پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
انیمیشن "ربات وحشی" در قم نقد و بررسی شد

به همت مؤسسه رسانه ای فکرت، انیمیشن ربات وحشی( The Wild Robot ) در قم مورد نقد و بررسی کارشناسان قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، الهه‌سادات شفیعی، پژوهشگر حوزه زنان و خانواده در هشتمین قسمت از برنامه "آینه جادو" که با موضوع نقد و بررسی انیمیشن "ربات وحشی" در فروشگاه کتاب آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان این که مساله اصلی این انیمیشن بحث خانواده و مادری است، اظهار داشت: انیمیشن به این نکته اشاره می کند که برای داشتن خانواده لزوماً نیاز به چارچوب های تکرارشونده نیست و لذا با تعریفی که به مخاطب القا می کند بیشتر به دنبال طرح والدگری است و این که می گوید مفهوم خانواده فراتر از پیوندهای خونی است.

وی افزود: همچنین این اثر بر این مساله تأکید می کند که مادرانگی و مادرانه بودن خود نیازمند مراقبت کردن از این نقش کلیدی است چرا که مادرانگی زمینه رشد و موفقیت افراد را فراهم می کند.

وی همچنین گفت: انیمیشن با شروع آرامی که دارد کم کم داستان خود را شکل داده و در ادامه شاهد معرفی شخصیت‌ها هستیم و نظاره گر وضعیت یک ربات سقوط کرده در یک جزیره خالی از سکنه هستیم که به‌دنبال پایان وظیفه خود است. در ادامه او به شکل اتفاقی باعث مرگ یک مرغابی مادر می‌شود و او حالا باید جوجه او را با کمک یک روباه بزرگ کند.

شفیعی بیان داشت: چنانچه بخواهیم صرفاً به داستان انیمیشن بپردازیم، این اثر به لحاظ داستانی چندان حرف جدیدی برای گفتن ندارد، اما روایت احساسی و واقع‌گرایانه آن و همچنین زاویه دیدش نسبت به مسایل جالب توجه است.

وی افزود: در عین حال باید توجه داشت که به شکل نرم و غیرمستقیم این انیمیشن به دنبال طرح برخی مباحث فمینیستی است و این که مخاطب را به این مساله سوق بدهد که خارج از چارچوب خانواده هم می توان به نقش والدگری اهتمام ورزید.

پژوهشگر حوزه زنان و خانواده یادآور شد: البته غرب نمی تواند از خانواده عبور کند اما با خدشه وارد کردن بر تعریف سنتی خانواده می خواهد قرائت و روایت خود از زیست زنان و مادرانه با رویکرد فمینیستی را به مخاطب ارایه دهد.

وی بیان داشت: این در حالی است که ما در فرهنگ ایرانی و اسلامی خود به هیچ وجه اجازه انقطاع از خانواده و فرهنگ خانواده محور را نمی دهیم اما غرب با ساخت این گونه آثار به دنبال ساختارشکنی هایی در این زمینه است.

محمدرضا نصیری، کارشناس و منتقد سینما نیز در این نشست با بیان این که تازه ترین محصول استودیو دریم‌ورکس، دارای یک فیلمنامه کلاسیک با قواعد خاص خود است، گفت: در سال های اخیر بیشتر شاهد تولید و نمایش انیمیشن هایی در بازارهای جهانی بوده ایم که عمدتاً به سبک زندگی پرداخته اند اما این اثر می کوشد که ما را به انسانیت خود نزدیک تر کند و در تلاش است که این هدف را با رعایت ظرائف کار هنری انجام دهد.

وی افزود: فرهنگ و تمدن غربی از دریچه هنر و سینما به دنبال ترویج سبک زندگی مطلوب خود است که این کار را هم با روایت های مختلف و بهره گیری از عناصر جذابیت رسانه ای و هنری صورت می دهد و لذا گره افکنی ها و تعلیق ها در این قبیل آثار همچون انیمیشن ربات وحشی نیز با همین رویکرد دنبال می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha