یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۹
طلاب علوم دینی خود را برای دنیای متحول و متغیر آماده کنند

حوزه/ معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه در خصوص معضلات امروزه ای که در غرب وجود دارد، اظهار داشت: با وجود پیشرفت‌های علم و تکنولوژی، غرب و بشر امروز با بحران‌های متعددی مانند بحران معنویت، بحران اخلاق، بحران محیط زیست، ترور، فقر و تبعیض روبرو است و تنها با تکیه بر گفتمان اسلام ناب می‌توان به این بحران‌ها پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید مفید حسینی کوهساری معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه با حضور در سمینار زبان های خارجه مدرسه علمیه دارالسلام تهران که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه الزهراء سلام الله علیها و با حضور حجت الاسلام و المسلمین رحیمی صادق مدیر حوزه علمیه تهران، حجت الاسلام والمسلمین اسکندری مدیر مدرسه دارالسلام، اساتید و طلاب این مدرسه علمیه، در شبستان حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف این مدرسه علمیه برگزار شد، با بیان خاطره سفر دو ماه قبل، آیت‌الله اعرافی به همراه هیئتی به کشور روسیه اظهار داشت: دو ماه قبل، آیت‌الله اعرافی به همراه هیئتی به کشور روسیه سفر کردند. این سفر با هدف دیدار با علمای شیعه و اهل سنت و ادیان و نخبگان و همچنین برای ایشان با توجه به جایگاه سیاسی آیت‌الله اعرافی در کشور و اینکه ایشان عضو فقهای شورای نگهبان و عضو مجلس خبرگان هستند، دیدارهای سیاسی نیز برای ایشان توسط مسئولان کشور روسیه برنامه ریزی شده بود. خیلی جالب بود که در این دیدارها، علاوه بر بحث‌های مربوط به روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی، نکاتی مطرح شد که غیرقابل پیش‌بینی بود.

حجت الاسلام و المسلمین کوهساری با بیان درخواست سیاستمداران کشور روسیه از آیت الله اعرافی گفت: برای ما جای تعجب بود که سیاستمداران کشور روسیه از آیت‌الله اعرافی و حوزه‌های علمیه درخواست کمک داشتند! به علت اینکه کشور روسیه علاوه بر تقابل های معمول با غرب، تقابل اندیشه و تفکرات نیز با غرب دارند. در واقع آن‌ها می گفتند که درگیری همه‌جانبه با غرب قرار دارند و می‌خواهند در زمینه اندیشه و تفکرات نیز در مقابل تفکرات غربی، استقلال خود را داشته باشند. از این رو، از حوزه‌های علمیه می خواستند تا تجارب خود را در زمینه نقد مکاتب فلسفی غرب، فلسفه اسلامی، علوم انسانی و اجتماعی اسلامی و اسناد بالادستی که با فکر و تفکر اساتید خودمان که بصورت بومی به دست آمده را در اختیارشان قرار دهیم.

معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه با خطاب قرار دادن طلاب علوم دینی و بالاخص طلاب مدرسه علمیه دارالاسلام تاکید داشت: طلاب حوزه‌های علمیه باید زبان‌های بین‌المللی و آشنایی با فرهنگ‌ها و اقتضائات بین‌المللی را یاد بگیرند. دانش پژوهان علوم دینی باید مهارت‌های لازم را فرابگیرند و ارتباطات خود را گسترش دهند تا بتوانند در عرصه بین‌المللی تأثیرگذار باشند. طلاب باید به تهذیب و معنویت در کنار فضل علمی اهمیت دهند و از فرصت‌های موجود در جهت تسلط کامل بر قرآن و معارف قرآنی استفاده کنند تا سربازی از سربازان امام زمان (عج) در هر جای دنیا باشند. مقام معظم رهبری تأکید کردند که ما در یک پیچ تاریخی قرار داریم و تحولات به نفع گفتمان اسلام ناب و به ضرر تمدن غرب پیش می‌رود.

وی در خصوص معضلات امروزه ای که در غرب وجود دارد، اظهار داشت: با وجود پیشرفت‌های علم و تکنولوژی، غرب و بشر امروز با بحران‌های متعددی مانند بحران معنویت، بحران اخلاق، بحران محیط زیست، ترور، فقر و تبعیض روبرو است. این بحران‌ها ناشی از تمدن غرب هستند و تنها با تکیه بر گفتمان اسلام ناب می‌توان به این بحران‌ها پاسخ داد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی کوهساری با توصیه به طلاب علوم دینی در خصوص فراگیری زبان های خارجه و آشنایی با فرهنگ های مختلف دنیا ابراز داشت: طلاب حوزه‌های علمیه باید با یادگیری زبان‌های بین‌المللی و آشنایی با فرهنگ‌ها و اقتضائات بین‌المللی، مهارت‌های لازم را فرابگیرند و ارتباطات خود را گسترش دهند. افرادی که در عرصه بین‌الملل فعالیت می‌کنند، موفق‌تر هستند و تجربه ما نشان داده است که این افراد در داخل کشور هم موفق‌ترند. در کنار همه این مهارت ها باید فضل علمی، تهذیب نفس و توکل بر اهل بیت (علیهم‌السلام) از الزامات موفقیت در مسیر سربازی امام زمان عجل الله تعالی فرج الشریف است.

معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه در پایان تاکید داشت: طلاب علوم دینی باید خود را برای دنیای متحول و متغیر آماده کنند و از فرصت‌های موجود به خوبی استفاده کنند. داشتن ارتباطات گسترده و شرکت در گفتگوهای بین‌المللی نیز از الزامات موفقیت در این مسیر است. در سال‌های اخیر، فعالیت‌های بین‌المللی حوزه‌های علمیه گسترش یافته است. یک اداره ویژه تبلیغ بین‌الملل شکل گرفته و بخش ویژه‌ای برای تبلیغ مجازی طراحی شده است. تشکل‌های بین‌المللی ساماندهی شده و مراکز آموزش زبان در استان‌ها تکثیر شده‌اند. دوره‌های تخصصی به زبان‌های مختلف برگزار می‌شوند و رفت و آمدهایی با شخصیت‌های بین‌المللی انجام شده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha