حجت الاسلام والمسلمین مسعود بهرامپور، امام جمعه دزفول در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز، درخصوص تکمیل کارخانه قند گفت: بیش از ۱۰ سال قبل احداث کارخانه قند شهدای دزفول در دستورکار قرار گرفته بود و موضوع این کارخانه استخراج شکر از چغندر قند است.
وی افزود: چغندر قند اهمیت ویژهای در تناوب کشت شمال استان دارد و موجب میشود بقیه محصولاتی که در تناوب آن کشت میشوند، افزایش و نتیجه خوبی در محصول داشته باشد و از رشد برخی علفهای هرز در زمین کشاورزی جلوگیری میکند.
امام جمعه دزفول ادامه داد: با توجه به اینکه استان خوزستان بیش از ۲۰ هزار هکتار کشت چغندر قند دارد، ۴ هزار هکتار آن در دزفول است و محصول خوبی میدهد و میتواند از کارخانجات خوب خاورمیانه باشد، اما متاسفانه با اینکه بیش از ۱۰ سال است که این کارخانه در دستورکار قرار گرفته است، اما پیشرفت فیزیکی خوبی اتفاق نیفتاده و زیر ۵۰ درصد است.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامپور خاطرنشان کرد: انتظار میرود با توجه به اهمیت این کارخانه در تولید شکر به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشور که اکنون واردات زیادی از این محصول انجام میشود مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در موضوع استخراج شکر از نیشکر در خوزستان در گذشته سرمایهگذاری خوبی انجام شده است، اما بر روی کارخانجاتی که بتوانند از چغندر، قند این محصول را بدست بیاورند که تولید شکر بهتری دارد و به تناوب کشت شمال استان آسیب نمیزند، انتظار میرفت بیش از این مورد توجه قرار بگیرد. چون این محصول بیش از ۵ هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میکند و به اندازه ۱۰ کارخانه استخراج قند توان بهرهبرداری دارد.
امام جمعه دزفول اظهار داشت: اکنون چغندر قند استان به غیر از شهرستان دزفول، در شوش، اندیشمک و شوشتر کشت میشود و به خاطر اینکه خارج از استان قراردارد، میبینیم محصول خود را به سایر استانها میفرستند و این مسأله موجب میشود که با قیمت پایین تری محصول خریداری شود. به دلیل هزینه حمل بالا، به جای اینکه کشاورزان از آن درآمد خوبی داشته باشند، اما در ریسک به سر میبرند و در برخی موارد با قیمتهای پایین محصولات آنها خریداری میشود.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامپور تصریح کرد: در بازدیدی که از این پروژه داشتم، از مسئولان استان و شهرستان تقاضا کردم تا به این موضوع رسیدگی بیشتری داشته باشند. این محصول اشتغال بیشتر ایجاد میکند و کشاورزی استان را رونق میدهد، اما کشاورزان دچار نگرانی هستند که محصول آنها با چه میزان هزینه خریداری میشود و مجبور میشوند به سراغ کشت سبزیجات بروند و چه بسا بخشی از این سبزیجات در آخر فصل بلااستفاده رها میشوند و این امر برای کشاورز ضرر و زیان بیشتری دارد. ما امیدواریم این کارخانه با توجه مسئولان زودتر راهاندازی شود و مشکلات آن برطرف شود.
انتهای پیام/
نظر شما