به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران در نشست با اساتید و طلاب منتخب مدارس علمیه خواهران استان گیلان گفت: بر کسی پوشیده نیست خدا اول معلم و معلم اول بشر است، پیغمبر خدا در عبارتی میفرمایند: «و بتعلیم الارسل»، «من را برای معلمی فرستادند» بنابراین پشتیبان کار ما، اگر همین کار خدا باشد «وَعَلَّمَ ءَادَمَ ٱلۡأَسۡمَآءَ کُلَّهَا» و کار خدا و کار پیغمبری در انگیزه و انگیزش باشد، ما را کفایت میکند. ما را همین بس که افتخارمیکنیم در زمین خلیفه خداییم، از این منظر که اسماء حسنای خدا باید در زمین تجلی و ظهور پیدا کنند.
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل گفت: ما آن جنبه معلمی که خدا دارد را میتوانیم پوشش بدهیم، «هنیا لکم» از اینکه کار خداییگونه انجام میدهید.
وی با اشاره به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، گفت: در ادعیه اینگونه آمده که «اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَةٍ کَرِیمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ وَ تَجْعَلُنَا فِیهَا مِنَ الدُّعَاةِ إِلَی طَاعَتِکَ وَ الْقَادَةِ إِلَی سَبِیلِکَ» همه ما رغبت و امید و آرزو داریم آن دولت کریمه را ان شاءالله ببینیم، و انشاءالله در زمانی محقق شود که ما توفیق خدمتگزاری به امام عصر را داشته باشیم، اما اگر کسی از شاگردان از شاخصها و ویژگیهای این دولت کریمه بپرسد، در همین دعا بیان شده دو مطلب هست که توأمان باید اتفاق بیفتد که اول «تعزو به اسلام و اهل» و دوم «تذل به النفاق و اهله» اسلام و اهل اسلام به عزت کشیده شوند و کفر و نفاق به اضلال و خواری باید کشیده شوند، تعز باب افعال است یعنی باید اسلام را عزیز کرد، اگر خود به خودم اسلام عزیز شود، من کاری نکردهام، در حالی که ما باید برای دولت کریمه تلاش کنیم و اسلام و اهل اسلام را به اعزاز بکشانیم،کفر و نفاق را هم به اضلال و خواری بکشانیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران درباره چگونگی اثر حوزه علمیه و طلاب در اعزاز اسلام و اهل اسلام، افزود: در این دنیا هر شخص به حسب تجربه و دانش و مهارت خود، شغلی و منصبی دارد، ما که طلبهایم و دنبال تحقق آن دولت کریمه هستیم، اعزاز اسلام و اهلش برای من چگونه خواهد بود، اضلال و کفر و نفاق و اهل کفر و نفاق چگونه خواهد بود؟ طبیعی است اگر ما توانستیم طلابی در مدرسه پرورش بدهیم که بتوانند از کیان اسلام دفاع کنند که اسلام عزیز شود و اسلام را عزیز کنیم، پیداست ما در جهت تحقق آن دولت کریمه تلاش کردهایم.
وی تأکید کرد: اگر طلبه مدرسه امروز از شبهات فضای مجازی نهراسد و بتواند پاسخی داشته باشد، مشخص است که در اعزاز اسلام کوشیدهایم و تلاشمان مثمرثمر بوده است. از سوی دیگر نفاق و اهل نفاق را نیز به خواری کشاندهایم، این کاریست که باید اتفاق بیفتد.
ما باید به عنوان یک معلم و مدرس تلاش کنیم که طلبههای ما برتر شوند.این شعاری جدی است «ولا تهنوا ولا تحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مومنین» اگر این شعار تبدیل به یک شعار استراتژی شود و همه ما، به عنوان معلم، استاد، مدیر و طلبه این شعار قرآنی را عمل کنیم، اگر مؤمن باشیم «ولا تهنوا ولا تحزنوا وانتم الاعلون».
وی افزود: من تأسف میخورم که در بعضی از دانشکده ها خصوصاً دانشکدههای علوم انسانی و الهیات، متون ترجمه بیشتر از متون تالیفی است و نشان میدهد که در عرصه علوم انسانی چشم به دنیای بیرون داریم. بنابراین حوزهها در عمل به این شعار الهی تلاش کنیم، همانگونه که ما به جمهوری اسلامی متعهدیم و تلاش و کوشش میکنیم که نظام مقدس جمهوری اسلامی در همه زمینه ها برتر باشد، بنابراین هر شخص به سهم خود در این اعلم بودن این برتر بودن تلاش کرد.
حجتالاسلام والمسلمین فاضل اظهار کرد: این دو ویژگی که برای دولت کریمه برشمردیم، اسلام و اهلش باید در اعزاز قرار بگیرند و کفر و نفاق به اضلال باید کشیده شوند ما در این دولت چه کارهایم؟ «وَ تَجْعَلُنَا فِیهَا مِنَ الدُّعَاةِ إِلَی طَاعَتِکَ، وَ الْقَادَةِ إِلَی سَبِیلِکَ» قاده جمع قائد است، خدای ما را از رهبران این دولت کریمه قرار بدهد. اگر کسی بخواهد رهبر و راهبری یک جریان باشد، باید تلاش و کوشش زیاد داشته باشد. مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فلیَبدأ بتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ، کارها را باید انجام دهد قبل از اینکه از دیگران بخواهد، اگر میخواهد رهبر باشد.
وی گفت: ما در دوره زندگی میکنیم که دوره سختی است، امروزه صحبت نسل آلفاست که قید و بندی ندارند، نه قید و بند فقط در تعالیم دینی و اسلامی، حتی در احترام به بزرگتر و کوچکتر. ما با چنین نسلی مواجهیم و کار را سخت میکند، البته کار سخت ثواب و فضیلت بیشتری خواهد داشت، چرا که به تلاش و کوشش بیشتری نیاز دارد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با اشاره به آیه «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُم»، گفت: این آیه، بیش از اینکه یک آیه نظامی باشد، میتواند یک آیه فرهنگی باشد،آیهای که به ما میگوید با هرچه در توان دارید و هرچه که به ذهنتان خطور میکند، دشمنان خدا و خود را بترسانید و تا میتوانید عِده و عُده جمع کنید.
وی با اشاره به تأتیر فضای مجازی، بیان کرد: امروز چرا ما از فضای مجازی میترسیم و میگوییم بین خانواده ها اختلاف انداخته و دین و دیانت پریده است. ما چرا باید بترسیم؟ ما باید این ترس را به دل دشمن بندازیم، ما باید واکسنها را تولید کنیم که در مقابل این هجمات و تهاجمات مقابله کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل افزود: این اعداد و استعداد یکی دوتا نیست، حد یقف هم ندارد، هر چیزی که فکر میکنید «مااستطعتم» هرچه که در توانتان است، «من قوه» نکره است، هرچه که میتوانید و هرچه که فکر میکنید، لازم است آن عِده و عُده و استعداد را ایجاد کنیم. گاهی اوقات ممکن است به عده و تعداد طلبه باشد، باید تلاش و کوشش کنیم که سربازخانه امام زمان را شلوغ کنیم، از سویی به کیفیت کار هم است و طلبههایمان باید این مهارت و این دانشها را بلد باشند، ما باید این کار را کنیم که دشمن بترسد. چطور به ما نسبت به امر خدا در نماز و حج و زکات و خمس امر میکند، در این امور نیز امر کرده، این اعداد و استعدادی که خدا از ما خواسته و امر کرده، یعنی آماده و مهیا شوید که بتوانید دشمن خود و خدا را بترسانید. ما باید تلاشی کنیم که دشمن را برسانیم.
وی گفت: ما از کشف حجاب مدتی است عبور کردهایم، در حال حاضر فرهنگ برهنگی را میبینیم، چیزی که ۳۰-۴٠ سال پیش و قبل از انقلاب هم نبود، این موارد نشان میدهد دشمن در حال تلاشی مضاعف است، از این سمت ما یار خداییم و خدا وعده فرموده و وعده خدا هم لایخلف المیعاد است، همان گونه که در دعای ابوحمزه حضرت سجاد سلام الله به خدا عرضه میدارد «وَ لَیْسَ مِنْ صِفَاتِکَ یَا سَیِّدِی أَنْ تَأْمُرَ بِالسُّؤَالِ وَ تَمْنَعَ الْعَطِیَّةَ» این از صفات تو نیست، به تعبیر امروزیها خدا سرکار نمیگذارد، «کَانَ حَقًّا عَلَیْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ» میگوید شما مؤمن باش و به وظیفه ات عمل کن، من حمایت میکنم و نصرت میدهم.
مدیر حوزه های علمیه خواهران در پایان سخنان خود گفت: انشاءالله حوزههای علمیه استان گیلان و همه استانها با همین عده و عده و اساتید خوب و طلبههای با انگیزه میتوانند به وظیفهشان عمل کنند و آمادگی برای حضور امام زمان داشته باشیم. ما در زیارت جامعه کبیره میخوانیم «مُحَقِّقٌ لِمَا حَقَّقْتُمْ، مُبْطِلٌ لِمَا أَبْطَلْتُمْ» که عمل به آن تلاش میخواهد. اینکه ما حامل علوم ائمه باشیم، تلاش میخواهد «لایحتمله ملک مقرّب و لا بنی مرسل» و همین حوزهها و مدارس علمیه مکانی برای این تلاشها هستند، بخشی از این ماجرا اساتید هستند که بتوانند آن علوم را بگویند و با اشراف به طلاب بگویند، یک سمت هم طلبه است که بتواند تحمل این علم را داشته باشد.
انتهای پیام/