پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
حمایت از پژوهشگران، رمز موفقیت حوزه علمیه خراسان در عرصه جهانی

حوزه/ پژوهشگر حوزه علمیه خراسان، بر اهمیت حمایت از محققان و ارائه راهکارهایی برای بهبود زیرساخت‌های پژوهشی تأکید کرد و با اشاره به ظرفیت‌های علمی این حوزه، خواستار تلاش بیشتر طلاب برای دستیابی به مرجعیت علمی در سطح بین‌المللی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام میری در دومین مراسم انتخاب پژوهشگر سال این حوزه و اجلاسیه پژوهشگران حوزه علمیه خراسان که در محل مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت انگیزه پژوهشگران گفت: مهم‌ترین وظیفه هر نهاد علمی، آموزشی و پژوهشی، حمایت از محققان و پژوهشگران است،و این حمایت، علاوه بر ایجاد انگیزه‌ برای پژوهشگران، ارج نهادن به سال‌ها تلاش و زحمات پیشکسوتان است.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های حوزه علمیه خراسان افزود: در سال‌های اخیر، با مدیریت جدید پژوهشی و توجه ویژه به ساختارهای علمی، شاهد تحولات چشم‌گیری بوده‌ایم، تشویق پژوهشگران و دغدغه‌مندی مسئولان در این حوزه، افق روشنی برای ارتقاء جایگاه علمی حوزه علمیه خراسان نمایان کرده است.

رشد علمی و ضرورت مسئولیت‌پذیری طلاب

پژوهشگر حوزه علمیه خراسان با اشاره به ظرفیت‌های علمی این حوزه، تصریح کرد: حوزه علمیه خراسان، با استعدادهای فراوانی که دارد، باید به مرجع علمی در سطح بین‌المللی تبدیل شود. برای این مرجعیت علمی، طلاب باید احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و علاوه بر تعمق در معارف اهل بیت(علیهم‌السلام)، به گسترش آن در سراسر جهان اهتمام ورزند.

وی ادامه داد: تحقق این مرجعیت علمی به مقدمه‌ای نیازمند است؛ مقدمه‌ای که در آن هر طلبه خود را موظف بداند که در کنار تحصیل، فعالیت‌های پژوهشی را نیز جدی‌تر دنبال کند.

راهکارهایی برای ارتقاء پژوهش در حوزه علمیه خراسان

حجت‌الاسلام میری به آسیب‌شناسی وضعیت پژوهش در حوزه پرداخت و پیشنهاداتی از جمله «ایجاد پایگاه علمی مستقل»، «اعطای گرنت‌های پژوهشی»، «معرفی نخبگان به مراکز علمی معتبر» و «فراهم کردن زیرساخت‌های پژوهشی مناسب» را، برای رفع مشکلات فعلی ارائه داد.

وی بر ضرورت تأسیس یک پایگاه مستقل جهت عرضه آثار پژوهشی و تولیدات علمی طلاب تأکید کرد، و گفت: اگر آثار پژوهشی طلاب و پژوهشگران به‌روز و منظم معرفی و عرضه شوند، قطعاً ضمن تأثیرگذاری گسترده‌تر، موجب تشویق بیشتر آنان خواهد شد.

حجت‌الاسلام میری با بیان اینکه پایش مستمر پژوهشگران و شناسایی پژوهشگران شاخص، امکان اعطای گرنت‌های پژوهشی و پشتیبانی‌های مالی هدفمند را فراهم کند، افزود: پژوهشگران باید احساس کنند که حمایت از آن‌ها فقط به مراسم تقدیر و اهدای جوایز محدود نمی‌شود، بلکه این حمایت در طول مسیر پژوهشی نیز وجود دارد.

پژوهشگر حوزه علمیه خراسان تأکید کرد: اگر پژوهشگران برتر حوزه به مراکز علمی معتبر معرفی شوند و ارتباط مستمری میان آن‌ها و نهادهای تصمیم‌ساز شکل بگیرد، نه تنها عرصه پژوهش گسترش می‌یابد، بلکه سرعت دستیابی به مرجعیت علمی حوزه افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به نیاز به امکانات بیشتر برای پژوهشگران گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب پژوهشی، مانند ایجاد مرکز پژوهش مستقل، می‌تواند ظرفیت عظیم پژوهشگران حوزه را به کار بگیرد و نیازهای علمی حوزه و نهادهای مرتبط را مرتفع سازد.

حجت‌الاسلام میری به نقش مسئولان حوزه در حمایت از پژوهشگران اشاره کرد و گفت: از مسئولان تقاضا داریم که علاوه بر برگزاری چنین مراسماتی، به مسائل کلیدی دیگری از جمله حمایت مالی، امکانات پژوهشی و آسیب‌شناسی دقیق بپردازند. مراسم تقدیر بسیار مؤثر است، اما نیازمند رویکردهای بلندمدت و پایدار هستیم.

وی در پایان با ابزار امیدواری به آینده علمی حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: اگر همه ما، از طلاب جوان گرفته تا مسئولان ارشد حوزه، دغدغه رشد علمی را داشته باشیم و برای ترویج معارف اهل بیت(علیهم‌السلام) تلاش کنیم، بی‌شک حوزه علمیه خراسان می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن به یک مرجع علمی معتبر برای جهان اسلام تبدیل شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha