جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۹
رهبر معظم انقلاب بر زنده‌بودن، تحرک و پویایی جریان دانشجویی تاکید دارند

حوزه/ کارشناس مسائل سیاسی گفت: یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی همین زنده‌بودن، تحرک و پویایی جریان دانشجویی است، موضوعی که رهبری معظم انقلاب هم بسیار نسبت به آن توجه دارند،

دکتر شاهین صادقی نسب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن تبریک روز دانشجو، اظهار داشت: ۱۶ آذر ماه ۱۳۳۲ روزی است که با آغاز اعتراضات دانشجویی در دانشگاه تهران شاهد به شهادت رسیدن و زخمی شدن تعدادی از دانشجویان بودیم.

وی ادامه داد: شهید مصطفی بزرگ‌نیا، شهید شریعت رضوی و شهید قندچی خون پاک و مطهرشان برای جان گرفتن دوباره مقاومت مردم علیه استبداد و استعمار هدیه داده شد.

صادقی نسب افزود: اگر به لحاظ تاریخی به این روز نگاه بکنیم، ۱۶ آذر ماه ۱۳۳۲ تقریبا چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد شرایطی حاکم بود که خفقانی سنگین در جامعه سایه انداخته و البته رژیم شاهنشاهی و اربابان انگلیسی و آمریکایی تصورشان بر این بود که مردم از مقابله و مقاومت دست برداشته و ترسیده اند.

وی ابراز داشت: جسارت و شجاعت دانشجویان نشان داد که این خواب و خیالی بیش نبوده و جنبش دانشجویی پرچم‌دار مقابله و مقاومت مردم ایران در مقابل استعمار و استبداد بود.

این استاد دانشگاه بیان داشت: بلافاصله در این مدت رژیم شاه روابط را با بریتانیا که در زمان دکتر مصدق قطع شده بود از سر گرفت و علاوه بر این با ایالات متحده روابط گرمی را گرفت که موجب شد خشم مردم برانگیخته شود.

وی تأکید کرد: در چنین شرایطی قرار بود که ریچارد نیکسون به تهران سفر کند که همه این ها سبب شد، خشم مردم، سلحشورانه و دلاورانه در قامت دانشجویان رشید خودش را نشان بدهد و تودهنی بزرگی به اربابان آمریکایی و انگلیسی بود تا متوجه شوند که این کودتا نتوانسته به اهداف خودش دست پیدا کند.

صادقی نسب افزود: همه تلاشی که این ها در جریان کودتای ۲۸ مرداد کردند این بود که بتوانند نهضت مقاومت ملی ایران را بشکنند اما دیدند که نه‌تنها این‌گونه نشد بلکه این مردم حاضرند برای مقاومت و استقلال خون بدهند و این را دانشجویان با هدیه خون خودشان نشان دادند.

وی تأکید کرد: یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی همین زنده‌بودن، تحرک و پویایی جریان دانشجویی است، موضوعی که رهبری معظم انقلاب هم بسیار نسبت به آن توجه دارند، اما برخی مسئولان نسبت به این موارد کم‌لطفی کرده و گاهی با بدبینی نگاه می‌کنند.

صادقی نسب با بیان اینکه جنبش دانشجویی جنبشی است که انتقاد در ذات آن وجود دارد، افزود: اگر ما نگاه رهبری انقلاب را بخواهیم به‌عنوان الگو و سرمشق قرار بدهیم تمام تلاش دولت‌ها بایستی در جهت تقویت جنبش دانشجویی باشد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر ما به انقلاب اسلامی خودمان در سال ۱۳۵۷ برگردیم، می‌بینیم همراهی دانشجویان در کنار دیگر اقشار با جریان انقلاب و حمایت از امام خمینی(ره) است که موجب می‌شود در نهایت انقلاب پیروز شود لذا بایستی که قدردان جنبش دانشجویی باشیم و تا آنجایی که می توانیم آن را حفظ کنیم.

وی عنوان داشت: دانشجو و تحرکات دانشجویی نبض سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور هستند، هر جایی که دانشجو انحراف و خلافی را می‌بیند ورود کرده و صدای اعتراض خودش را نشان می‌دهد که این اعتراض را بایستی مغتنم شمرد و همواره از آن استفاده حداکثری را ببریم.

صادقی نسب تأکید کرد: جنبش دانشجویی در ایران استقلال‌طلبانه و آزادی‌خواهانه است؛ این جنبش زیر یوغ استعمار و استعمارگر نمی‌رود و علاوه بر این استکبار پذیر نیست.

وی روز دانشجو را مورد توجه قرار داد و گفت: این برنامه‌ها فرصت‌ خوبی است برای یادآوری دلایل پایه‌ای شکل‌گیری چنین جنبشی؛ ما اگر استقلال‌طلبی و آزادی‌خواهی را از جنبش دانشجویی بگیریم چیز دیگری از آن نمی‌ماند و لذا دانشجویی که استقلال‌طلب است هرگز حاضر نخواهد شد که سرزمین پرشکوه و مادری‌اش زیر یوغ قدرت‌های استعماری برود.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: ما در سال ۱۳۳۲ زمانی مقابل استعمار انگلیس و استکبار ایالات متحده ایستادیم که کشورمان به لحاظ بنیه و قدرت اصلا در جایگاهی نبود که بتواند با این ها مقابله بکند اما این غرور، عزت و شجاعت دانشجوی ایرانی بود که نشان داد از کودتا و کودتاچی ها نمی ترسد.

وی با بیان این که باید به دغدغه‌های دانشجویان توجه شود، گفت: تأمین شرایط رفاهی دانشجویان و فراهم‌کردن شرایط مناسب برای درس‌خواندن همواره مورد توجه دولت‌ها قرار بگیرد.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: باید احترام دانشجو حفظ شود چرا که این ها سرمایه‌های ما هستند که باید همواره مورد توجه قرار بگیرند.

صادقی نسب تأکید کرد: این اتفاق موجب می‌شود که اعتماد بین دانشجو و حاکمیت مورد خدشه قرار بگیرد و وقتی این اعتماد مورد خدشه قرار گرفت، آفت‌های بزرگی به همراه می‌آورد که بایستی مراقب باشیم که به این آفت‌ها دچار نشویم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که با آن مواجه هستیم مهاجرت برخی نخبگان دانشگاهی است که این موضوع بایستی از اولویت‌های اصلی دولت باشد تا با راهکارهای علمی و کارشناسی شده از نخبگان حمایت شود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha