صدیقه رضایی، مدیر مدرسه علمیه اسلامشناسی حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، به بیان ویژگیهای برجسته شخصیتی و علمی آیتالله مصباح یزدی پرداخت و با تاکید بر اخلاق و رفتار این عالم وارسته، اظهار داشت: آیتالله مصباح قبل از بیان هر گفتار یا نظریهای، تهذیب و زهد اسلامی را بهصورت کامل در وجود خود محقق نمود. تطابق بینظیر گفتار و کردار به همراه تواضع و فروتنی ممتاز، ایشان را در میان علمای معاصر بسیار شاخص کرده بود و همین ویژگیها میتواند الگویی بیبدیل برای طلاب باشد.
وی ادامه داد: یکی از برجستهترین نقاط قوت آیتالله مصباح، تیزبینی ایشان در شناسایی و تحلیل انحرافات فکری و اخلاقی زمانه بود که با روشی عقلانی و بر اساس آموزههای شیعه ناب به ارائه راهحل و دفاع از دین مبین اسلام میپرداخت، آثار بهجامانده از ایشان حاکی از تعهد بینظیر به تحکیم جایگاه دین در عرصههای مختلف اعم از تربیتی، سیاسی و اجتماعی بوده که در راستای اندیشه امامین انقلاب اسلامی تکوین یافته است.
رضایی با اشاره به روشهای تربیتی آیتالله مصباح عنوان کرد: نکته مهم در روش تربیتی این عالم وارسته، تاکید خاص ایشان بر عبودیت و انسانیت بود. درسهای ایشان بهویژه در سطوح بالای حوزوی، دائما به طلاب یادآوری میکرد که نباید انرژی و تلاش خود را صرف دنیاطلبی کنند، نکتهای که بارها از قرآن کریم استخراج میکردند و هشدار میدادند که شاید بزرگترین زیانکاران کسانی باشند که همه تلاششان را در راه دنیا میکنند، در حالی که گمان میبرند برای آخرت کار کردهاند.
مدیر مدرسه علمیه اسلامشناسی حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) افزود: تفکر عمیق، تحلیل چالشهای پیش روی جامعه اسلامی و ارائه راهکارهای عملی در بیانات این عالم ربانی برجسته است. آثار ایشان بیانگر اندیشه ناب اسلامی است و میتواند معیاری راهبردی برای نسلهای آتی باشد. تعهد آیتالله مصباح به مبانی فکری شیعه و دفاع از ارزشهای دینی الگویی ماندگار برای همه طلاب و اندیشمندانی است که در مسیر اعتلای اسلام گام برمیدارند.
رضایی در پایان تاکید کرد: طلاب امروز نیازمند بهرهگیری از این روش تربیتی و اخلاقی در مسیر علمی و معنوی خود هستند. عبودیت، انسانیت، و تلاش برای تحکیم جایگاه دین در همه عرصهها، همان میراثی است که آیتالله مصباح از خود بهجا گذاشته و باید آن را ارج نهاد.
نظر شما