حجتالاسلام مهدی محمدی فر، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کرمانشاه، در خصوص اجرای «طرح تعالی» ، در حوزه علمیه کرمانشاه، اظهار کرد: این طرح که ویژه مدیران، معاونان تهذیب و آموزش مدارس علمیه سطح استان بود، بصورت کارگاه آموزشی یک روزه، با حضور استاد رضا شورکی برگزار شد، مباحثی پیرامون تربیت طلبه و ارتباطگیری با طلاب ارائه شد.
معاون تهذیب حوزه علمیه کرمانشاه ، با اشاره به اینکه هدف این کارگاه، ارتقای مهارتهای مدیران مدارس علمیه در تربیت طلبه با توجه به ویژگیهای خاص نوجوانان و جوانان است، گفت: ارتباط موثر با نوجوانان و جوانان، مستلزم شناخت ویژگیها و حساسیتهای شخصیتی این قشر است.
وی افزود: تا زمانی که شناخت کافی از این ویژگیها نداشته باشیم، نمیتوانیم به درستی با این نسل ارتباط برقرار کنیم، پس در اولین قدم در این مسیر، شناخت دقیق از نوجوانان و جوانان است و با این شناخت، میتوان ارتباط مؤثری برقرار کرد.
حجتالاسلام محمدی فر، با بیان اینکه یکی از نکات مهم در برقراری ارتباط با این قشر، جلوگیری از تحقیر، تنقیص و سرزنش است، گفت: اگر نوجوانان و جوانان احساس تحقیر یا تنقیص کنند، ارتباط قطع میشود و نمیتوان به نتایج مطلوب در تربیت اخلاقی و دینی دست یافت.
معاون تهذیب حوزه علمیه کرمانشاه با اشاره به اینکه از دیگر خط قرمزهای ارتباط با این نسل، نظارت غیر محسوس است، گفت: نظارت باید به گونهای باشد که نوجوانان و جوانان احساس کنند، تحت نظارت مستقیم نیستند، زیرا این قشر به شدت به نظارت محسوس، حساس هستند.
حجتالاسلام محمدی فر در ادامه افزود: یکی دیگر از حساسیتهای این نسل، مقایسه شدن با دیگران است، این مقایسهها باید به حداقل برسد و نوجوانان و جوانان، نباید با دوستان، برادران یا خواهران خود مقایسه شوند.
وی اظهار داشت: چهارمین نکته مهم، عدم در نظر گرفتن نوجوانان و جوانان به عنوان کودکانی است که هنوز رشد نکردهاند، این مسئله نیز از حساسیت های این نسل به شمار میآید.
معاون تهذیب حوزه علمیه کرمانشاه تصریح کرد: پنجمین نکته، پرهیز از تحکم و دستوری صحبت کردن با این نسل است، حتی اگر حرف منطقی باشد، اما به شکل دستوری بیان شود، نوجوانان و جوانان واکنش منفی نشان میدهند و ممکن است به لجبازی بپردازند.
وی در پایان گفت: رعایت این خط قرمزها ، میتواند منجر به برقراری ارتباط مؤثر با نسل نوجوان و جوان شود و در نتیجه، در تربیت اخلاقی و دینی آنها موفقیتهایی حاصل گردد.
حجتالاسلام محمدی فر، ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه کارگاهها و هماندیشیها باعث رشد و تعالی طلاب شود.
نظر شما