جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹
دستاوردها، فرصت‌ها و چالش‌های آموزش و تربیت جامعةالزهرا(س) بررسی شد

حوزه / دستاوردها، فرصت‌ها و چالش‌های آموزش و تربیت جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها» با حضور جمعی از اساتید برجسته و نخبگان حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست «بررسی دستاوردها، فرصت‌ها و چالش‌های آموزش و تربیت جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها» با حضور جمعی از اساتید برجسته و نخبگان حوزه در سالن جلسات مدیریت این مؤسسه علمی حوزوی برگزار شد.

در این نشست که افتخار یوسفی معاون آموزش و تربیت، صدیقه شاکری معاون پژوهش، مشاوران، مدیران، اساتید و طلاب سطوح عالی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها حضور داشتند تربیت مدرس و آموزش مجازی و غیرحضوری به عنوان دو موضوع دارای اولویت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

در ابتدا افتخار یوسفی معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با یادآوری نکاتی از بیانات رهبر معظم انقلاب مدظله العالی و توصیف ایشان از جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها به عنوان «پدیده ای بی‌نظیر»، تصریح کرد: مطالبات و انتظارات به جای رهبر فرزانه انقلاب حفظه الله، رسالت ما را بیشتر و وظیفه ما را سنگین تر می‌کند.

معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها بیان کرد: حرکت در مسیر تحول و به عهده گرفتن و راهبری این مسیر، پاسخگویی به نیازهای نظام و جامعه، تربیت افراد صاحب‌نظر در عرصه‌های مختلف علمی و ورود در عرصه حکمرانی، برنامه ریزی و اقدامات تاثیرگذار در عرصه تهذیب و تربیت از جمله مطالبات رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در عرصه آموزش و تربیت است که آن را نصب العین قرار داده و باید تلاش حداکثری جهت تحقق آن‌ها داشته باشیم.

یوسفی در ادامه، اظهار کرد: این نشست مصداق حدیثی از حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام که فرمودند: «الظفر بالحزم و الحزم بالتجارب» است، لذا در این نشست سعی می‌کنیم با بهره گیری از تجارب سابق و با نگاه آینده نگری، دستاوردها، نقایص و خلأهای عرصه آموزش و تربیت را بررسی و به ارائه پیشنهادات در جهت رفع نقایص بپردازیم.

در ادامه، فاطمه رسولی موسوی مدیر کل امور اساتید جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها گزارشی از تربیت مدرس ارائه داد و اظهار کرد: تا کنون پنج دوره تربیت مدرس در مجموعه برگزار شده است که ۱۱۹ نفر فارغ التحصیل و از این تعداد، ۵۳ نفر جذب نهادهای آموزشی شدند.

مدیر کل امور اساتید جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها به بیان چالش‌ها و آسیب‌های زیر در خصوص دوره تربیت مدرس پرداخت و پیشنهادات و راهکارهایی برای این دوره ارائه داد.

بحث پیرامون آموزش مجازی و غیرحضوری به عنوان محور دوم بحث توسط خانم سلطان محمدی دبیر جلسه استاد و پژوهشگر حوزه آغاز شد.

دبیر جلسه یادآور شد: آموزش مجازی امروز بیش از پیش اهمیت دارد و در عرصه مجازی، فناوری حرف اول را می‌زند و اساتید نقش تسهیلگر را دارند.

جامعه الزهرا (س) پیشتاز در آموزش‌های غیرحضوری

یوسفی معاون آموزش و تربیت درباره این موضوع توضیح داد: آموزش غیرحضوری حدود ۳۵ سال در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها سابقه دارد و از سال ۱۳۹۴ آموزش مجازی در این مجموعه فخیم راه اندازی شده است و این موضوع از مزیت‌های رقابتی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها است.

معاون آموزش و تربیت جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها گفت: از سوی دیگر، افزایش اقبال طلاب و توسعه آموزش‌های مجازی فرصتی است که باید از آن بهره جست.

یوسفی از مدعوین درخواست کرد گفت‌وگوهای جلسه حول محورهای ذیل و با ارائه راهکارهای پیشنهادی باشد:

در این جلسه، مدعوین پیرامون این موضوع به محورهای تحصیل به شیوه مجازی، بهره گیری از تکنولوژی‌ها و روش‌های جدید برای جبران عدم حضور طلاب، راهکارهای تربیتی برای ارتقای بعد تربیتی طلاب، یکسان بودن یا متفاوت بودن متون و محتواهای آموزشی طلاب و شیوه ارزیابی طلاب آموزش غیرحضوری و مجازی اشاره کرد.

صدیقه حاجی پور، مدیر مرکز آموزش غیرحضوری و مجازی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در این نشست، گزارشی از فعالیت‌های این مرکز ارائه داد و عنوان کرد: مرکز آموزش غیرحضوری از سال ۱۳۶۷ با تصمیم حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبائی مدیر وقت جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها شروع به فعالیت کرد.

مدیر مرکز آموزش غیرحضوری و مجازی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در ادامه، گزارشی از برنامه‌های آموزشی سطح۲ و۳، گرایش‌ها و رشته‌های آموزشی، فراوانی طلاب در سطح استان‌ها و تعداد اساتید و کلاس‌های آنلاین ارائه داد.

حاجی پور همچنین با اشاره به اهمیت مباحث تربیتی و تهذیبی برای طلاب غیرحضوری و مجازی، تدریس مجازی، افزایش ارتباط اساتید و مسئولان با طلاب در شیوه غیرحضوری و مجازی، استفاده از فناوری‌های نوین، اپلیکیشن‌ها و استارت آپ‌های مناسب آموزش مجازی، استفاده از ظرفیت آموزش مجازی برای طلاب بین الملل و غیره، به بیان چالش‌ها، فرصت‌ها و راهکارهایی درباره آموزش مجازی پرداخت.

در این نشست برخی طلاب و اساتید به مسائل دیگری در عرصه آموزش و تربیت همچون کاربردی شدن واحدهای درسی، توانمندسازی طلاب از سال‌های آغازین تحصیل، شبکه‌سازی فارغ التحصیلان به ویژه طلاب بین الملل، آموزش دوره‌های مهارتی مورد نیاز طلاب بین الملل (همچون مربی‌گری قرآن، تربیت مدرس و ...) در طول دوره تحصیل، استفاده از استارت آپ‌های پژوهشی جهت ارتقای طلاب، تشکیل مدارس اقماری، اضافه نمودن فلسفه‌های مضاف به دروس رشته فلسفه، استعداد سنجی طلاب و برنامه ریزی متناسب با آن و غیره پرداختند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha