به گزارش خبرگزاری حوزه از مازندران، حجت الاسلام محمد جواد اسماعیلی، کارشناس فضای مجازی ، در نشست آموزشی با موضوع زیست مجازی در جمع خواهران طلبه مدرسه علمیه ریحانه الرسول(سلام الله علیها) نکا اظهار کرد: استفاده صحیح ازهوش مصنوعی فضای مجازی به عنوان ابزاری برای پیشرفت و توسعه، نیازمند نظارت و برنامه ریزی دقیق است تا از آسیبهای اجتماعی و روانی ناشی از آن، جلوگیری شود.
وی افزود: محققان، در مقایسه قدرت پردازش انسان و هوش مصنوعی، قدرت پردازش مغزانسان را بین ۲۰ تا ۵۰ مگابایت در ثانیه و قدرت پردازش هوش مصنوعی تا ۲۰ ترابایت در ثانیه بیان کردهاند که این تفاوت، به معنای حجم عظیم اطلاعاتی است که توسط سیستمهای هوش مصنوعی پردازش میشود.
اسماعیلی تاکید کرد: شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، باعث بروز مشکلات اجتماعی قابل توجهی به ویژه در روابط خانوادگی شده؛ طبق آمار ارائه شده، از۱۰۰ طلاق، ۴۷ درصد به طور مستقیم به فضای مجازی و ۴۰ درصد به ویژه به اینستاگرام مربوط بوده است.
وی با اشاره به تهدیدات فکری و روانی فضای مجازی تصریح کرد: فضای مجازی باعث ازبین رفتن تفکرات بلند مدت، کاهش قدرت انتخاب، وایجاد پرخاشگری در کودکان می شود، همچنین، با ۶ ساعت استفاده از فضای مجازی، ۴۰ گیگابایت اطلاعات وارد مغز انسان می شود که منجربه مشکلات ذهنی و شناختی میشود.
کارشناس فضای مجازی اذغان کرد: در آزمایشی که ۴۰ نفر در دو گروه انجام گرفت، مشخص شد که گروهی که اطلاعات دروازه بانی(فیلتر و پردازش محتوا) استفاده میکنند، ۸۰ درصد در انتخابهایی موفقتر بودند در حالی که گروهی که بدون فیلتر اطلاعات مصرف میکردند، تنها ۳ درصد موفقیت داشتند.
اسماعیلی در بخشی ازبیانات خود به وضعیت هوش مصنوعی در کشور پرداخت و افزود: پیشرفتهای کشور در زمینه تولید اطلاعات ودادههای هوش مصنوعی قابل توجه است که ایران رتبه پنجم جهانی در تولید اطلاعات هوش مصنوعی را دارا است، اما در زمینه استفاده عملی از این فناوریها در رتبه دوم از آخرقرار دارد؛ قویترین مجموعه فعال در زمینه هوش مصنوعی در مازندران قرار دارد که این نکته به اهمیت توجه به استعدادها و ظرفیتهای داخلی در این حوزه اشاره دارد.
انتهای خبر:۳۱۳/۴۸
نظر شما