به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، در سومین گفتوگو با بانوان طلبه پژوهشگر به سراغ بانوی طلبهای رفتیم که در کنار تحصیل و پژوهش از نقش مادری نیز غافل نشده است.
فاطمه میریطایفهفرد، دانشجوی دکترای تاریخ اسلام و سطح ۴ حوزه، است که در زمینه پژوهشهای تاریخی و تدریس نویسندگی فعالیت میکند و مقالاتی با موضوع «حضرت زهرا سلام الله علیها در دفاع از ولایت» و «دیدگاه آنه ماری شیمل درباره اسلام» داشته است و مقاله ای نیز با عنوان معرفی «خاندانهای شیعه در قزوین» در دست نگارش دارد.
این بانوی طلبه دو کتاب با عنوان «خاطرات شهیدان کریمی» و «دلگویهها» به چاپ رسانده است .
فاطمه میریطایفهفرد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: ورود به حوزه علمیه رویای نوجوانی من بود. شاید ۱۳ ساله بودم که به این راه فکر کردم؛ اما بعد از اخذ دیپلم ریاضی و هجرت به قم این رویا به سمت جامعه الزهرا (س) سوق پیدا کرد. بعد از خواندن سطح دو، تصمیم گرفتم گرایش مورد علاقهام یعنی تاریخ را در جامعه الزهرا (س) دنبال کنم.
طلبه پژوهشگر افزود: از سطح سه تا الان، میتوانم به جرأت بگویم، بهترین روزهای عمرم نشستن در کلاسهای درس جامعه الزهرا (س) بوده است. روزهای تحصیل در جامعه الزهرا (س)، منظمترین روزهای زندگیام بودهاست و همه امور شخصی و درسی به موقع انجام می شد.
وی ادامه داد: حضور برخی اساتید در حوزه و دانشگاه غنیمت است و حضور استاد طیبی برای بنده غنیمت بود. کلاسهای ایشان پر از هیجان و امید به آینده است. خانم حکیمزاده نیز در کلاسها، دقت نظر و پشتکار را به شاگردان میآموزد همچنین حضور در کلاس درس استاد الویری نیز برای من مغتنم بود.
میریطایفهفرد در رابطه با چگونگی ورود به عرصه پژوهش گفت: کارگاه یادداشت علمی مرا به سمت پژوهش تاریخی و یادداشت هدایت کرد و در حال حاضر با توجه به هم زمانی تحصیل در مقطع دکتری و سطح چهار حوزه فعالیت هایم بیشتر به سمت پژوهش و نگارش مقاله علمی رفته است.
بانوی طلبه با بیان اینکه اهمیت پژوهش از کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: باید باور کنیم که بسیاری از علوم ما باید به سمت اسلامیشدن حرکت کند و حوزه بهترین مشاور و استاد در این زمینه است.
وی در رابطه با چگونگی رسیدن به موفقیت در عرصه پژوهش بیان کرد: موفقیت امری نسبی است و برای هر کسی متفاوت است اما در عرصه پژوهش دو عنصر علاقه و پشتکار بسیار راهگشاست همچنین مباحثت با اهل فضل به این عناصر قوت بیشتری میبخشد. تجربه شخصی من این بوده است که تلاش کنم امروز شبیه دیروز نباشم در امر پژوهش نیز به همین گونه است اگر امروز یک قدم برداریم قطعا در طول زمان به نتایج خوبی میرسیم.
پژوهشگر حوزوی اضافه کرد: بیشترین مشکلات در عرصه پژوهش ترس اولیه از انجام پژوهش است و این ترس نشأت گرفته از ندانستن است.
وی گفت: اگر طلبه به ابزار روز مسلح شود، بهترین و خالصانهترین کارها را رقم میزند. این امر مستلزم فراگیری از همان سالهای اولیه حضور در حوزه است تا به مرور زمان، این تسلط اتفاق بیافتد. قطعا این آموزشها زمانبر هستند و در یک ترم محقق نمیشوند.
میریطایفهفرد در توصیه ای به طلاب اظهار کرد: برای فعالیت پژوهشی از موضوعی که به آن علاقه دارید آغاز کنید همچنین بخشی را انتخاب کنید که لذت آموختنش شما را مجاب به ادامه کند. داشتن یک سیر کلی در پژوهش زمان را مدیریت میکند و این گونه میتوان در یک موضوع خاص تبحر پیدا کرد.
وی در رابطه با چگونگی مدیریت هم زمان زندگی شخصی، تحصیل و فعالیت پژوهشی بیان کرد: قطعا اولویت خانواده است و همسر و فرزندان به مادری شاداب نیاز دارند؛ اما تحصیل و توسعه فردی مادر، آسیبی به خانواده نمیزند و میتواند در راستای ارتقای فرهنگی خانواده کمک کند. مادری که هر لحظه با تلاش و علاقه به تحصیل و پژوهش میپردازد، شور علم آموزی را در خانواده خود تزریق میکند که همین امر بهترین الگودهی به فرزندان است.
پژوهشگر حوزوی یادآور شد: بانویی که بدون عامل فشار بیرونی و فقط از نظر وظیفه دینی، برای ارتقای همه جانبه خود میکوشد جهاد کرده است.
وی در پایان گفت: کارها را آنقدر بزرگ نکنید که توان انجام آن را نداشته باشید و باعث دلسردی شود. با تقسیم کار بزرگ به چند کار کوچک، امکان تحقق هدف برای شما فراهم میشود. خداوند به وقت و نیت درست برکت میدهد. وقتی نیت را خالص کردیم باب حکمت باز میشود. حالا در تحقق این خلوص هرچهقدر کوشش کنیم کم است. در نگاه کلی سیر وظیفه الهی خود را فراموش نکنیم.
انتهای پیام
نظر شما