سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
آیت‌الله فاضل لنکرانی عهده‌داری مرجعیت شیعه را انجام وظیفه می‌دانستند

حوزه/ حجت‌الاسلام رستگاری گفت: مرحوم حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی عهده داری مرجعیت شیعه بعد از فقیهانی چون امام راحل و مرحوم حضرت آیت الله اراکی را تکلیف و انجام وظیفه می دانستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام محمود رستگاری در مراسم هجدهمین سالگردِ ارتحالِ آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) که با حضور اقشار مختلف مردم در مسجد نور قیطریه تهران برگزار شد، گفت:آن عالم ربانی تربیت شده مکتب حوزه علمیه قم، امام راحل و بعضی از آیات عظام بود و همین مسئله سبب درخشش و امتیاز در میان سایر یاران امام راحل شد.

وی با بیان این که مسئله مرجعیت مرحوم حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی بعد از ارتحال امام راحل و مرحوم حضرت آیت الله اراکی مطرح شد و این امر مورد توجه شاگردان قرار گرفت، افزود: تلاش آن عالم ربانی این بود بتواند میراث فکری و اندیشه امام راحل را حفظ و تقویت کند.

حجت‌الاسلام رستگاری با بیان این که مرحوم حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی عهده داری مرجعیت شیعه بعد از فقیهانی چون امام راحل و مرحوم حضرت آیت الله اراکی را تکلیف و انجام وظیفه می دانستند، گفت: آن عالم ربانی در نشر اندیشه ای و فکری امام راحل همچون نشر تحریر الوسیله تاثیرگذار بود.

استاد حوزه اضافه کرد: از دیگر کارهای که مرحوم حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی در زمام زعامت و مرجعیت انجام داده بودند، تالیف اثر تفصیل الشریعه فی شرح تحریر الوسیله امام خمینی(ره) بود. آن عالم ربانی در خاطراتش نقل می کند که علاقه شدیدی به مطالعه داشت و گاهی چنان غرق در مطالعه، تتبع و تحقیق می شد که متوجه پایان شب نمی شد. این کار تا سحر ادامه پیدا می کرد.

حجت‌الاسلام رستگاری گفت: آن مرجع فقید توصیه های داشت از جمله مراقبه، ظلم نکردن به دیگران و خود و حفظ سلامتی. اگر انسان از بدنش مواظبت نکند، ظلم به بدنش کرده است که موجب اذیت و آزار بدن و نهایتا بیماری و درد و کسالت می شود.

وی بیان داشت: مرحوم حضرت آیت الله فاضل لنکرانی دارای شخصیت بزرگی بود، چنین شخصیت هایی در ذهن ها و جامعه حیات دارند و به دلیل آثار و خدمتی که به حوزه های علمیه و جامعه انجام دادند، از یاد و خاطر نمی روند. مردم از آنها به خوبی یاد می کنند.

استاد حوزه افزود: آن عالم ربانی مصداق این فرمایش امیرالمؤمنین(ع) است: الإمامُ علیٌّ علیه السلام: هَلَکَ خُزّانُ الأموالِ و هُم أحیاءٌ، و العُلَماءُ باقونَ ما بَقِیَ الدَّهرُ، أعیانُهُم مَفقودَةٌ، و أمثالُهُم فِی القُلوبِ مَوجودَةٌ ...[نهج البلاغة : الحکمة 147.] / مال اندوزان، با آن که زنده اند، مُرده اند و اهل علم، تا دنیا هست زنده اند. پیکرهایشان از میان می رود، امّا یادشان در دلها هست.»

وی در پایان گفت: یکی از آثار حضرت آیت الله فاضل لنکرانی در زندگی همین فرزندشان است که آینده درخشانی دارد و با تلاش و کوشش می تواند شخصیت مؤثر برای حوزه های علمیه و جامعه باشد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha