به گزارش خبرگزاری حوزه، نکته جالب توجه درباره این کتاب ۱۳۶ صفحه ای که یک سال پس از شهادت سردار دل ها به چاپ رسیده این است که بهزبان روسی نیز ترجمه و منتشر شده است.
نویسنده در این اثر در آغاز به تشریح مکتب اسلام و در ادامه مکاتب منشعب از آن پرداخته و می نویسد:"اسلام، یک مکتب است. مکتب اسلام، تئوری پیروزی انسانیت بر حیوانیت، علم بر جهل، عدالت بر ظلم، مساوات بر تبعیض، فضیلت بر رذیلت، تقوا بر بیبندباری، توحید بر شرک است. اسلام عزیز، با چنین جهانبینیای، مکتبیست جامع و واقعگرا. در این مکتب، به تمام جوانب نیازهای بشری، اعم از دنیایی، آخرتی، جسمی یا روحی، عقلی یا فکری، احساسی و عاطفی، فردی و اجتماعی توجه شده است. مکتب امام حسین(ع)، مکتب امام صادق(ع) و مکتب امام خمینی(ره)، همه از مکتب اسلام الهام گرفته اند. ما مکتب امام خمینی(ره) را شعبه ای از مکتب امام حسین(ع) می دانیم. مکتب شهید سلیمانی نیز شعبه ای از مکتب امام خمینی(ره) است. "
شناخت اسلام و مکتب خمینی کبیر؛ لازمه آشنایی با مکتب حاج قاسم
به اعتقاد حجت الاسلام و المسلمین شیرازی به منظور تبیین مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی باید پیش از هر چیز مکتب اسلام را بشناسیم. پس از آن، سراغ تشریح مکتب پیامبر(ص) و اولیای الهی برویم و مکتب حضرت سیدالشهدا(ع) را دقیق و عمیق بشناسیم و آن هنگام است که مکتب حضرت امام(ره) خود را نشان می دهد و لذا با شناخت مکتب خمینی کبیر، شاخص های مکتب شهید سلیمانی نیز شناخته شده است.
نویسنده در این اثر تلاش کرده تا برای بیان شاخص های مکتب امام خمینی(ره)، از گفتار امام خامنه ای بهره بگیرد تا علاوه بر اتقان استدلال ها، مکتب امام خامنه ای نیز بدین وسیله تبیین شده باشد و برای خواننده روشنتر شود که شاگرد مکتب امامین انقلاب، مکتبی در امتداد رهبران انقلابش پایهگذاری کرده که همه شاخص هایش با اسلام ناب محمدی(ص) تطابق دارد.
وی همچنین در ادامه از سخنان حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب مدد میگیرد تا شناخت مخاطب از مکتب پیر جماران بیش از پیش افزایش یابد و با این مقدمه به تعریف شاخص های مکتب شهید سلیمانی می پردازد و می نویسد:" مکتب شهید سلیمانی، مکتبی است که شهید سلیمانی و خط سرخ شهادت، به آن زنده است؛ ولایت فقیه، با آن ماندگار است؛ جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت، به آن پا برجاست؛ امید دنیای اسلام، به آن متصل است؛ شکست جبهه جهانی استکبار و صهیونیسم، با آن امکانپذیر است؛ جامعه جهانی و جبهه مقاومت، به آن نیازمند است؛ شکلدهی به امت واحده و تمدن نوین اسلامی، در پرتو آن ممکن و شدنی است؛ تسلیمناپذیری و ایستادگی جبهه مقاومت، با آن امکانپذیر است؛ پدیدهای نو در جهان است و کهنه نمی شود و جبهه مقاومت و مظلومان و مستضعفین جهان را به عدالت و عزت و پیشرفت می رساند...حاج قاسم سلیمانی، با مکتب خود توانست پرچم گروه آمریکایی- صهیونیستی داعش را در منطقه غرب آسیا پایین بکشد و پایان سیطره آن شجره خبیثه ملعونه را اعلام کند. "
مهم ترین شاخصه های مکتب شهید سلیمانی
در بخش دیگری از کتاب، نویسنده به تشریح مهم ترین شاخصه های مکتب شهید سلیمانی پرداخته و در آغاز به شاخص توحید اشاره می کند. شاخص بعدی، عشق به اسلام ناب محمدی(ص) است. نویسنده در این بخش معتقد است: "پیروی از اسلام ناب محمدی(ص)، بزرگترین پیام مکتب سلیمانی است. پیروی از اسلام حقیقی، تبعیت از امام خمینی(ره) و امام خامنه ای نیز هست. "
از دیگر شاخصه های مورد توجه نگارنده می توان به مواردی ارادت به اهل بیت(ع)، معنویت، دنیاگریزی، تلفیق معنویت و سیاست، پایبندی به تکلیف شرعی، عقلانیت، «اعتقاد صادقانه به نقش مردم، پاسداری از ارزش ها، عدالت اجتماعی، دشمنشناسی، مقاومت و ایستادگی و جان نثاری و روحیه شهادتطلبی اشاره کرد.
نکته حائز اهمیت در این میان آن که همه این شاخص ها با آوردن مصادیق بارزی از سخنان حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و همچنین شهید سلیمانی و در مواردی هم روایت و خاطره ای که شاخص مورد نظر را تایید می کند، ارائه شده و بدین وسیله برای مخاطب تصویر روشنی از شخصیت حاج قاسم و نیز سلوک رفتاری سردار دلها را بازنمایی می کند.
نظر شما