چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
۳۰۰ آیه قرآن در شان فضائل امیرالمومنین(ع) نازل شده است

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین اکبری با بیان تعداد آیاتی که در فضلیت علی علیه السلام وارد شده، گفت: سیصد آیه از آیات قرآن کریم تصریح و اشاره مستقیم به امیر المومنین علیه السلام است و در شان ایشان نازل شده است. از جمله آن آیات آیه مباهله، ولایت، ذوالقربی، تطهیر، اولی الامر، لیله مبیت، آیه هل اَتی که فقط در شان و مختص مولا امیر المومنین علیه السلام نازل شده است.

حجت الاسلام والمسلمین اکبری استاد حوزه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، به مناسبت میلاد مولی موحدین امیرالمومنین علیه السلام، با بیان نمونه هایی از فضائل و عظمت مقام حضرت علی علیه السلام در کلام قرآن و روایت رسول خاتم(صلی الله علیه وآله وسلم) اظهار داشت: پیغمبر اکرم صلی الله و علیه و آله وسلم فرمودند؛ ذکر علی سعادت است و یاد علی عباده است. فضایل حضرت بسیار است که بیان شود.

وی در ادامه با بیان روایتی از امام صادق علیه اسلام افزود: حضرت صادق علیه السلام فرمود؛ پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود؛ خداوند برای برادرم امیر المومنین علی علیه السلام فضائلی قرار داد که از حیث عدد قابل شمارش نیست و اگر کسی یک فضلیت از فضائل علی علیه السلام را در حالی مُقر به آن است بیان کند خداوند گذشته و آینده او را از گناهان می بخشد. وگر فضیلتی از فضائل امیر المومنین علیه السلام را بنویسد پیوسته ملائکه بر او تا مدامی که آن نوشته از بین نرود بر او استغفار می کنند. کسی فضلیتی از فضائل مولا علیه السلام را بشنود خداوند گناهانی را که با گوش شنیده است می آمرزد. کسی نگاه کند بر فضیلتی از فضائل حضرت امیر المومنین علیه السلام خداوند گناهانی را که بوسیله نگاه کسب کرده را می بخشد. بعد از اینها پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود؛ اِنّ النَظر علی ابن ابی طالب عباده، نگاه به امیرالمؤمنین عبادت است.

استاد حوزه علمیه با بیان یکی از شرایط پذیرش ایمان در پیشگاه خداوند ابراز کرد: در روایات فراوانی وارد شده است که ایمان عبد کامل و قبول نمی شود مگر به پذیرش ولایت امیرالمومنین علیه السلام و برائت از دشمنان اوست. یکی از ویژگی های حضرت علی علیه السلام تولد در داخل خانه خدا که همان کعبه است و بزرگترین افتخار اینکه حضرت ابراهیم علیه السلام این خانه را برای تولد امیرالمومنین علیه السلام آماده می کند. ولادت علی علیه السلام خاص است که در داخل کعبه متولد می شود.

وی در ادامه به ماجرای تولد حضرت اشاره کرد و گفت: یکی از فضائل امیر المومنین علیه السلام تولد در داخل کعبه است. فاطمه بنت اسد مادر امیرالمؤمنین علیه السلام برای وضع حمل، وقتی وارد خانه خدا شد و منادی به او ندا داد که یا فاطمه اُدخُلی یعنی ای فاطمه داخل شو، و وقتی کلید دارهای کعبه هر چقدر خواستند در کعبه را باز کنند ولی نشد. سه روز مهمانی خدا بود و شاید اعتکاف نیز به نوعی اقتدا به فاطمه بنت اسد و امیر المومنین علی علیه السلام که مولود کعبه است، باشد.

وی افزود: وقتی فاطمه بنت اسد بعد از سه روز از همان شکاف کعبه بیرون می آمد گفت؛ مَن مَثلی چه کسی به مانند من است. در ادامه نوزاد را به دست پیامبر می دهند و نوزاد دیدگانش را باز میکند و خطاب به پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرماید؛ السلام علیک یا رسول الله در حالی که هنوز پیغمبر به پیامبری مبعوث نشده بود و ده سال بعد به این مقام مبعوث شدند. نوزاد می گوید بخوانم آیاتی از کتب ادیان قبل، از تورات، انجیل و قرآن. بعد مولا علیه السلام آیاتی از سوره مومنین را برای پیامبر اسلام تلاوت می کنند. در این لحظه نیز رسول خاتم النبین(صلی الله علیه وآله وسلم) لب و دهان او را بوسید و مادر و پدرش تبریک گفت.

حجت الاسلام والمسلمین اکبری با نقل روایتی از ابن عباس در خصوص مقام والای مولود کعبه گفت: ابن عباس می گوید؛ یکی از فضائل حضرت علی علیه السلام این است، آیه ای که اول آن عبارت یا اَیّها الذین آمنوا است، نازل نشد مگر اینکه امیر المومنین علی علیه السلام بزرگ و شریف آن عبارتی است که اول آن با آمنوا آغاز شده است. امیر المومنین علی علیه السلام تنها فردی از اصحاب رسول الله است که هیچ عتابی بر او وارد نشده است و برعکس در آیات مختلفی اشاره به فضائل و مقام عظیم مولا علی علیه السلام شده است.

وی با اشاره به تعداد آیاتی که در فضلیت علی علیه السلام وارد شده ابراز کرد: حدود سیصد آیه از آیات قرآن کریم تصریح و اشاره مستقیم به امیر المومنین علیه السلام دارد و در شان ایشان نازل شده است. از جمله آن آیات آیه مباهله، ولایت، ذوالقربی، تطهیر، اولی الامر، لیله مبیت، آیه هل اَتی که فقط در شان و مختص مولا امیر المومنین علیه السلام نازل شده است.


حجت الاسلام والمسلمین اکبری با بیان توصیه خاتم النبیین( صلی الله علیه وآله وسلم) به تمام مسلمین در خصوص تمسک به ولایت علی ابن ابی طالب تاکید کرد: پیغمبر (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود هر کسی می خواهد سوار بر کشتی نجات شود تمسک به عروه الوثقی و اتصال به حبّ الله داشته باشد و علی علیه السلام را بعنوان ولی خودش قرار بدهد و دشمنان او را دشمن بدارد در نتیجه گروه علی گروه من هستند و هر گروهی در گروه من واقع شد در گروه حزب الله در خواهند آمد.

وی در پایان با تفسیری کوتاه از آیه مباهله اظهار کرد: علی برتر از همه انبیاء است، چرا که علی علیه السلام نفس پیغمبر است. در آیه مباهله قرآن می فرماید: فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ. باید پرسید کلمه اَنفُسَنا در این آیه چه کسی می تواند باشد که نفس و جان پیغمبر قلمداد می شود؟ آیا جز امیرالمومنین علیه السلام می باشد؟ در روایت داریم هر کسی می خواهد آدم را در علمش و نوح را در تقوا و ابراهیم را در حلم و موسی هیبتش و عیسی را در عبادتش ببینید پس نگاه کنند به علی ابن ابی طالب(ع).

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha