به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک،هدف اصلی از اعتکاف، تزکیه نفس، تقویت ایمان و رسیدن به آرامش درونی است. در این خلوتگاه معنوی، فرد میتواند به دور از مشغلههای روزمره، به درون خود سفر کند و با خداوند ارتباط برقرار کند،بر این اساس خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک با خانم رفعت السادات طباطبایی استاد مدرسه علمیه الزهرا اراک گفت و گویی کرده است که نظر شما را به آن جلب می کنیم:
اعتکاف چگونه به تقویت روحیه جمعی و همدلی در جامعه کمک می کند؟
حالت روحی اعتکاف بر هر انسانی اثر گذار است و کم ترین اثر آن تقویت روحیه جمعی و همدلی در جامعه است .اعتکاف هم یک عبادت فردی است، و هم یک عبادت اجتماعی که میتواند با وحدت و همدلی سه روزه در معتکفین ترویجی برای فرهنگ و ارزشهای اسلامی در جامعه باشد. در.مراسم اعتکاف افراد در فضایی معنوی به عبادت می پردازند، که این خود میتواند به تقویت جامعه کمک کند. و همچنین.حس مشترک، وحدت و برادری را میان مسلمانان زنده نگه میدارد. همچنین با دعا و مناجاتی که در این سه روز معتکفین برای خود و دیگران می کنند هم وجود خود را نورانی می کنند.و هم ، روحیه ایثار و محبت به دیگران را در انسانها تقویت میکنند.
انقلاب اسلامی چگونه به احیای فرهنگ اعتکاف در جامعه کمک کرد؟
سنت حسنه اعتکاف از برکات جمهوری اسلامی است ،شکر خدا به برکت انقلاب و خون شهداء این سنت حسنه پیامبر(صلی الله علیه و آله ) که به فراموشی سپرده شده بود رواج پیدا کرد و امروزه تا دل روستاها نیز کشیده شده است. و به برکت انقلاب اسلامی اعتکاف به یک فرهنگ تبدیل شده است.به همین دلیل است که مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی) از اعتکاف به عنوان یکی از رویش های انقاب یاد می کنند و می فرمایند:” خوشا به حالتان معتکفین عزیز. پدیده اعتکاف یکی از رویشهای انقلابی است. ما اول انقلاب این چیزها را نداشتیم. اعتکاف همیشه بود. زمان جوانی ما وقتی ایام ماه رجب فرا میرسید، در مسجد امام قم -آنهم فقط قم؛ در مشهد من اصلا اعتکاف ندیده بودم-، شاید پنجاه نفر، صد نفر فقط طلبه اعتکاف میکردند.
همانطور که رهبر عزیزمان اشاره فرمودند امروزه این جمعیت مشتاق مراسم نورانی اعتکاف از برکات انقلاب اسلامی است که باید شکرانه این نعمت بزرگ را داشته باشیم.
نظر شما