به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام مجتبی امیریان در همایش فعالان تربیتی که با حضور مربیان، مشاوران و اساتید برنامه رشد حوزه علمیه اصفهان برگزار شد، ضمن تبریک ولادت با سعادت امام محمد باقر (علیهالسلام) و حلول ماه رجب، همچنین گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، به نقل از پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) گفت: أَنَّهُ ذُکِرَ عِنْدَ اَلنَّبِیِّ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ رَجُلاَنِ کَانَ أَحَدُهُمَا یُصَلِّی اَلْمَکْتُوبَةَ وَ یَجْلِسُ فَیُعَلِّمُ اَلنَّاسَ اَلْخَیْرَ وَ کَانَ اَلْآخَرُ یَصُومُ اَلنَّهَارَ وَ یَقُومُ اَللَّیْلَ فَقَالَ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ فَضْلُ اَلْأَوَّلِ عَلَی اَلثَّانِی کَفَضْلِی عَلَی اَلْأَنَام.در حضور پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم از دو مرد بنی اسرائیل به میان آمد و چنین گفته شد که یکی از آنها نماز فریضه را می گزارد و سپس می نشیند و به مردم خوبی ها را آموزش می دهد اما دیگری روزها را روزه می گیرد و شب ها را به عبادت می گذراند. رسول الله فرمودند: برتری اولی بر دومی همچون برتری من است بر کمترین شما( یا برعام مردم).
وی در توضیح این روایت اظهار داشت: وظیفه شما، بیان و تعلیم خوبیها است، بهویژه برای طلاب جدیدالورود که هم به یادگیری احکام، اخلاق و عقاید نیاز دارند و هم باید این آموزهها را در عمل مشاهده کنند و به آن عمل نمایند.
معاون تهذیب و تربیت حوزه علمیه اصفهان هدف از برگزاری نخستین همایش اساتید تربیتی را «بازنگری برنامههای رشد و انسجام بیشتر میان فعالان این حوزه» عنوان کرد و افزود: اساتید حاضر در میدان، بهتر از هر کسی نقاط ضعف و قوت این طرح را میشناسند.
برنامه رشد حوزه؛ مبتنی بر قرآن و اخلاق
معاون تهذیب حوزه علمیه اصفهان با اشاره به رسالت حوزه علمیه در تربیت طلاب مهذب گفت: طلاب باید به نیروهایی توانمند و با مهارتهای علمی، عملی و ایمانی بالا تبدیل شوند. ازاینرو، محور همه فعالیتهای معاونت بر قرآن و اخلاق استوار است.
وی با تشریح طرح رشد، آن را «مربیمحور» خواند و توضیح داد: طلاب در گروههای مختلف طبق آییننامه در اختیار مربیان قرار میگیرند و مربیان در زمینههای اخلاقی، درسی، سیاسی و اجتماعی به آنها مشاوره میدهند. هدف اصلی این برنامه، تثبیت هویت طلاب است.
نقش محوری مدیران و اساتید در تربیت طلاب
حجتالاسلام امیریان با تأکید بر اهمیت نقش مدیران مدارس علمیه در رشد اخلاقی طلاب، بیان کرد: مدیران که از میان اساتید متخلق و تأثیرگذار انتخاب میشوند، علاوه بر وظایف مدیریتی، نقش تربیتی مستقیم و غیرمستقیم ایفا میکنند، آنها با برنامهریزی، سازماندهی مناسب و ایجاد انگیزه، به رشد معنوی طلاب کمک کرده و الگویی عملی برای آنان محسوب میشوند.
وی در ادامه افزود: اساتید نیز نقش بیبدیلی در تربیت طلاب دارند. ارتباط نزدیک استاد با طلبه، زمینهساز شکلگیری اندیشه، انگیزه و رفتار طلبه است، تأثیر استاد بر ذهن و دل طلبه، عمیق و ماندگار است.
فعالیتهای تربیتی انجامشده در ترم اول
معاون تهذیب حوزه علمیه اصفهان به برخی اقدامات تربیتی انجامشده در سال تحصیلی جاری اشاره کرد و گفت: فعالیتهایی ازجمله انتخاب اساتید قرآنی برای هر مدرسه، اخذ تست تجوید از طلاب، نامگذاری حجرات به نامهای قرآنی، شهدا و علما، برگزاری طرحهایی مانند طرح مفتاح، شهید آیتالله رئیسی، شهید آیتالله اشرفی اصفهانی، شهید آرمان علیوردی و طرح ورزشی شهید حاج قاسم سلیمانی، همچنین مسابقات استانی قرآن کریم، پویشهای کتابخوانی، استعدادیابی طلاب، همایشهای خانوادگی، اردوهای زیارتی و برپایی هیئت، ازجمله اقدامات انجامشده در راستای سلامت روحی و جسمی طلاب بوده است.
نظر شما