به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی تبار اردهالی رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نشستی خبری شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین با موضوع «هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها» از برگزاری این اجلاسیه روز ۲۲ آذر ماه ساعت ۸:۳۰ در مدرسه عالی دارالشفاء قم با حضور اندیشمندان و اساتید حوزه و دانشگاه خبر داد و گفت: در این اجلاسیه آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه و دکتر مینایی رئیس ستاد فناوری های هوشمند حوزه های علمیه سخنرانی خواهند کرد.
شرکت ۵۰۰ استاد نخبه سطح عالی در اجلاس شانزدهم
وی با بیان این که در این اجلاسیه ۵۰۰ استاد نخبه دروس سطح عالی حضور خواهند داشت، مهمترین هدف برگزاری اجلاسیه را بکارگیری هوش مصنوعی در انتقال مفاهیم و آشنایی از ظرفیت عمیق این علم و تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه هوش مصنوعی در همه زمینه ها به همه دستگاه ها و نهادها است.
حجت الاسلام والمسلمین سلیمانی تبار اردهالی بیان داشت: رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند «نباید در توسعه هوش مصنوعی کشور عقب بیفتد، همچنانکه در گذشته آژانس هسته ای تشکیل شد و کشور دچار این همه مشکلات شده است، امروز لازم است کشور در این علم مهم به جایگاه واقعی اش برسد تا بتواند دست برتر را داشته باشد.»
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: مجموعه تاکید های رهبر معظم انقلاب، حوزه را برآن داشت تا به سمت و سوی برگزاری این موضوع اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین را «هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها» قرار دهد تا بتواند نسبت به این علم آشنایی داشته باشد در ادامه با تسلط بر آن، تبدیل به گفتمان و زیر ساخت های لازم را فراهم تا در آینده نزدیک شاهد نظریه و ایده پردازی برای رفع موانع و چالش های پیش روی برای رشد انتقال مفاهیم و بهره برداری عقلایی از هوش مصنوعی باشیم.
چرا هوش مصنوعی وارد اجلاس شانزدهم شد؟
حجت الاسلام والمسلمین سید صادق محمدی، دبیر علمی شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین نیز در این نشست اظهارداشت: امروز با جنگ روایتها در فضای مجازی مواجه هستیم و روایتگری در همه زمینههای اخلاقی، سیاسی و اجتماعی از عرصههای تاثیرگذار است.
وی افزود: در دنیای معاصر حکمرانی فضای مجازی مطرح است که متاسفانه در دست سیاستمداران فاسد دنیا است و این حکمرانی بدون دسترسی به فناوری هوش مصنوعی امکانپذیر نیست و اگر به این فناوری توجه ویژه نشود حکمرانی در فضای مجازی به درستی میسر نخواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گفت: دستیابی به زیرساختها و فناوری های هوش مصنوعی ضروری است و به همین دلیل است که رهبری معظم انقلاب در این سال ها بر تسلط بر عمق لایههای هوش مصنوعی تاکید داشتند و دارند.
وی عنوان کرد: در آینده نه چندان دور هوش مصنوعی تمام عرصههای زندگی بشر را تحت تاثیر قرار میدهد و تا حد زیادی تصمیمگیری و تصمیمسازی در همه عرصههای بشر را به دست میگیرد.
نایب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه ابراز داشت: برای رسیدن به وضعیت مطلوب منطبق با واقعیتهای کشور باید به هوش مصنوعی توجه ویژه داشته باشیم، لذا مجمع عمومی جامعه مدرسین به این حوزه توجه کرد تا اساتید حوزوی با این فناوری آشنا شده و به رسالت خود عمل نمایند.
وی ادامه داد: پنج کمیسیون علمی در ارتباط با هوش مصنوعی به منظور پیشبرد اهداف در این اجلاسیه تشکیل شده است؛ کمیسیون "فلسفه هوش مصنوعی"، "اخلاق هوش مصنوعی" و "هوش مصنوعی و فقه و اصول" تشکیل شده و دو کمیسیون "هوش مصنوعی و علوم شناختی" و "هوش مصنوعی و حکمرانی" نیز تشکیل خواهد شد.
نایب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امید است حوزه بتواند حرکت معرفتی و شناختی داشته و آسیب شناسی و نیازسنجی مورد تاکید جامعه مدرسین حوزه را انجام دهد.
آشناسازی اساتید با کاربردهای هوش مصنوعی در انتقال پیام دین
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین حاجی حیدری عضو هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که مجمع عمومی جامعه مدرسین متشکل از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم و از نهادهای حوزوی وابسته به جامعه مدرسین از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: جامعه مدرسین با پیشینه بیش از نیم قرن در حال فعالیت است.
وی با بیان این که اساتیدی ۷ سال سابقه تدریس رسمی در سطوح عالی حوزه را داشته باشند، می توانند عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین شوند، بیان داشت: حضور اساتید نخبه در این مجمع می تواند پشتوانه علمی و فکری در مسائل مختلف کشور برای حوزه باشد تا در شرایط لازم و موضوع های مختلف حساس تصمیم های خوبی گرفته شود.
عضو هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مهمترین اهداف برگزاری اجلاسیه هوش مصنوعی را آگاهی، شناخت و تسلط و به روز بودن اساتید حوزه بر این فناوری در مسائل و ارتباط های مختلف، رسیدن به لایه های زیرین هوش مصنوعی و بلکه تسلط بر آن برای بکارگیری بهتر و مؤثرتر انتقال مفاهیم علوم مختلف کلامی و استفاده از این علم در تحقیقات و پژوهش ها و کاربردی کردن آن از سوی اساتید عنوان کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حاجی حیدری گفت: ارتباط با کارشناسان حوزه هوش مصنوعی می تواند به برگزارکنندگان اجلاسیه برای رسیدن به آگاهی و شناخت بهتر کمک شایانی کند. این اجلاسیه مقدمه اتفاقات بهتر در حوزه هوش مصنوعی برای اساتید و مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه خواهد بود.
انتهای پیام
نظر شما