به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه امروز در همایش وحدت حوزه و دانشگاه با عنوان «علوم انسانی و راهبرد مقاومت» که ظهر امروز در قم برگزار شد گفت: مبانی علوم انسانی در همه علوم دارای اثر است.
وی افزود: سؤال مهم این است که آیا علوم اجتماعی مدرن به دنبال توصیف و تغییر انسان محقَق است؟ علم مدرن به دنبال تغییر است. امروزه در دوره پنجم انقلاب صنعتی انسان ماشین قرار داریم. آنها از علم و تکنولوژی برای تغییر ماهیت جهان و طبیعت استفاده می کنند. همین کار را نیز در علوم انسانی انجام می دهند.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه بیان کرد: تکنولوژی اجتماعی یک فناوری نرم اجتماعی است. اگر جنگ نرم و جنگ شناختی ایجاد می شود حاصل این فناوری های نرم اجتماعی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآورشد: این فناوری های اجتماعی تلاش می کنند که انسان مطلوب را شکل بدهد. تمام ایدئولوژی های مارکسیستم و فمینیسم و فاشیسم و صهیونیسم و لیبرالسیم تلاش می کنند که انسان مطلوب را توصیف کنند.
وی گفت: اینکه برخی می گویند دوران ایدئولوژی به پایان رسیده است کاملاً اشتباه است. مگر می شود انسان بدون ایدئولوژی می تواند در جامعه زندگی کند؟
وی افزود: باید جسارت اندیشیدن داشته باشیم و با نصوص الهی به ارایه نظریات اجتماعی بپردازیم. نباید این جسارت را از دست بدهیم. باید خلق و تولید و کشف نظریه کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه بیان کرد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از مراکزی است که در این زمینه اقداماتی خوبی کرده است. علوم انسانی مدرن ۵۰۰ سال سابقه دارد. در این زمینه حوزه های علمیه ما بخصوص پس انقلاب نظریه پردازی های خوبی داشته و دارند و امروزه نیز تلاش های خوبی در حال انجام است. تا امروز ۸۰ نظریه علوم انسانی اسلامی ثبت شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآورشد: اگر این تلقی از علوم انسانی اسلامی که آن را با تلقی حکمی نامگذاری می کنیم می توانیم مواجهه جدی با نظریات مدرن داشته باشیم.
وی گفت: نسبت به علوم انسانی و مقاومت از نسبت های بسیار مهمی است که باید از جمع همین علوم و بسط دادن علوم انسانی اسلامی و حکمی حاصل شود.
انتهای پیام
نظر شما