یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶
پاکی و صفای درونی، راهی برای کسب مقامات و حالات خوش عرفانی است

حوزه/ دکتر محمد گلدوست گفت: عرفان همان حالاتِ خوشِ باطنی است که با صفا و پاکی درون به انسان عنایت می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مازندران، دکتر محمد گلدوست استاد دانشگاه و کارشناس دینی صدا وسیما در امروز سومین نشست مجازی با عنوان "در محضر علامه ذوالفنون" با محوریتِ شرحی بر الهی نامه آیت الله حسن زاده آملی که با حضور طلاب و مبلغین مدرسه علمیه تخصصی ریحانه الرسول سلام الله علیها شهرستان جویبار در فضای مجازی قرار برگزار گردید، ضمن اشاره به مقدماتِ لازم برای ورود به بحث الهی نامه، اظهار کرد: بر اساسِ تفکرِ عرفانی کُلّ هستی و کُلّ وجود، جز خداوند نیست و بقیه شبیه وجود او هستند. یعنی خداوند وجود مطلق است و سایر موجودات بهره ای از وجود خدا دارند.

استاد گلدوست در ادامه تاکید کرد: عُرفا خداوند را حتی تشبیه به خورشید هم نمی کنند چون معتقدند هر آنچه که نور می دهد بالاخره روزی خاموش می شود ولی خداوند دائم الفضل و همیشه در خَلقِ جدید است و حتی اگر همه عالم هم از او روی بگردانند بر دامان پاک کِبریای اش، گَردی نمی نشیند.

وی در ادامه ضمنِ اشاره به مقاماتِ عالیه انسانی بیان کرد: مقامات یک حالت درونی است که در اثر ممارست و با گذشتِ زمان، خداوند به انسان می دهد و از او جدا شدنی نیست. مانند ایمان که اگر همراه با علم باشد ایمانِ مُستقر و پایدار می شود در غیر این صورت استیجاری است.

پس احوالِ خوش یعنی آن سرشت و خمیرمایه درونی و پاک که خداوند به انسان عنایت می کند.

استاد گلدوست همچنین با اشاره به نمونه هایی از این حالاتِ معنوی در سیره بزرگان دین گفت: انسان اگر ضمیرِ درونش را از حِقد، کینه و تاریکی و .... پاک کند می تواند این حالات را درک نماید. عرفان، همان حال خوش معنوی است و آنچه که از همه بزرگان، علما، دانشمندان و.... به جای مانده در اثر همین ممارست ها و حالات معنوی ویژه بود.

وی در ادامه تاکید کرد: برای رسیدن به چنین حالاتی نیاز به تمرین و ممارست داریم. باید هوشیار باشیم و از خدا بخواهیم که به ما تلنگری بزند تا با ریاضت نفس، درونمان را صفا بخشیم چرا که اهل تاریکی راهی به بهشت ندارد.

انتهای خبر: 313/48

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha