۰ اثر به دبیرخانه

وی در رابطه با نحوه ارزیابی آثار عنوان کرد: در مجموع ۲۸ اثر برگزیده شدند که ۷ اثر رتبه های اول، ۱۶ اثر شایسته تقدیر و ۵ اثر شایسته تحسین بودند که در سه فاز بر اساس مراحل مختلفی که آثار دریافت می شد، ارزیابی صورت گرفت. آثار رتبه اول از لحاظ کیفی به گونه ای است که می تواند منابع آموزشی مراکز علمی در سطوح عالی باشد.

دبیر علمی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان افزود: مراحل ارزیابی عبارتند از کدگذاری توسط دبیر علمی، پیش اجمالی توسط مدیر گروه علمی، اجمالی توسط مدیر گروه علمی و ارزیابان، تفصیلی توسط ارزیابان، تفصیلی نهایی توسط معاونت پژوهش و دبیر علمی بود.

زاهدی با تاکید بر اینکه شاهد رشد روز افزون کمی و کیفی آثار بانوان طلبه بودیم، اظهار کرد: در پایان، از تمامی اساتید، پژوهشگران، نویسندگان، عوامل اجرایی که رتبه این رویداد علمی را ارج و ارتقا دادند، تشکر کنم. امیدوارم همواره مورد عنایات خاصه حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف باشند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha