به گزارش خبرگزاری حوزه از قزوین، حجتالاسلام مسعود مهدوی، امام جمعه شهرستان الوند، در مورد عوارض صنایع برای رفع مشکلات محیطی گفت: شهرصنعتی البرز و شهر البرز در سال ۱۳۴۶ تاسیس شده است و اولین شهر صنعتی کشور است که دارای ۵۰۰ شرکت صنعتی بزرگ و کارخانجات عمده و قریب به ۱۳۰۰ کارگاه است و قبل و بعد از انقلاب توسعه یافته است و مردم زیادی در شهرهای الوند، نصرتآباد و محمدیه ساکن شدند.
وی اظهار داشت: متاسفانه در سالهای گذشته این شهر صنعتی در فاز تولید عقب افتاد اما اکنون در فاز بهتری قرار دارد. موضوع عوارض محیط زیست و آلایندههای هوا از مشکلات عمده این شهر است و کارخانجات مختلف که مواد شیمیایی زیادی را استفاده میکنند از محیط این شهرها بهره میبرند.
حجتالاسلام مهدوی گفت: اکنون شهر صنعتی فاضلابی دارد و ۴ فاضلاب کارخانهای داخل آن ریخته میشود و همین فاضلاب برای زمینهای کشاورزی استفاده و مواد صنعتی وارد این زمینها میشود و کشاورزی را آلوده کرده و قریب به ۱۰۰ هزار زمین کشاورزی با این مشکل مواجه هستند و مسئولانی از جهاد کشاورزی نسبت به آن بیتوجه بودند، در حالی که باید در مورد تخریب خاک این منطقه به شکل فعال وارد میشدند.
امام جمعه شهرستان الوند تصریح کرد: خاک این منطقه از بهترین خاکهای کشور است، اما تصفیه خانه این منطقه موجب این آلودگیها شده و با گذشت ۵۰ سال از تاسیس آن، هیچ بروزرسانی نشده و ظرفیت آن افزایش یافته است.
وی گفت: شهر صنعتی الوند ۱۰ کیلومتر با قزوین فاصله دارد و هوای بسیار آلوده و حتی نسبت به تهران از آلودگی بیشتری داشته و این شرکتها هیچ تعهدی نسبت به این امر ندارند. در حالیکه در قانون عوارض آلایندگی عنوان شده است تا عوارضی به مردم پرداخت کنند و یا در موارد عمرانی و فرهنگی هزینه کنند، اما متاسفانه عوارض و هزینه آلایندگی این کارخانهها هیچ خیر و برکتی برای شهر ما ندارد.
نظر شما