به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در یزد، سید علی المدرسی رئیس دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی آزاد یزد، در نشست شورای تعالی عرصه و دانشکده با تقدیر از زحمات حجت الاسلام حرزاده در خصوص ابتکار طرح ترویج جهت گیری الهی وفرهنگی از دانشگاه آزاد اسلامی یزد و گسترش آن در کشور، اظهار داشت: این طرح با استقبال دانشگاه آزاد کشور با مدیریت دکتر طهرانچی روبرو شد و روز به روز در حال بالندگی است.
وی تصریح کرد: طرح جهت گیری الهی و فرهنگی با ظرفیتی که یزد در ابتدای اجرای طرح داشت با ابعاد جدیدی روبرو شد و دکترعبدالحسینی و همکارانشان پای کار این موضوع تعامل مطلوب و همراهی مؤثری داشتند.
معاون امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی، ابراز کرد: معتقدم در محیط تربیتی و در عرصه فضای استاد شاگردی به گونه ای باید طراحی شود که وقتی دانش آموز وارد عرصه می شود، رویکرد عرصه را به سمت وحدانیت و هویت بخشی ببیند که اثر بخشی آن هزار برابر از حوزه کتاب خواهد بود.
المدرسی، طراحی سناریو برای هر درس از طرح جهت گیری الهی و فرهنگی را خواستار شد و گفت: ما احتیاج داریم به طراحی سناریو همچون آیین حج ابراهیمی که مثال کوچکی از این موضوع است و در همه فرایندهای تربیتی باید دارای سناریو باشیم به طوری که اساتید نویسنده کتاب یک کتاب الحاقی بابت این موضوع تهیه کنند.
وی، با بیان این که جهت گیری الهی و فرهنگی باید از دوره ابتدایی آغاز شود، خاطرنشان کرد: در دوره دانشگاه یک جوان مراحل طلایی رشد این موضوع را طی کرده و سپس وارد دانشگاه شده است و اجرای این روش می بایست از دوره ابتدایی نیز آغاز شود.
رئیس دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی آزاد یزد، با اشاره به حدیث جنود عقل و جهل از امام جعفرصادق علیه السلام اظهار کرد: در این حدیث امام صادق(ع) با تشریح چگونگی آفرینش سپاهیان عقل و جهل، ۷۵ لشکر برای عقل و ۷۵ لشکر برای جهل بیان میکند که بسیاری از فضائل و رذائل اخلاقی را در برمیگیرد و ایمان، تصدیق حق، امید، عدل، خوشبینی، سپاسگزاری، توکل، دانایی، وفاداری، استغفار، نشاط و نرمدلی ازجمله سپاهیان عقل و در مقابل، شر، کفر، انکار حق، ناامیدی، ستم، بدبینی، کفران نعمت، آز و حرص، سختدلی، پیمانشکنی، دروغ و سستی از جمله سپاهیان جهل هستند.
المدرسی، تأکید کرد: برای این محورهای هفتادوپنجگانه یک انستیتو یا آکادمی تربیت عقل تأسیس می کنیم که از برنامه ریزی تا نوشتن پایان نامه و اجرا و بازخوردهای آن را در یزد پیگیری میشود.
وی ابراز کرد: برای اجرایی شدن اهداف این انستیتو نیاز به وجود همکاران فکور، خلاق و پیگیر داریم تا موضوعات را در مدارس پیگیری نمایند.
المدرسی، گفت: در سیستم آموزش مکتب خانه ای قدیم، آموزش ها به صورت تلفیقی ارائه می شد که اکنون برخی کشورهای پیشرفته جهان به این سمت حرکت کرده اند و ما نیز در موضوع جهت گیری الهی و فرهنگی سبک آموزش تلفیقی را داریم تا آموزش ها نهادینه شود که در این زمینه تجربه نگاری آغاز شده است.
انتهای پیام/
نظر شما