به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کاشان، حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد معاون آموزش حوزههای علمیه کشور شامگاه یکشنبه در نشست هماندیشی اساتید مدارس علمیه منطقه کاشان اظهار کرد: در دوران گذشته استاد حوزه همواره، مدیر، مٌبلغ، مربی، معلم و حلال مشکلات مردم بوده است یعنی هم طلبه تربیت میکرد، هم مسجدی بود و مردم به او اعتماد داشتند و همه کاره و قاضی قضات شهر بود.
وی با تاکید بر لزوم تحفظ بر سنتهای اصیل در خصوص اساتید حوزه و نقش آنها، گفت: نفوذ کلام استاد حوزه باید در طلبه وجود داشته باشد تا طلبه مرام، اخلاق، اعتقاد و رفتار او را یاد بگیرد.
معاون آموزش حوزههای علمیه کشور، برخی اتفاقات سالجاری مانند شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، دست به دست شدن دولتها، وضعیت کشورهای سوریه، لبنان و آتشسوزی در آمریکا را خیلی غیرمترقبه دانست و خاطرنشان کرد: این رخدادها در تفکر و امید و ناامیدی انسانها تاثیرگذار است.
وی با گلایهمندی از فضای مجازی ولنگار و رها شده در کشور، تصریح کرد: آسیبهای فضای مجازی برای تمامی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان بسیار تاثیرگذار است.
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد، لشکر خداوند متعال مانند مقاومت را خیلی قوی دانست و گفت: رویشها نیز تعجبآور یعنی کسانی مانند سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی وارد میدان میشوند که چقدر این انسان قابلیت رشد، تکامل، ترقی و اوج دارد.
به گفته وی، امروز دو تابلو عجیب و غریب یکی «رذالت، تاریکی، ضلالت، نسلکُشی و بیرحمی و قساوت به تمام معنا در پیش روی جهانیان» وجود دارد و دیگری هم «پیادهروی اربعین» که این همه ایثار را به جهانیان نشان میدهد، مقابل ما قرار دارد و در چنین فضایی حوزههای علمیه در دست ما قرار دارد، میخواهیم انسان و طلبه را پرورش دهیم.
معاون آموزش حوزههای علمیه کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاثیر هوش مصنوعی در جامعه، گفت: با پدیدار آمدن هوش مصنوعی زندگیها زیرو رو خواهد شد و بخواهیم یا نخواهیم مقابل ما ایستادگی میکند.
واسپاری امتحانات به استانها
وی از واسپاری تمامی امتحانات به مراکز استانها خبر داد و گفت: حتی تغییر متن کتاب درسی و انتخاب برنامه درسی نیز واسپاری و کمیتههای علمی به استانها واگذار شده که البته بر اساس قانون و شرایط استاد در این زمینه تدبیر شده است.
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد اضافه کرد: بیش از ۳۰ واسپاری در آموزش انجام شده که بیشتر آنها مربوط به اساتید حوزه است که البته ضعف اطلاعرسانی نیز وجود دارد.
وی، ساماندهی ۲۸۰ کار ویژه روحانیت را یادآور شد و گفت: ساماندهی اساتید برای تمامی کارهایی که یک حوزوی و روحانی میتواند نقشآفرین باشد، تشکیل شده است.
معاون آموزش حوزههای علمیه کشور اظهارکرد: این امور به عنوان کار ویژههایی برای روحانیت تعریف و برای تمامی آنها رشته تخصصی تدوین شده که هم اکنون بیش از ۴۳۰ رشته وگرایش در حوزه علمیه وجود دارد.
راهاندازی سامانه جامع اساتید
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد با بیان اینکه در حوزه علمیه حتی برای هوش مصنوعی نیز رشته ایجاد شده است، تصریح کرد: کمیتههای هوش مصنوعی نیز تشکیل شده است.
وی از راهاندازی سامانه جامع اساتید حوزه هم خبر داد و گفت: در این زمینه کار بسیار بزرگی انجام شده و اکنون در حال آزمایش است، این اقدام پس از چند سال به نتیجه رسیده و به زودی برکات و آثار آن آشکار خواهد شد.
نظر شما