پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
تولید علم عظیمی در حوزه علمیه قم اتفاق افتاده است

سیمایی صراف در همایش وحدت حوزه و دانشگاه گفت: زمانی که همکاران دانشگاهی بدون تحقیق و با ذهنیتی که برخی از سخنرانان ایجاد کرده اند قضاوت هایی در خصوص حوزه و قم دارند، به آنها می گویم «به قم بروید و در کتابخانه های مراکز علمی قم محصولات ارزشمند و محققانه را مطالعه کنید تا متوجه تولید علم عظیم در این حوزه مبارک شوید.»

به گزارش خبرگزاری حوزه، حسین سیمایی صراف، امروز پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ در همایش علوم انسانی و راهبرد مقاومت در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم گفت: شبهاتی مثل تعارض علم و دین باعث شده که این دو نهاد از هم به شکل ظاهری در مقاطعی دور شوند. امام راحل از این مسأله یک فرصت ساختند و دیدگاه وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح کردند.

وی افزود: در این مسیر قم و حوزه علمیه قم از اساتید عالی انسانی پذیرایی بسیار خوبی انجام داد. البته دانشگاه از این ایده کمتر استقبال کرد.

سیمایی صراف یادآورشد: دانشگاه رفتن در دوره ای برای طلاب بسیار سخت بود، ولی ما بر اساس انفاس قدسی امام تلاش کردیم که در کنار حوزه به دانشگاه برویم و با انگیزه تکمیل معارف و معلومات خود به سمت دانشگاه حرکت کردیم. امروز نیز کمابیش این انگیزه ها وجود دارد.

وزیر علوم و تحقیقات و فناوری یادآورشد: زمانی که همکاران دانشگاهی بدون تحقیق و با ذهنیتی که برخی از سخنرانان ایجاد کرده اند قضاوت هایی در خصوص حوزه و قم دارند، به آنها می گویم «به قم بروید و در کتابخانه های مراکز علمی قم محصولات ارزشمند و محققانه را مطالعه کنید تا متوجه تولید علم عظیم در این حوزه مبارک شوید.»

وی افزود: سوال مهم این است که چگونه شهیدان بزرگی چون باهنر، بهشتی، مطهری و مفتح این همه پربار بودند ولی امروز مثل گذشته نیست. در حالی که حضور طلاب در دانشگاه ها بیشتر از گذشته است. مبحث اول اینکه این افراد انسان های کم تحمل نبودند و حضور در بین جوانان را انجام وظیفه و یک رسالت می دانستند. به همین دلیل وظیفه خود می دانستند که در مقابل هر مساله ای مخاطب را اقناع کنند.

وزیر علوم و تحقیقات و فناوری یادآورشد: در بسیاری از سخنرانی های شهید بهشتی و شهید مطهری پرسش و پاسخ هایی انجام می شد و همین مساله باعث شد که مخاطبان آنها نیز با گوش شنوایی مواجه شوند که آنها را مجذوب می کرد. سواد شنیداری نیز یک مساله مهم است. نسل امروز یک طرفه حرف را نمی پذیرد.

وی افزود: مساله بعدی، شخصیت علمی این بزرگان بود. هیچ کسی شکی نیز در علمیت آنها نداشت. عنصر سوم آن بود که این بزرگان علاوه بر عالم بودن، دارای وسعت علمی بودند. این بزرگان توانایی گره گشایی علمی داشتند و بین رشته ای بودند و معلومات وسیعی داشتند.

وزیر علوم و تحقیقات و فناوری یادآورشد: فرهنگ ایرانی و تاریخ اسلام و عالمان ما دارای رویکردهای متنوع است. علامه در گذشته به کسی گفته می شد که در حوزه های مختلف علوم دارای سر رشته و شخصیت وزین بود.

وی افزود: این بزرگان مسئولیت عظیم اجتماعی را حس کردند و نقش تاریخی خود را در این مسیر ایفا کردند. نمی توانیم بدون ایفای مسئولیت اجتماعی به دنبال سرمایه اجتماعی باشیم.

سیمایی صراف یادآورشد: نماد یک روحانی که نقش یک روحانی را به خوبی ایفا کردند امام موسی صدر بود. هیچ کسی برای ایشان فرش قرمز پهن نکرد. از روز اول چالش های بسیار سختی برای ایشان وجود داشت ولی با صبرو شکیبایی و فداکاری که داشتند توانستند ورق را برگردانند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: اگر شهید سید حسن نصرالله نبود تمامیت و یکپارچگی لبنان حفظ نمی شد. برای ایشان شیعه و شیعه گری ملاک نبود بلکه ایشان نگاه انسانی بود و به دنبال کاهش رنج و آلام انسان ها بود. وقتی ایشان مسئولیت اجتماعی خود را انجام دادند این سرمایه عظیم اجتماعی را ایجاد کردند.

وی افزود: مگر مراجع عظام تقلید در فقه و اصول خود را خلاصه کرده اند؟ شخصیت جامع الابعاد این بزرگان این سرمایه عظیم تاریخی را شکل داده است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha